To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Przyciemnienie szybek - jaki kolor?

michalp - 10-10-2007, 14:33
Temat postu: Przyciemnienie szybek - jaki kolor?
witajcie,

przymierzam się powoli do tematu przyciemnienia szyb, i zastanawiam nad kolorem.
Colt jest błękitny (jak na zdjęciu). Przyciemnienie dotyczy szyby tylnej, tylnych drzwi i tylnych szybek przy bagażniku. Czyli na legalu :)

Rozważam dwa warianty "ciemności:
1. wszystko na ciemno, nieprzezroczyście
2. drzwi nieco jaśniejsze, reszta nieprzezroczysta.

A kolory:
1. czerń
2. granat

Jaka kombinacja, wg was, będzie najciekawsza? 1-1, 1-2, 2-1 czy 2-2? A może jeszcze jakoś inaczej?

stanik - 10-10-2007, 15:37

moim zdaniem wszystko jednym poziomem nasycenia i wszystko w kolorze czarnym. I raczej jakbym miał robić przyciemnienie, to całość zrobiłbym jaśniejszą folią niż taką że nic nie będzie widać z zewnątrz. Raz że średnio mi się to podoba, dwa że im ciemniejsza tym w pochmurne dni ze środka też gorzej widać (cofanie itp).

Pozdrawiam

Anonymous - 11-10-2007, 08:25

Wydaje mi się że jednolitym kolorem i raczej przeźroczystym. Zbyt ciemna folia będzie się bardzo odznaczać i kontrastować zbyt mocno do takiego jasnego lakieru. Natomiast mieszanie może zepsuć wygląd colcika. Co do koloru to nie mam zdania. :)
Hugo - 11-10-2007, 09:22

Masima napisał/a:
Zbyt ciemna folia będzie się bardzo odznaczać i kontrastować zbyt mocno do takiego jasnego lakieru.
Właśnie czarne szyby przy jasnym lakierze będą wyglądały rewelacyjnie. W białym Colcie (fotka w podpisie) wszystkie szyby miałem czarne i nie pytaj jak to wyglądało. Trochę widać na fotce.
Anonymous - 11-10-2007, 20:27

Nie calkiem na czarno ale ciemne. Do tego srodkowy i tylny slupek obkleilbym czarna okleina aby byla ciaglosc z szybami.
stanik - 11-10-2007, 23:10

Ali-En napisał/a:
Nie calkiem na czarno ale ciemne. Do tego srodkowy i tylny slupek obkleilbym czarna okleina aby byla ciaglosc z szybami.

dokładnie, o tym zapomniałem, bardzo fajnie to wygląda :)

Pozdrawiam

michalp - 12-10-2007, 06:31

z tym słupkiem to ciekawy pomysł, faktycznie...