To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Kontrolka silnika - dziwna sprawa

SZYNA - 08-10-2007, 19:34
Temat postu: Kontrolka silnika - dziwna sprawa
Witam

Wczoraj wracałem wraz z rodzinką swoim SS-em z weekendowej wycieczki i zaczęły się dziać jakieś dziwne rzeczy z kontrolką silnika, mianowicie w czasie wchodzenia w zakręty (ostrzejszego) kontrolka migała raz a czasem 2 razy (szybko). Czy wiecie co może być tego przyczyną???

PS Szukałem już podobnych wątków ale nikt nie pisał o czymś takim

Pozdrawiam

saphire - 08-10-2007, 19:45

A to aby czasem nie migała ci kontrolka poziomu płynu w zbiorniczku spryskiwaczy? W Carismie takie coś jest tuz obok kontrolki silnika i także w podobnym kolorze co czasem może zmylić jak kątem oka zauważysz pomarańczowe mignięcie na zakręcie... Dolej płynu do zbiorniczka i stestuj na zakręcie. :biggrin:
SZYNA - 09-10-2007, 09:21

He, śmieszna sprawa, dzięki wielkie za pomoc
Anonymous - 10-10-2007, 11:00

To smiesdzne - ale mnie ta zolta kontrolka poziomu plynu do spryskiwaczy na poczatku doprowadzala do szalu (szczegolnie przy zakretach).
Pozniej szczesliwie zapamietalem jej pozycje na desce rozdzielczej

saphire - 10-10-2007, 19:22

Nie prościej uzupełnić płyn aż pod sam wierzch w zbiorniczku? :badgrin:
zet-em - 13-03-2012, 10:03

Witam:)
Nie warto zakładać nowego wątku dla takiego drobiazgu więc tutaj zapytam.
Jeżdżę SS od niedawna a dzisiaj po raz pierwszy zaskoczyła mnie kontrolka która zapaliła się na moment kilka razy.
Nie wiedziałem, że w ogóle taka istnieje - czerwona kontrolka której ikonki nie widać ale znajduje się przy obrotomierzu, dokładnie na końcu skali obrotomierza .
Zdarzyło mi się to przy zatrzymywaniu samochodu na parkingu lub przed światłami.
Co to za kontrolka?

Bizi78 - 13-03-2012, 19:10

zet-em, tu masz fote.

saymon - 21-03-2012, 16:11

Czerwona kontrolka?. Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku.