To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - z communicatora na kompa ?

Anonymous - 23-09-2007, 12:56
Temat postu: z communicatora na kompa ?
witam, mam problem polegający na tym że mam 2 pliki napisane w noki 9300 communicator w nokiowym wordzie... niestety pliki te po przegraniu na kompa nie mają żadnych rozszerzeń i nie wiem jak je otworzyć.... w notatniku wyskakują śmieszne krzaczki ;/ chętny do pomocy z taka nokią pilnie potrzebny :)
saphire - 23-09-2007, 13:15

Wklej tutaj kawałek początku tego pliku to może po nagłówku uda się rozpoznać jaki to format
akbi - 24-09-2007, 09:04

Derpin, Zainstaluj sobie program Nokia PC Suite i za pomocą tego programu przegraj plik z Nokii 9300 do kompa.
Nie wszystkie pliki można przegrać bezpośrednio z kompa do mobilnego urządzenia (i na odwrót), gdy telefony/smartphony/ipaqi itd - takie pliki najczęściej dodatkowo kompresują i stąd właśnie inne rozszerzenie.

Anonymous - 24-09-2007, 23:05

dzięki dla saphire za pomoc w odszfrowaniu w czym to zostało zapisane może wkleje maila który mi napisał:

mail od saphire napisał/a:

Te pliki to Symbian Word (CWord) ale raczej po stronie komunikatora
powinieneś je otworzyć i zapisać w formacie rtf i taki format wziąć
na peceta bo nie sądzę żeby był dostępny na pecka ten edytor lub
jakiś konwerter ale poszukaj w sieci może coś znajdziesz.

teraz powinno mi to ułatwić sprawe :) pomagajki rozdane :)

akbi - 25-09-2007, 09:05

Derpin napisał/a:
sądzę żeby był dostępny na pecka ten edytor lub
jakiś konwerter

tak jak pisałem powyżej, programy dedykowane do urządzeń mobilnych podczas kopiowania automatycznie konwertują te pliki do formatów dostępnych na PC (w tym przypadku chodzi o pliki Word'owe)