To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] wyciek...

maciejowy - 08-10-2007, 20:51
Temat postu: [Cari 1.6] wyciek...
Ello!

Po pierwsze witam i pozdrawiam wszystkich Mitsumaniakow! Od jakiegos tygodnia jestem posiadaczem Carismy 1.6 z 2000r. i jak narazie plywam :D mam jednak problem z wyciekiem (see foto) czy zdarzalo wam sie cos takiego? Wyglada jakby z okolic paska rozrzadu... dodam, ze wilgotne jest caly czas, ale asfaltu nie brudzi... Dzieki za pomoc! pzdr

maxwell61 - 08-10-2007, 21:29

JUTRO ZOBACZE U SIEBIE, BO W OKOLICACH PASKA KLINOWEGO JEST ZAWSZE MOKRO, ALE NIE KOJARZĘ CZY TO W TYM SAMYM MIEJSCU CO U CIEBIE NA FOTCE...pozdrawiam
maciejowy - 08-10-2007, 23:23

Dzieki stary, zastanawiam sie czy to wogole czyms grozi i ewentualnie jak dlugo mozna z tym jezdzic. W sumie jesli chodzi o wydatki to poza ubezpieczeniem bardziej myslalem o nowych oponach, najchetniej na alusach :) ale jesli trzeba to zrobic... pzdr
gulgulq - 09-10-2007, 07:21

moze to uszczelniacz na wale juz puszcza, kiedy był robiony rozrząd??
Anonymous - 09-10-2007, 14:15

od góry to normalne, że się troszkę pocą...
a u Ciebie hmm

przede wszystkim zobacz czy olej nie dostaje sie na pasek rozrządu,
bo jeżeli tak ryzyko pęknięcia paska wtedy a zarazaem kosztownego remontu jest spore

natomiast jeżeli daleko od rozrzadu, nie kapie, a ubytki od wymiany do wymiany nieznaczne to można przeboleć, niestety na foto niewiele widać

maciejowy - 09-10-2007, 14:19

wlasnie problem w tym, ze nie wiem czy wogole byl robiony :/ autko ma przejechane ok. 90 kkm tuz przed kupnem w komisie byl sprawdzany rozrzad i powiedzieli, ze narazie jest dobry i nie wymaga robienia wiec nie beda robic... niestety nie mam jak dowiedziec sie od poprzedniego wlasciciela co i kiedy robil (zreszta nie wiadomo czy by mi powiedzial jak naprawde bylo). Dlatego pytam was co to moze byc :) zanim sie udam gdzies do serwisu.. pzdr
arekp - 09-10-2007, 18:50

Jedz do warsztatu i wymien rozrzad, to dobra praktyka po kupnie samochodu a przy okazji niech Ci sprawdza skad sie poci.
saphire - 09-10-2007, 19:06

A mnie się widzi że rozrząd nie był robiony i kit ci wcisnęli a to co widać to pewnie spod uszczelniaczy na wałkach lub na wale idzie i wypadało by zrobić rozrząd wraz z tymi simmeringami.
maciejowy - 09-10-2007, 19:39

tak wlasnie chyba zrobie, w sumie liczylem sie z tym ze po kupnie uzywanego auta trzeba bedzie zrobic rozrzad. Dzieki i pozdrawiam!