[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] problem z ogrzewaniem
Anonymous - 21-09-2007, 17:09 Temat postu: [C51A 1.3] problem z ogrzewaniem Mam problem z ogrzewaniem.nie wiem co robić a zbliża się zima jak go kupiłem to już nie działało.sprawdziłem wszystkie pokrętła i to działa bez zarzutusłychać jak zamyka się klapka wpuszczająca zimne/ciepłe powietrze.czy jest możliwe że nagrzewnica jest zapowietrzona? zmieniłem termostat też nie pomogło. proszę o pomoc
josie - 21-09-2007, 20:40
Ten układ odpowietrza się sam.
Możliwe że ktoś odłączył nagrzewnicę bo ciekła. Pod maską przy ścianie grodziowej silnika, po lewej stojąc przodem do auta, do kabiny wchodzą obok siebie 2 węże gumowe - muszą być podłączone do obiegu.
Anonymous - 26-09-2007, 11:28
Dzieki za podpowiedź.sprawdziłem to i wszystkie węże są podłączone
Anonymous - 26-09-2007, 18:28
magneto6 napisał/a: | pokrętła i to działa bez zarzutusłychać jak zamyka się klapka wpuszczająca zimne/ciepłe powietrze |
a włącza się dmuchawa ?? (leci zimne powietrze?)
Anonymous - 28-09-2007, 11:24
zimne powietrze leci.dmuchawa działa bez problemów na każdej prędkości. kiedy pokrętło temperatury dam na maxa a silnik jest już zagrzany i po jakimś czasie włączę dmuchawę to leci ciepłe powietrze ale tylko przez chwilę potem znów leci zimne.wyłącze dmuchawę przejadę kolejne kilka kilomtrów i znów ją włącze to ciepłe leci chwilę,potem zimne... już nie mam na to pomysłu
|
|
|