[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Pomaranczowa kontrolka poziomu oleju
Anonymous - 24-09-2007, 21:13 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Pomaranczowa kontrolka poziomu oleju Witam!
Od jakiegos czasu zapala mi sie na kilka, kilkanascie sekund pomaranczowa kontrolka podobna do cisnienia oleju - co ona sygnalizuje?
Pozdrawiam
swinks_UK - 24-09-2007, 21:20
Jeżeli w prawym górnym rogu - to jest to kontrolka poziomu oleju.
Znaczy ni mniej ni więcej że właśnie zajeżdżasz silnik na śmierć jeśli nie uzupełnisz oleju natychmiast. A najlepiej to wtedy już wymienić cały olej, bo resztki tego co są pewnie już są przepalone i bye-bye właściwości smarujące oleju.
czekoladka_1981 - 24-09-2007, 21:24 Temat postu: Re: pomaranczowa kontrolka podobna do cisnienia oleju
Levinson napisał/a: | Witam!
Od jakiegos czasu zapala mi sie na kilka, kilkanascie sekund pomaranczowa kontrolka podobna do cisnienia oleju - co ona sygnalizuje?
Pozdrawiam |
niski poziom oleju , natychmiast uzupełnij.
Anonymous - 24-09-2007, 21:57
Dzieki za info. A tak na marginesie - to jak podczas jazdy mozna zmierzyc poziom oleju? przy wylaczonym silniku to rozumiem - cos takiego mialem kiedys w R19, ale podczas pracy silnika???
Anonymous - 24-09-2007, 22:02
Mialem to samo, zapalala sie mimo ze oleju mialem delikatnie ponizej polowy na bagnecie i tylko na zimnym silniku. Zapalala sie tylko na chwile podczas jazdy i po chwili gasla, dolalem oleju wiecej niz polowa na bagnecie i juz sie nie swieci.
saphire - 25-09-2007, 20:26
Przy górkach i zakrętach olej przelewa się w misce na bok i ssak może go nie zassać więc ciśnienie spada stąd zapalanie kontrolki (miałem tak w Corsie przy: góra decha trójka ostro lewo ciąć do prawej i mocno prawo ciąć z góry decha dwójka ) - hint: jeździć ze stanem zawsze równym MAX
Anonymous - 25-09-2007, 22:38
Levinson napisał/a: | A tak na marginesie - to jak podczas jazdy mozna zmierzyc poziom oleju? |
A kto ci kaze mierzyc podczas jazdy?
Hubeeert - 25-09-2007, 22:57
bokciu, czytasz temat czy tak sobie spamujesz?
czekoladka_1981 - 26-09-2007, 07:45
U mnie natomiast zapalała się na kilka sekund, gdy na autostradzie jadąc z max prędkością, jak zwolniłam kontrolka gasła, więc przyczyna jest taka jak opisał saphire
swinks_UK - 26-09-2007, 09:42
czekoladka_1981: jest jak wyżej opisane. Bagnetowe wskazania normy i wskazania czujnika się rozjeżdżają w Galu. Kwestia tego któremu zaufać. Ja wybrałem czujnik elektroniczny i leję zawsze odrobinę powyżej normy (jeśli uznać "normę" za środek między zagięciami bagnetu), tak pod górne zagięcie . No i jest OK.
czekoladka_1981 - 26-09-2007, 10:10
swinks - pod tym względem masz rację , ja do tej pory miarą uznawałam środek między max/min,a druga rzecz to ta że jak w instruksji jest 4,3L , a lałam 4L to też może być przyczyną zapalenia się kontrolki.
Marcino - 26-09-2007, 17:35
U mnei na maximum nie wejdzie wiecej jak 4.1 litra razem z filtrem. POprzednio porzejechałem 15 tys i niegdy podczas jazdy mis ie nei zapaliła, ale tez nigdy nie dolałem. Poziom z maximum obnizył mi sie w okolice minium.
Pozdrawiam
Anonymous - 20-10-2007, 18:53
swinks_UK napisał/a: | Jeżeli w prawym górnym rogu - to jest to kontrolka poziomu oleju.
Znaczy ni mniej ni więcej że właśnie zajeżdżasz silnik na śmierć jeśli nie uzupełnisz oleju natychmiast. A najlepiej to wtedy już wymienić cały olej, bo resztki tego co są pewnie już są przepalone i bye-bye właściwości smarujące oleju. |
Jest tez taka kontrolka w dolnej listwie, moze ktos podpowie co ona ma oznaczać. Niby dwie o poziomie oleju?
Anonymous - 20-10-2007, 19:07
Witam.
Jest to czerwona lampka od ciśnienia oleju wiec jeśli masz za mało to będą ci się świecić obydwie, jak najszybciej to sprawdź bo szkoda silnika !!!
wujo075 - 15-11-2009, 17:24
a wie ktos gdzie jest czujnik od tej pomaranczowej kontrolki bo u mnie zapala sie po okolo 2 minutach od uruchomienia. Wymienilem olej na nowy i jest to samo.
|
|
|