To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Zdradziłem

Anonymous - 24-09-2007, 17:48
Temat postu: Zdradziłem

Witam.
Zdradziłem, Panowie, colta c50.
Padło na czarną AR145 z 2000roku z limitowanej serii 500.
Jak mnie nie zagryziecie - to wkleje fotki jak zrobię.
Nie ukrywam, ze gdy będzie odbywał się zjazd mitsu w Piotrkowie to się pokażę. Poprzednio byłem cr-v teraz bedę alfą.
Posiadanie alfy nie spowoduje u mnie głupawki i gdy potrzebujący mitsumaniak będzie szukał pomocy w Łodzi - znajdzie ją. 605099102 - Podzielę się garażem i kluczami. A od biedy - znajdzie się nocleg dla rodzinki z dzieckiem lud rodzica z dzieckiem :) ).

Pozdrawiam mitsumaniaków.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Rafal_Szczecin - 24-09-2007, 17:57

witam i gratuluje zakupu, oby sprawowal sie jak najlepiej . sledzile mTwoje poszukiwania od samego poczatku, i szkoda, ze nie znalazl sie egzeplarz, ktory spelnialby Twoje wszystkie wymagania .

pozdrawiam i zycze dlugiej oraz bezawaryjnej jazdy alfa :)

Anonymous - 24-09-2007, 19:43

Dzięki.
Z tym 'bezawaryjne' bym nie przesadzał. To tylko alfa.
Zobaczymy. Mój pierwszy europejczyk od 13 lat.
Będzie mu cięzko dorównać subaru, toyocie czy hondzie.
Wiem jedno - japończycy robią obecnie najlepsze samochody.
A alfa - podobała się zonie - i to był koronny argument, a skłamałbym pisząc, że mnie nie. Mnie się tez bardzo podoba.
A córka - łeee, nie japończyk.
Zobaczymy - bo to ona ma nią w zasadzie jeździć (córka), tylko o tym jeszcze nie wie :) .

Rafal_Szczecin - 24-09-2007, 19:55

ojciec mial wlasnie taka alfe ( 145 w limitowanej wersji junior ,ale to byla nowka funkiel z salonu, i jakos specjalnie przez 2 lata nie moglismy narzekac ,w tym samym czasie byla AR166 i tez nie bylo powodu do narzekan,no ale obydwa auta prosto z salonu )
Hubeeert - 24-09-2007, 19:57

J@rek napisał/a:
A córka - łeee, nie japończyk.
No właśnie :D

J@rek, mitsumaniakiem jest się tak długo jak się chce, ja wierzę, że jeszcze swojego C58A upolujesz :)

Hugo - 24-09-2007, 21:11

Nie znam się na wersjach Alfy, ale podoba mi się ta 145 z lampami przeciwmgielnymi w zderzaku z tyłu i takim fajnym ospojlerowaniem. Życzę szerokiej drogi i bezawaryjnej eksploatacji, bo to prawie Fiat. Mam nadzieję, że silnik to nie bokser?
Anonymous - 24-09-2007, 21:14

Gratulacje - obyś miał jak najmniej problemów...

Alfa to Alfa, ładna być musi bo większość czasu spędza się na zewnątrz samochodu naprawiając usterki :twisted: :wink:

Anonymous - 24-09-2007, 23:12

Hubeeert napisał/a:
J@rek, mitsumaniakiem jest się tak długo jak się chce, ja wierzę, że jeszcze swojego C58A upolujesz

ostatni był na alledrogo :) ale ja chciałem jechać po niego była już zaliczka zapłacona ... ;)

Anonymous - 25-09-2007, 00:08

Hugo napisał/a:
Nie znam się na wersjach Alfy, ale podoba mi się ta 145 z lampami przeciwmgielnymi w zderzaku z tyłu i takim fajnym ospojlerowaniem. Życzę szerokiej drogi i bezawaryjnej eksploatacji, bo to prawie Fiat. Mam nadzieję, że silnik to nie bokser?

silnik TS.
Ale chciałem bokserka - bo lubię ten dźwięk.
Z tym, ze 1.6 bokserek to 13 na dzień dobry w mieście.
To 1.6TS mam nadzieję z 2 litry mniej.
By uniknąc problemów - auto u mechaników i to co potrzeba wymieniaja.
Rozrząd, wariator, pasek wieloklinowy, śliniła się skrzynia - też uszcelnić kazałem.
Zawieszenie(wahacze), sprzęgło było robione przez niemkę - są faktury.
Zobaczymy.
Jak autko będzie miec tablice to zrobię mu fotki.
Z tego co nia pojeździłem - 240km - wygodne fotele, fajne nagłośnienie, wydajna klimatyzacja.
Nieprzytomnie twarda - ale to uroda tej wersji.
Korci mnie zmienic zawieszenie - ale z tym poczekam.

[ Dodano: 07-12-2007, 11:34 ]
Zmienione sprężyny - od razu inna jazda.
Obecnie ma zimówki na 14" przód - czekam na tył - i znów więcej komfortu.
Auto było na 16" alusach i opona z indeksem 40 - deska :( .
Ile pali - widac na liczniku.
No i żłopie olej. Po dodaniu wynalazku firmy STP trochę się ograniczyła, ale ... nie jest to japońska precyzja, tylko włoska fantazja :( .

[ Dodano: 18-05-2008, 14:04 ]
No i zdjęcie mojej furki:
http://images24.fotosik.p...c5e900fcmed.jpg