To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Colt gasnie

Anonymous - 09-10-2007, 21:02
Temat postu: Colt gasnie
Witam
Mam ogromna prosbe o pomoc... :roll:
Sprawa wyglada nastepujaco: Colt chodzi idealnie, wszystko(prawie) jest ok ...poza drobna usterka ktora jest hmmm uciazliwa. Polega to na tym ze kiedy odpale swojego kolcika (bez najmniejszych problemow,pali odrazu) i silnik jest jeszcze zimny ale tez i niekiedy zdaza sie to na cieplym -rozgrzanym do prawidlowej temperatury silniku, poprostu najnormalnie w swiecie sie wylancza,gasnie- jak juz jade :) Nie wyglada to tak ze szarpie muli czy cos w tym stylu , poprostu jadac i dojezdzajac do np ronda chcac zmienic bieg na nizszy wciskajac sprzeglo ..on sie wylancza. nigdy nie zdazylo mi sie to na biegu , zawsze na jalowym albo przy wcisnietym sprzegle ... SILNIK 1.5 12v
Co robic ?? Czy wyczyszczenie przepustnicy cos pomoze ??Czy to wina obrotow ?? Krokowy ??
nie wiem , jesli ktos moze pomoc to bede wdzieczny
Pozdrawiam

Anonymous - 09-10-2007, 22:17

wygląda mi to bardziej jak problem z elektryką
może zacznij od sprawdzenia kondensatorów w ECU
(najlepiej to je wymień)
http://mitsubishifan.webpark.pl/ strona kolo Krzyżaka bardzo pomocna :)

Anonymous - 09-10-2007, 22:45
Temat postu: odp
...no niby jest to jakis pomysl, tylko ciekawy jestem jakie jest ryzyko niepowodzenia takiej operacji i pogorszenie sytuacji ;) (jest ktos kto to robil z 100% sukcesem??) ... postaram sie tam jutro zajrzec ALE slucham dalszych propozycji rozwiazania tego problemu .
ps. strone kolegi od galanta przegladalem i jest tam wiele cennych info, ale szukam porad do tej konkretnej syt.
Pozdrawiam :doubt:

Hubeeert - 10-10-2007, 00:06

znajc napisał/a:
Co robic ?? Czy wyczyszczenie przepustnicy cos pomoze ??Czy to wina obrotow ?? Krokowy ??
Wszystko po trochu. Zakładam, że przepustnicy nigdy nie czyściłeś? No to czas najwyższy.
A co do ECU - wymiana kondensatorów jest KONIECZNOŚCIĄ w tym modelu Mitsubishi.

Pamiętaj
- im dokładniej wyczyścisz tym dłużej będzie spokój.
- po czyszczeniu - regulacja
- po wszystkim (+ wymiana kondensatorów) - ŚWIĘTY SPOKÓJ

Anonymous - 10-10-2007, 14:58
Temat postu: odp.
Ok....
Wlasnie ide robic to cacko ktore naprawde trzyma sie drogi i jezdzi super :twisted:
Jak skoncze i przyniesie to dobre efekty to podziekuje :P
A tak powaznie to dziekuje... milo ze potraficie szybko udzielac odp.
O efektach napisze jeszcze w tym temacie, mam nadzieje ze wiecej o pomoc prosic nie bede musial
Pozdrawiam.....
Ps. Ktos wyrwal panne na miska ?? ;)

Hugo - 10-10-2007, 15:07
Temat postu: Re: odp.
znajc napisał/a:
Ktos wyrwal panne na miska ?? ;)
Hehe ja. Tak jej się spodobał, że kupiła sobie ten sam model tyle, że z silnikiem 1.3 i w kolorze niebieskim.
Anonymous - 10-10-2007, 15:29

;) ... ja liczylem na to ze sie pozbede swojej panny :badgrin: ...ale nie wyszlo a samochod bede sobie chwalil
Hugo - 10-10-2007, 19:15

znajc napisał/a:
... ja liczylem na to ze sie pozbede swojej panny
Czyli uważasz go za wybitnie brzydki?
Hubeeert - 10-10-2007, 19:16

Hugo, znajc, Polecam Zasady Forum. Dział techniczny to nie miejsce na OT
Anonymous - 10-10-2007, 19:57

Przepustnice wyczyscilem i obroty strasznie wzrosly ... jutro postaram sie wyregulowac i mam nadzieje ze podolam ...(z godnie z instrukcjami kolegi od galanta)
Co do Colta i jego wygladu to byl taki "zarcik" ,gdyby mi sie nie podobal to bym go nie kupowal ;) - upomnienie przyjalem wiec koniec tematu dotyczacego kobiet itp :P (niechce stracic cennego zrodla informaci)
Pozdrawiam

Hubeeert - 10-10-2007, 20:23

znajc napisał/a:
upomnienie przyjalem wiec koniec tematu dotyczacego kobiet itp (niechce stracic cennego zrodla informaci)
Nie stracisz - przypominam tylko, że zgodnie z Zasadami tego Forum, które każdy z nas rejestrując się tu zaakceptował - dział techniczny i Samochody nie jest miejscem na OT.

Pozdrawiam

Anonymous - 19-10-2007, 09:19

Chcialem powiedziec ze czyszczenie przepustnicy i regulacja obrotow pomogla ... bez wymiany kondensatorow i innych operacji ....
Pozdrawiam

Hubeeert - 19-10-2007, 17:12

znajc napisał/a:
bez wymiany kondensatorow i innych operacji

Jak ich nie zmienisz to któregoś dnia (raczej w niedalekiej przyszłości) zamieścisz temat - Colcik nie odpala a CE świeci cały czas - co robić?

Tak jak Ci napisałem - to konieczność w tym modelu

No, ale Twój samochód - Twoj wybór i Twój później problem.

Pozdrawiam