Sigma/Diamante Ogólne - pompa waku w sigmach
zbyszek05 - 10-10-2007, 16:58 Temat postu: pompa waku w sigmach witam ,ja mam pytanko jak to jest z waku pompami w naszych autkach.czy są...? jak objawia sie zużycie ,gdzie się mieści...itd .pytam ponieważ ostanio kolega wymieniał w audi 100 2.3 c4 .z komory silnika dobiegał klekot jakby uszkodzony był regulator zaworu, panewka i tp. zależy jak się to ustawiło... raz miał cicho,a raz nie ...klekotało coś....wymienił i jest cicho.jak to jest w sigmie 24 zaworowej? ktoś z was wymieniał takie ustrojstwo? pozdrawiam
Ryczymiś - 10-10-2007, 17:57
Jakie waku, a jak już to "wakum" czyli pompa podciśnienia nie występuje w żadnej sigmie ponieważ auta te nie mają silników diesla.
zbyszek05 - 10-10-2007, 19:04
tylko w dieslach? a audi c4 2.3 benzyna ma???
Anonymous - 19-10-2007, 21:27
Audi to Audi.
Ty jeździsz SIGMĄ.
Nie wszystkie diesle mają tą pompkę i nie wszystkie benzyniaki jej nie nie posiadają.
A awaria układu wspomagania hamowania to: twardy pedał hamulca i kiepskie hamowanie.
Pozdrawiam.
zbyszek05 - 22-10-2007, 12:40
bo widzisz rkasia11 - ma sigmusię ale jeszcze mało o niej wiem,nie sprawia mi żadnych niespodzianek ...po prostu jezdzi mi się bardzo przyjemnie no i szybko ...jak pisałem w postach wymaga małej kosmetyki /wymiana tulei - przód no i takie tam dwie zaprawki na lakierze, + prawy amor z ecs -em / poza tym ... a wakum pompa tak mnie zainteresowała ...że chciałem wiedzieć. .. bardzo zatem dziękuje za wiadomośc.
|
|
|