To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Zanim wcisniesz gaz do dechy, pomysl!!!

Anonymous - 25-09-2007, 09:04
Temat postu: Zanim wcisniesz gaz do dechy, pomysl!!!
Serce sie kroi ze ludzie potrafia byc tak debilni, machasz reka do kolegi, a za chwile lezysz martwy.
Od razu zaznaczam ze nie sa to linki typu, "reka, noga, mozg na scianie" ale pokazuje jak chwila glupoty zamienia sie w tragedie.

http://de.fishki.net/flvp...ariya/video.flv
http://fishki.net/comment.php?id=23911

nie bylo minie troche na forum wiec jesli juz to bylo to sorki

edit: poprawilem pierwszy link (arekp)

Firebee - 26-09-2007, 17:33

zagladajac w twoje linki na dole obejrzalem to.. pare fot.. a jak przemawiają... nie wszyscy chyba beda chcieli to obejrzec wiec zastanowcie sie 2 razy

http://www.dofiga.net/?post=2391

Student - 27-09-2007, 07:10

Niestety ja nic nie widzę i nie będę widział.
Ten przeklęty ADMIN :axe:

akbi - 27-09-2007, 09:50

Jest tylko 1 sposób aby nie było takich wypadków - nie korzystać z samochodów, samolotów i pociągów.
... niestety to są efekty uboczne postępującej cywilizacji i myślę, że jeszcze przez baaaardzo długi czas wypadki nieuniknione.

Bartek - 27-09-2007, 10:01

akbi, jazda w normalnym ruchu z prędkościami >200 km/h to szczyt nieodpowiedzialności...... i takim wypadkom TRZEBA zapobiegać - jednym z wyznaczników ewolucji jest wytwarzanie zdolności przetrwania......wiele dinozaurów musiało zginąć zanim nauczyły się latać....... może i w ludziach instynkt przetrwania kiedyś weźmie górę nad chorymi ambicjami....
akbi - 27-09-2007, 10:08

Bartek napisał/a:
akbi, jazda w normalnym ruchu z prędkościami >200 km/h to szczyt nieodpowiedzialności

w mieście na pewno :wink: w 100% , ale na autostradzie w dobrym warunkach pogodowych to już nie zawsze.

Anonymous - 27-09-2007, 10:28

akbi napisał/a:
w mieście na pewno w 100% , ale na autostradzie w dobrym warunkach pogodowych to już nie zawsze.

chlopaki ze wschodu tez tak mysleli ale jeden ruch fajera, tylno-napedowiec, zero umiejetnosci = tragedia na drodze.

akbi - 27-09-2007, 11:10

masz rację arturro, to nie prędkość sama w sobie ich zabiła, tylko:

Prędkość +
arturro napisał/a:
zero umiejetnosci

Anonymous - 27-09-2007, 11:17

waznym czynnikiem calego zdarzenia powyzej bylo chec popisania sie przed kolegami i im zaimponowania, nad tym tez warto sie zastanowic.
akbi - 27-09-2007, 11:24

arturro napisał/a:
waznym czynnikiem calego zdarzenia powyzej

ja niestety mogę otworzyć tylko Twój drugi link, oraz link Firka

Anonymous - 27-09-2007, 11:52

w pierwszym jest filmik z calego zdarzenia w rozdzielczosci 800x600 gdzie kolesie jadac mercem ponad 200km/h kreca kolesi z tego bialego kombi bmw'u, machaja sobie, usmiechaja sie a potem bum.
w drugim linku na dole pod zdjeciami tez jest ten film tylko w mniejszej rozdzielczosci.

Firebee - 27-09-2007, 17:25

poczekajcie az nam wyremontuja drogi, polepsza nam sie warunki jazdy, bedziemy jezdzic szybciej, dopiero zwiekszy sie ilosc wypadkow na drogach... tacy juz jestesmy...
Matejko - 28-09-2007, 01:17

arturro napisał/a:
kolesie jadac mercem ponad 200km/h kreca kolesi z tego bialego kombi bmw'u, machaja sobie, usmiechaja sie a potem bum.

najbardziej rozwalila mnie ekierka goscia z bmw-u przy ponad 200 km/h, szyby otwarte dobra heheh :)
ale tak popatrzcie po sobie, kazdy z nas przekracza predkosc, tego sie nie da uniknac, oczywiscie nikt nie kusi losu, ale widzac prosty odcinek drogi, kazdy przycisnie majac na uwadze wyobraznie i zdrowy rozsadek :)

szczeslaw - 28-09-2007, 01:31

Matejko napisał/a:
ale tak popatrzcie po sobie, kazdy z nas przekracza predkosc, tego sie nie da uniknac, oczywiscie nikt nie kusi losu, ale widzac prosty odcinek drogi, kazdy przycisnie majac na uwadze wyobraznie i zdrowy rozsadek

I tego mi brakowało na forum :)
Ktoś z "góry" w końcu postanowił zerwać z "polit-poprawnością", czyli mitem o przepisowej jeździe :)
Nikt z nas nie jeździ w 100% przepisowo, każdy pewnie przekracza prędkość. Tyle, że trzeba to robić z wyobraźnią i z uwzględnieniem mozliwości zarówno swoich, jak i samochodu!

Matejko - 28-09-2007, 01:38

szczeslaw napisał/a:

I tego mi brakowało na forum :)

heheh dzieki, tez mnie denerwuje to gdy ktos pisze ze niska predkosc, rozwaga itp. a pod maska pod 200 koni podchodzi i tymczasem wiem jak jezdzi :)