To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Śruba do spuszczania oleju.

Maniek1969 - 27-09-2007, 21:21
Temat postu: [Cari 1.8] Śruba do spuszczania oleju.
Witam.Mam pytanie-na jaki klucz jest śruba w misce olejowej do spuszczania oleju w cari 1.8 GDI po 2000 roku.Czy jest to klucz płaski czy np. imbus ?
saphire - 28-09-2007, 12:35

Chyba płaski ale w sumie to koleś od spuszczania oleju wie jak wlezie pod spód - ja tego nie robię bo olej to mi zawsze gratis na sklepie gdzie go kupiłem zmieniają. :-)
Student - 28-09-2007, 13:19

W GDI 98r. jest nazwijmy to płaska 17 ale ja stosuję nasadkę :wink: , rzeby zlać olej trzeba zdjąć dolną osłonę a tu jest potrzebana 10 i trzeba także wyjąć kilka spinek.
Anonymous - 28-09-2007, 14:59

Nakrętka do spustu oleju to 17, sugeruję oczkową, żeby nie obrobić śruby jak będzie stawiać opór.
W GDI po lifcie nie zdejmowałem żadnej osłony. Może u mnie jej brakuje, albo poprostu w tym modelu jej nie ma. Mam tam osłone, ale ona nic nie zasłania. Filtr i dostęp do miski olejowej jest dobry, nawet na lewarku bez kanału.

Pozdro
Fikus

Student - 01-10-2007, 07:21

Jak nic nie zdejmowałeś to znaczy że masz pourywane :cry: ,
W GDI sa trzy dolne płyty: lewa prawa i środkowa i zasłaniają wszystko od zdeżaka przedniego do samych wahaczy, tylko na śróbę do spuszczania oleju jest otwór ale służy on tylko do tego aby można tam było wsadzić nasadkę, także bez zdjęcia osłony nie dostaniesz się filtra oleju.
Niestety ja w swojej środkową osłonę zostawiłem w tamta zime na zamarźniętej skarpie śnieżnej ale dopasuję coś innego bo silniczek się nie brudzi jak są osłony :lol: