Pajero IV - Dołożenie poduszek do pajero long 1993
Anonymous - 08-10-2007, 22:08 Temat postu: Dołożenie poduszek do pajero long 1993 Witam,
Czy jest możliwe dołożenie poduszek do pajero z 1993 roku?
Będę wdzięczny za sugestie co trzeba by kupić .
zbyszekm2 - 08-10-2007, 22:54
Trzeba by kupić, sterowanie, czujniki uderzeniowe, przełączniki pod kierownice, bo są inne do wersji z poduszką, kierownicę z poduszką, (jeśli miała by być dla pasażera to poduszkę z deską) instalację, taśmę no i to było na tyle.
Gene - 09-10-2007, 07:18
Nie koniecznie na tyle, bardzo mozliwe, ze powinno sie wymienic pasy. Do poduszek musza byc odpowiednie. Moze sie okazac, ze przy zlych pasach poduszka wyrzadzi wieksze szkody niz jej brak.
zbyszekm2 - 09-10-2007, 07:30
Gene napisał/a: | Nie koniecznie na tyle, bardzo mozliwe, ze powinno sie wymienic pasy. Do poduszek musza byc odpowiednie. Moze sie okazac, ze przy zlych pasach poduszka wyrzadzi wieksze szkody niz jej brak. |
Racja, zapomniałem o tym.
Gene - 09-10-2007, 07:45
Anonymous - 09-10-2007, 19:26
Dziękuję za wyczerpującą informację ! Był ostatnio pajero z 94 ( anglik ) na allegro za 7500 właśnie z poduszkami - może to jest wyjście a resztę na części sobie zostawić
Hiszpan - 11-12-2008, 10:12
Może trochę z innej beczki, ale też w temacie poduszek...
Tak się zastanawiam, (zakładając, że kupię wersję z poduszkami ) czy można je odłączyć tak, aby zjeżdżając w teren byle stuknięcie o drzewo nie spowodowało ich wystrzelenia
Najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś włącznik zamykający obwód z czujnikami, aby po powrocie na asfalt można było ponownie dołączyć poduszki
Gene - 11-12-2008, 12:23
Svaq, dawca dobra rzecz tylko pytanie czy warto.
Hiszpan, myslisz, ze byle stukniecie wywali poduszki. Moim zdaniem czujniki nie sa tak czule. Oczywiscie patent z odlaczeniem poduszek moze i jest warty przemyslenia.
Czy czasami nie ma bezpiecznika w ukladzie i wystarczy wyjac. Sam nie wiem, ja bym przy tym nie dlubal. Moze to jakos wplywac na prace komputera sterujacego a na pewno bedzie informowal Cie o uszkodzeniu swiecaca kontrolka. Co zrobisz jak stanie sie odwrotnie i poduszki nie odpala wtedy kiedy beda potrzebne. Sam nie wiem ja bym nie majstrowal a poduszki wywali przy naprawde duzej kolizji.
PiotrC - 12-12-2008, 19:11
Ad Hiszpan ...Żeby odpaliły to musisz dobrze w drzewo zapikować a wtedy Ci się przydadzą.
Ad Svaq...Aby komputer zarejestrował poduszki to muszą być sprawne wszystkie czujniki łącznie z czujnikami napinaczy pasów bezpieczeństwa. Dlatego musi być cały komplet. Ja bym sobie dał spokój.
|
|
|