Pajero I - [2.6] Ważne Pytania Nowicjusza
Anonymous - 11-10-2007, 14:41 Temat postu: [2.6] Ważne Pytania Nowicjusza witam wszystkich,jestem nowym forumowiczem,przedewszystkim witam wszystkich goraco i pozdrawiam,jestem z Ostrody i Olsztyna, koledzy mam colta 1.6 16 V tzn moi starzy maja, swietne auto,wczesniej mielismy tez colta tylkoo ze 89 rok 1.5 am wersja. Kupilem sobie astre kombi zaluje do dzis,wczesniej pojechalem po galanta 93 300 km przejechalem i syf sie okazal i nie mialem juz czasu szukac samochodu ,bylme tez troche napalony na swoij 1 wlasny wozek i wzialem astre tak jak ww tragedia!! wogole nie jestem zadowolony,teraz chce kupic pajero I rok 86-90 tylko i wylacznie ten maly 2 drzwiowy nie long. i tylko i wylacznie diesel musi byc, teraz do was pytanko koledzy na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie( nie bede sie spieszyl z zakupem wogole) wszystko bede ogladal powoli i nie bede napalony. i czy wszystkie mitsubishi pajero mialy wspomaganie kierownicy?? dla mnie jest to dosc wazne. jak blacha czy byla w ocynku?? i co z ta 2 wajcha od napedow?? czy np mozna odlaczyc tyl i przod czy tylko tyl lub przod?? Bardzo was prosze o odpisanie mi i pozdrawiam serdecznie wszystkich mitsumaniakow, nigdy wiecej nie kupie hitlerowskich wynalazkow ,MITSUBISHI TYLKO I WYLACZNIE BO KOCHAM TA MARKE!! aha i jeszcze jedno co to dokladnie jest mitsubushi pinin czym to sie rozni od pajeraka??
zbyszekm2 - 11-10-2007, 18:26
Było już na ten temat.
Hubeeert - 11-10-2007, 18:33
zbyszekm2, to podaj linki to konkretnych dyskusji/postów. Napisanie zbyszekm2 napisał/a: | Było już na ten temat. | to tak jak podczas pozaru - gosc krzyczy wody a drugi mówi - niedaleko jest Straż Pozarna. Po czym odchodzi.
Anonymous - 11-10-2007, 19:00
witam koledzy troszke dziwnie zostalem powitany w gronie nowych kolegow...jestem nowy na forum szukalem juz chyba z pol godz tego i nie moge znalezc...
Hubeeert - 11-10-2007, 19:09
tylne zawieszenie - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
dyfry - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
klima - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
jazda po asfalcie - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
Jak to uzyskałem?
Kliknalem na SZUKAJ a nastepnie wpisalem Pajero AND I i zaznaczylem do przeszukiwania dział Pajero/Montero/Shogun/Sport/Pinin
[ Dodano: 11-10-2007, 19:13 ]
ostryTE610, ostryTE610 napisał/a: | witam koledzy troszke dziwnie zostalem powitany w gronie nowych kolegow...jestem nowy na forum szukalem juz chyba z pol godz tego i nie moge znalezc... |
Bo źle szukałeś albo nie wiem czego.
Widać, że jestes nowy - masz 1 post i zarejestrowałeś się dziś. Pisząc post zmuszasz nas do czytania zdań siedmiokrotnie zlozonych i tytulujesz swój post WAŻNE PYTANIE - tu są same wazne pytania. Konkretnie chodziło Ci o KILKA SPRAW PRZED ZAKUPEM PAJERO I - i tak powinien wyglądać tytuł.
Nieważne - nie przejmuj się. I czytaj ten dział. Znajdziesz w nim odpowiedzi na wiekszość pytań. Mozesz też zapytac użytkownikow takich Pajero o ich zdanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-10-2007, 19:16 ]
A tak przy okazji - spędziłeś na forum 17 minut jako zalogowany
Przegladałeś nastepujące tematy:
Forum Tytuł tematu Oglądany Ostatnio oglądany Autor
Pajero/Montero/Shogun/Sport/Pinin WAZNE PYTANIE 7 Dzisiaj 19:01
Zloty i Spoty koszulki zlotowe V zlotu MM ad.2007 1 Dzisiaj 18:57
Zloty i Spoty ESKAPADA 4x4 1 Dzisiaj 18:56
Forum Dla Pań Facet MitsuManiak-Mechanik 1 Dzisiaj 14:51
Zloty i Spoty VI Zlot Mitsumaniaków Grudziądz 2008 ! 1 Dzisiaj 14:50
Zloty i Spoty 2007 Zlot Mitsubishi STRYKOW Watek Organizacyjny 1 Dzisiaj 14:49
Warmińsko - Mazurskie Warmiacy jedźmy razem z Pomorskim na zlot. 1 Dzisiaj 14:49
zbyszekm2 - 11-10-2007, 21:40
Chcielismy cię zachęcić do wysiłku, lepiej byś zapamiętał, między czasie byś się więcej czegoś dowiedział..
