To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Ogrzewanie paki pod hardtopem nowe L200.

Kibloo - 01-10-2007, 12:05
Temat postu: Ogrzewanie paki pod hardtopem nowe L200.
Potrzebuję porady, ponieważ w związku z typem przewożonego ładunku (narzędzia), muszę na pace podczas dojazdu do klienta trzymać temepraturę powyżej 0 stopni (żeby mi narzędzia do rąk nie przymarzały).

Czy ktoś mi może poradzić jak zrobić takie dogrzewanie? Może ktoś z was miał podobny problem i już go rozwiązał?

pozdrowienia :P

Gene - 01-10-2007, 12:32

Moze odpowiedni schowek, jaks skrzynka szczelnie zamykana. Jedyne co mi przychodzi do glowy to Webasto.
Anonymous - 03-11-2007, 17:37

Nie wiem, na ile to realne, ale może gdyby uszczelnić taśmą samoprzylepną szczelnę między paką i hardtopem a kabiną i otworzyć szyby tylną w furce i przednią w hardtopie, to może powyżej zera da się utrzymać.

Prowizorka, za to niezbyt kosztowna.

p.

Hubeeert - 03-11-2007, 17:40

Gene napisał/a:
Jedyne co mi przychodzi do glowy to Webasto
Tylko Webasto lub cos na tej samej zasadzie działające.
Anonymous - 03-11-2007, 19:02

Cytat:
Tylko Webasto lub cos na tej samej zasadzie działające.

Bo tylko tak nie zamarznie gdy pojdziesz coś zjeść.

Anonymous - 04-11-2007, 13:48

Poszukaj coś z nagrzewnic elektrycznych DEFA - powinny być o wiele tańsze od Webasto ,a jednocześnie prostsze w montażu. Ja akurat przymierzam się do takiego urządzenia do L200 ale do kabiny - więc myślę że na pakę też się nada.
Anonymous - 04-11-2007, 17:50

Cytat:
przymierzam się do takiego urządzenia do L200 ale do kabiny

A po co do kabiny?
I nie boisz się o akumulator?

Anonymous - 05-11-2007, 07:24

Nie ma strachu o rozładowanie akumulatora - poczytaj sobie o tych nagrzewnicach - to naprawdę sprytne urządzenie. A co do ciepła w kabinie - to przydaje się przy porannym "rozruchu" samochodu - moje auta najcześciej stoją gdzieś na zewnątrz - i dobrze jest wsiąść przy -15 na dworze do cieplutkiego z odmrożonymi szybami auta. :wink:
Kibloo - 05-11-2007, 08:59

dzięki, rzeczywiście elektryczan nagrzewnica bedzie chyba najlepsza.

Pozdro