To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] K&N gdzie szukac?

Anonymous - 30-09-2007, 23:42
Temat postu: [1G 90-94] K&N gdzie szukac?
Siema:)chciałem zamontowac stozek do mojego kliperka ale z tego co wycztałem to strasznie duzo zachodu z tym jest i nie zawsze efekt jest zadowalajacy...ale słyszałęm cos o wkłądach do puszki Filtru K&N...gdzie takie cos mozna zamówic?i czy jest jakas róznica miedzy tym filtrem a zwykłym?
Anonymous - 01-10-2007, 03:05

ja bralem tutaj: http://www.sklepmoto.pl/szuk.php?kat=114
przy tym wkladzie jest na pewno lepszy dzwiek:) no i troche wiecej powietrza silnik dostaje :)
koszt 132 zl :)

Anonymous - 01-10-2007, 12:22

tylko te wkladki podobnie jak stozki musza pracowac na mokro... a filtr dosajesz suchy... dolicz jeszcze olejek do nasaczenia filtra... jak kupisz to napisz pm to Cie poinstuuje jak to nasaczac i z czym to sie je...

nie polecam stozkow bez konkretnej izolacji terminczej w gsach...

Anonymous - 01-10-2007, 13:06

to napisz na formu z czym to sie je !!! Zapewne wielu ludzi to zaciekawi a poza tym w przyszlosci bedzie mogl ktos z tego skorzystac!!! :mrgreen:

Ps a mocno glosniej jest???

Tomasz82 - 01-10-2007, 14:26

Aurii masz link i wszystko myślę jest dobrze opisane

http://www.corrado.com.pl/warsztat/filtr/filtr.htm :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - 01-10-2007, 15:08

ok... zarowno wkaldki jak i stozki "nasaczamy" specjalistycznym srodkie,, (polecam srodek K&N dostepmny na allegro) psikamy tym srodkiem od zewnetrzej strony filtra... czyli nie od strony silnika a miejsca gdzie zasysa powietrze w puszce... tak nasaczony filtr lepiej odstawic w bezpieczne miejsce na okolo dzien... powinna sie wytrzywozyc taka lepka wastwa na nim ale juz nie plynna... i mozna montowac i w droge :)

taki filtr jest co prawda na kilkadziesiat tysiecy km... ale pamietajmy ze trzeba go myc co 10 tys km i ponownie nasaczac po kazdym umyciu... myjemy rowniez srodkami do czyszczenia i konserwacji filtrow stozkowych :P

Tomasz82, dobry link :)

Tomasz82 - 01-10-2007, 15:16

Myśle ze w tym linku oraz w wypowiedzi Pana CHOJNACKIEGO są ważne informacje i każdy coś ciekawego sie dowie :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Anonymous - 01-10-2007, 16:00

jak by nie bylo temat wyczerpany do przesady;))))

Kupuje wkladke hehe Koniecznie k&N

Anonymous - 01-10-2007, 17:41

Dzieki za pomoc:)niebawem sprawdze mam nadzieje to napisze jak sie sprawuje...a narazie mam sprzegło do wymiany bo mi kilka dni temu padło:(:(:(
Anonymous - 01-10-2007, 17:55

siemka filipek wyrazy wspolczucia z powodu sprzegla.

Tomek dobry tekst z ta babcia :badgrin: pozdrowionka

Anonymous - 02-10-2007, 15:58

A Tato mówił zeby nie jechac na zlot :lol: :lol: Hehehehe:)teraz lipa bo kasy nie mam i 150 koników mi umiera :butthead: ..co sadzicie o kompletnym sprzegle Firmy LUK???
Tomasz82 - 03-10-2007, 02:37

Ja myślę ze dobra firma mogę ci załatwić takie sprzęgło po cenie hurtowej :wink: :wink: