To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Auto dla zony ...

arekp - 07-10-2007, 16:13
Temat postu: Auto dla zony ...
Witajcie,

mam pytanie TYLKO do osob, ktore sa zonami lub maja zony ;)

Kolega potrzebuje kupic samochod dla zony, przeznaczony glownie do jezdzenia po miescie na zakupy i po dzieci (3 szkrabow). Obecnie jezdzi starym Clio i powoli szykuja sie do zmiany.

Z uwag dodatkowych, kolega sie podmiewa ze to nie moze byc jakies nisko osadzone autko bo w Clio juz felgi wymienial - zona uwielbia jezdzic po kraweznikach ;)

Ma na oku HRV, ale chetnie dowiemy sie co Mitsumaniakowe zony prowadza na co dzien :)

JPR - 07-10-2007, 21:52

Witam.
Moja Pani na codzień jeżdzi Galantem.
Ale wolałaby HRV jest o wiele krótszy i wygodniejszy w parkowaniu.
Pozdrawiam.

Anonymous - 10-10-2007, 10:44

Colt z automatem jest idealnym rozwiązaniem. Z tym że przy ilości pasażerów większej niż 1 auto 3-drzwiowe chyba nie jest wygodnym rozwiązaniem. Oczywiście wypowiadam się tylko i wyłącznie w ramach aut marki Mitsubishi.
Krzyzak - 10-10-2007, 14:42

moja Colta oczywiscie
Anonymous - 10-10-2007, 18:57

Krzyzak sie nie przyzna ale jego zdaniem najlepsze auto dla zony to takie ktore pali mniej od jego i moze nim jezdzic bez jej pozwolenia :)

pozdro dla Basi

Anonymous - 10-10-2007, 19:02

Tez polecałbym colta,idealny do miasta, łatwo zaparkować a jak trzeba tez ma przyspieszenie.....
saphire - 10-10-2007, 19:31

Moja żonka powiedziała że jak
Cytat:
kupisz mi dżipa takiego by był duży i żebym wysoko siedziała i wszystko widziała dobrze dookoła
to wtedy zrobi prawo jazdy i będzie nim jeździć :badgrin:
arekp - 10-10-2007, 19:41

Panowie ... czy wyobrazacie sobie obsadzanie Colta trojka dzieci? Pomyslcie o 3 fotelikach na tylnej kanapie.

Poza tym Colt nie bedzie sie niczym roznil od obecnie uzywanego Twingo.

Szukamy auta, ktorym bedzie poruszala sie kobieta, ktora bezproblemowo radzi sobie podczas prowadzenia Chrystlera Voyagera. Ma byc WYGODNY w uzytkowaniu a nie tani w zakupie czy malo palacy - to jest mniej istotne.

Anonymous - 10-10-2007, 19:50

Arku.................L200-bezpieczny dla dzieci,mase miejsca i wygodny.
Albo coś z serii Lexusa LS lub RX :arrow: myślę że będzie zadowolona...........
Spełnia wszystkie wymagania
Cytat:
Ma byc WYGODNY w uzytkowaniu a nie tani w zakupie czy malo palacy - to jest mniej istotne

saphire - 10-10-2007, 19:50

Moja kobitka właśnie mi pokazała co jej się podoba z ,,dżipów'' - nowa Rav4 albo (sic!) L200 :badgrin:
Anonymous - 10-10-2007, 19:55

znajoma powozi VW Sharana wraz z czworka dzieci i wszystko jest ładnie połapane.
na większe awarie nie narzekała nigdy

Aga - 10-10-2007, 23:03

a ja jestem zadowolona z mojego Hyundaia Atosika
może nie jest za pojemny ale przynajmniej siedzę wysoko i wszystko widzę :)
poza tym wygodnie wkładać dziecko do fotelika, bo tylne siedzenia też są wyżej
ja, co prawda, wożę jedno dziecko, ale z tyłu spokojnie zmieszczą się 3 foteliki

Anonymous - 10-10-2007, 23:11

Golf V ew. Plus :D system isofix i wiele wiele innych :)
TNT - 11-10-2007, 07:39

Jak kolezanka sobie radzi z duzymi autami to moze Grandis by VW czyli dyselek. Duze wygodne i miejsca nie zabraknie dla taty.
Moominek - 11-10-2007, 08:27

saphire napisał/a:
Moja kobitka właśnie mi pokazała co jej się podoba z ,,dżipów'' - nowa Rav4 albo (sic!) L200 :badgrin:

Tia, kiedy pytałem żonkę jakim chciałaby jeździć, pokazywała Voyagery, GrandCheeroke i baaaardzo często L200 :D Natoiast dostała Spejsika i nie chce go teraz oddać. Dla dwójki urwisów autko jak znalazł, a pod kobieca noga pali bardzo przyzwoicie.