Hubeeert - 11-10-2007, 21:43
Cytat: | Chcielismy cię zachęcić do wysiłku, lepiej byś zapamiętał, między czasie byś się więcej czegoś dowiedział.._ |
Dokładnie
A w międzyczasie Kolega przejrzał więcej tematów
Anonymous - 11-10-2007, 22:22
niezla jazde zrobiliscie nowemu kolesiowi, sam jestem nowy i az mnie na bacznosc poderwalo.
ale bardzo podoba mi sie takie konkretne podejscie.
choc z drugiej strony jak niemozna by bylo pisac o tym samym dwa razy to za jakis czas jak tematy sie wyczerpia .....
pozdrowienia dla Ostrego i powodzenia w szukaniu
Anonymous - 11-10-2007, 22:36
qbaq dzieki za pozdrowionka,koledzy dzieki za odpowiedzi ale chocicaz przejrzalem te forum to i tak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania takie jak np czym sie rozni pajero od pinin,czym sie kierowac przy kupnie,czy wszystkie mitsubishi pajero mialy wspomaganie kierownicy,jak blacha czy byla w ocynku itp sorry koledzy moze mi na oczy padlo ale nie widze naprawde odpowiedzi na moje pytanka,sorry jesli was podkur..... pozdrawiam i czekam jednak na te odpowiedzi
[ Dodano: 11-10-2007, 22:39 ]
PS. kolego hubert wczesniej ogladalem te tematy nie bedac zalogowanym ...
zbyszekm2 - 11-10-2007, 22:48
ostryTE610 napisał/a: | nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania takie jak np czym sie rozni pajero od pinin,. |
wejdź na Allegro otwórz dwa okna, wpisz w jedno okno PININ a w drugie PAJERO. I zobaczysz podstawowe różnice.
Anonymous - 11-10-2007, 22:59
myslalem ze pinin jest tez w starszych wersjach np przed 90 rokiem, poza roznica mala w wygladzie nic wiekszego nie zauwazylem
Hubeeert - 11-10-2007, 23:30
ostryTE610 napisał/a: | kolego hubert wczesniej ogladalem te tematy nie bedac zalogowanym ... | Wiem. Dlatego napisałem, ze bedąc zalogowanym te ogladałeś.
Nie wszystko na forum jest.
Ale trzeba pytać.
Co do Pinina - zaprojektowany dla MMC przez Pininfarine. Mniejszy niz Pajero. Brak blokady centralnego dyfra o ile pamietam.
Mały i nie za wygodny moim zdaniem no ale co kto lubi.
Co do Pajero I - trudno znaleźć taki w dobrym stanie chyba, że od Hobbysty. A wtedy nie bedzie tanio. Szukaj samochodu nie zameczonego na jazdach terenowych, sprawdź dokładnie w serwisie. Nie daj Boze kupic samochód od Autopomocy - zajeżdżony będzie na max.
Ogladaj ogloszenia i pytaj na forum. Jak nie na naszym to na 4x4.
Pozdrawiam
Gene - 12-10-2007, 08:51
Witaj, i nie miej za zle kolegom za takie przyjecie. Zobaczysz, ze jak za pol roku ktos nowy zapyta, na co zwrocic uwage przy zakupie Pajero I to krew Cie zaleje. Ludzie tu maja sporo zyczliwosci ale czasem jak to mowie "lekcje powinny byc odrobione"
tu jest to o co pytales (mniej wiecej): http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=15817
Do tego dodam, ze jesli szukasz auta do codziennego uzytkowania to moze lepiej pokusic sie o II generacje. Tak czy siak powinienes przygotowac sie i zadbac o "pakiet startowy" po kupnie Pojarki. Czykac Cie bedzie wymiana kilku rzeczy bo nie ma sily aby po wielu latach np zawieszenie nie bylo padniete lub tapicerka czysta.
Anonymous - 12-10-2007, 09:12
ostryTE610 napisał/a: | myslalem ze pinin jest tez w starszych wersjach np przed 90 rokiem, poza roznica mala w wygladzie nic wiekszego nie zauwazylem |
ze sie grzecznie zapytam po kiego grzyba Ci auto terenowe czytaj Pajero jak bladego pojęcia nie masz co to jest reduktor do czego służy jak nie widzisz różnicy pomiędzy autami z rama i konstrukcją samonośną…..
BTW Pajero I & II to klasyczne auta terenowe ( wiem że dla ortodoksów IFS to nie auto terenowe ) = ma ramę / sztywny most z tyłu / redkutor. Jeśli chcesz popełnić Pajero I to tylko i wyłącznie auto 1989/91. Na starsze nawet nie patrz.
Pajero Pini to auto klasy Toyota Rav4 małe autko rekreacyjne z napedem na 4 koła. Nazwa Pajero to tylko chwyt marketingowy - auto winno sie zwać Mitus..Pini
Gene - 12-10-2007, 09:34
eskapada napisał/a: | Pajero Pini to auto klasy Toyota Rav4 małe autko rekreacyjne z napedem na 4 koła. Nazwa Pajero to tylko chwyt marketingowy - auto winno sie zwać Mitus..Pini |
No no no... byly wersje z SS i calkie calkiem smigaly ale generalnie masz racje, ze to male rekreacyjne autko.
|
|
|