[XX-92]Colt C50 i starsze - Demontaz panelu kontroli ogrzewania
Anonymous - 02-10-2007, 20:12 Temat postu: Demontaz panelu kontroli ogrzewania Wtam...
Mam pytanie w kwestii demontazu panelu sterowania ogrzewaniem autka...
wedlug manuala trzeba odkrecic trzy wkrety po czym lekko go wcisnac i pochylic tak zeby wyminac ramke a nastepnie wyjac...
Jednak za Chiny Ludowe nie daje rady wcisnac go ani o centymetr...I tym radosnym sposobem nie ma szans wyciagnac go na zewnatrz...
Czy ktos sie z tym problemem uporal?
Boje sie odpinac te wszystkie linki sterujace bo moze byc nie lada problem zeby je z powrotem zalozyc...miejsca tam bardzo malo...
[ Dodano: 05-10-2007, 08:25 ]
Czyzby niukt tego nie robil? ojoj...
Anonymous - 08-10-2007, 00:11
nie Lam sie! nie ma ryzyka nie ma zabawy! Odpięcie linek jak i ich założenie jest banalnie proste-jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Kiedyś musiałem to zrobic i się udało.Powodzenia!
Hubeeert - 08-10-2007, 00:19
dominikpb, Twój Lancer to C66A
Pozdrawiam
Anonymous - 09-10-2007, 10:41
dominikpb napisał/a: | nie Lam sie! nie ma ryzyka nie ma zabawy! Odpięcie linek jak i ich założenie jest banalnie proste-jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Kiedyś musiałem to zrobic i się udało.Powodzenia! |
Heh nie ma to jak dobra motywacja...w takim razie w weekend wezme sie za to...a jak sie nie uda to do Ciebie podjade z podziekowaniami...:-) a powaznie to w razie czego spodziewaj sie pytan:-)
josie - 09-10-2007, 10:48
Herman, najlepiej wyjąć jeszcze radio.
Jak zdejmiesz ramkę która osłania panel (tą która idzie aż do popielniczki), wykręcasz wkręty trzymające sam panel nawiewów.
Po prawej stronie panelu w dół idzie biały plastik, który ma bolca i tym bolcem jest wsadzony w prawą ściankę kokpitu (bolec prostopadły do osi auta). Wsadzasz rękę w dziurę po radiu i odginasz ten plastik żeby uwolnić bolec. Potem manewrujesz tak panelem żeby przełożyć jego uchwyty w których były wkręty na zetnątrz ramki. Wtedy jakoś sięgniesz żarówek.
Anonymous - 11-10-2007, 13:06
Dzieki serdeczne Josie za praktyczna instrukcje...jutro lub pojutrze sie za to wezme i napisze jak efekty...:-)
|
|
|