To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] co otym sadzicie

Anonymous - 28-09-2007, 18:50
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] co otym sadzicie
Witam
Co o tym sądzicie

onet.pl › Moto › Galeria

Serwis motoryzacyjny "MSN Cars" zamieścił subiektywną listę najgorszych samochodów z lat '80 i '90.
Mitsubishi Carisma
Samochód został wprowadzony na rynek na początku lat 90- tych. Miał konkurować w segmencie rodzinnych limuzyn. Carisma utrzymała się na rynku 9 lat.

Moomin - 28-09-2007, 19:17
Temat postu: Re: co otym sadzicie
Podałbyś dokładny link...
Anonymous - 28-09-2007, 19:29

http://moto.onet.pl/62958,galeria_media.html
Chooper - 28-09-2007, 19:40

nie tan dział był (to nijak sie ma do technicznego)
Moomin - 28-09-2007, 19:41

E tam, bzdety jakieś. Nie podają nawet kryteriów wyboru.
Anonymous - 28-09-2007, 19:44

Zgadzam się; jeździłem kilkoma samochodami, cari mam od trzech miesięcy- gdi- i jestem zadowolony, ale wrzucenie tego modelu i tej firmy do takich pseudo samochodów jak nexia, rover itd to lekka przesada, szlak człowieka trafia. Ciekawe czym jeździ jury...
saphire - 28-09-2007, 20:05

To całkiem tak samo jak z wyborem Clarkson'a najgorszych aut: http://moto.onet.pl/53570...eria_media.html

Olać i się nie przejmować takimi pierdołami.

Moomin - 28-09-2007, 20:17

saphire napisał/a:
To całkiem tak samo jak z wyborem Clarkson'a najgorszych aut: http://moto.onet.pl/53570...eria_media.html

Olać i się nie przejmować takimi *cenzura*.

Ten Clarkson to dla mnie taki nadęty bubek, nie lubię jego i jego programu. Jest zupełnie nieobiektywny.

Anonymous - 28-09-2007, 20:46

w liście Top gear chociaż mamy uzasadnienie. No i dobrze że znalazły się auta niemieckie. Szkoda tylko ze takie listy odstraszają od carismy- całe szczęście ze nie słuchałem mądrali którzy odradzali zakup auta trzech diamentów a proponowali niemieckie skarby motoryzacji
Moomin - 28-09-2007, 20:51

Zbigniew napisał/a:
w liście Top gear chociaż mamy uzasadnienie. No i dobrze że znalazły się auta niemieckie. Szkoda tylko ze takie listy odstraszają od carismy- całe szczęście ze nie słuchałem mądrali którzy odradzali zakup auta trzech diamentów a proponowali niemieckie skarby motoryzacji

Pewnie Passata, co? :) Jak mi to na nerwy działa, 70% uważa, że te VW to ósmy cud świata i nie ma lepszego samochodu.

Anonymous - 28-09-2007, 20:54

ps]

należy zauważyć że na liście angielskich fachowców nie ma aut japońskich- może to zboczenie ale tylko auta które firmuje kwitnąca wiśnia się dla mnie liczą

[ Dodano: 28-09-2007, 20:56 ]
i znów ps

oczywiście- passat lub golf IV- albo nic... Czasami się zastanawiam czy niektórzy myślą...

Moomin - 28-09-2007, 21:00

Zbigniew napisał/a:

może to zboczenie ale tylko auta które firmuje kwitnąca wiśnia się dla mnie liczą

Ja też tak mam. :) No jeszcze żywię sympatię do Hyundaia i tej nowej Kii Cee'd.

Anonymous - 28-09-2007, 21:06

Kia i owszem ale H to kosiarka do trawy. Dla mnie liczy się toyota, honda, subaru, mazda no i oczywiście M... Warto na nie stawiać gdyż stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry.
Anonymous - 28-09-2007, 21:09

Carismy są do jeżdzenia bo mają duszę, którą pokazują swoim właścicielom, a nie do testowania przez ludzi, którzy mają sieczkę zamiast mózgu.

To moja, może trochę subiektywna opinia :badgrin:

Pozdro
Fikus

Anonymous - 28-09-2007, 21:25

Może niekoniecznie, gdyż jeżdżę swoja cari stosunkowo niedługo (3m) ale są to porządne auta(choć bez przesady gdyż jest trochę wad) a mam skalę porównawcza. Polecił mi ją mój znajomy mechanik- blacharz i za to mu dziękuję. Kupiłem swoją cari ( 1999, gdi exe) za nie duże pieniadze, za twe same kupiłbym A4 1995... Japońskie auta to miłość, którą podziela coraz więcej osób i to cieszy (mam nadzieję że fordy, ople, VW przejdą do historii)