To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - [2.6] Ważne Pytania Nowicjusza

Anonymous - 11-10-2007, 14:41
Temat postu: [2.6] Ważne Pytania Nowicjusza
witam wszystkich,jestem nowym forumowiczem,przedewszystkim witam wszystkich goraco i pozdrawiam,jestem z Ostrody i Olsztyna, koledzy mam colta 1.6 16 V tzn moi starzy maja, swietne auto,wczesniej mielismy tez colta tylkoo ze 89 rok 1.5 am wersja. Kupilem sobie astre kombi zaluje do dzis,wczesniej pojechalem po galanta 93 300 km przejechalem i syf sie okazal i nie mialem juz czasu szukac samochodu ,bylme tez troche napalony na swoij 1 wlasny wozek i wzialem astre tak jak ww tragedia!! wogole nie jestem zadowolony,teraz chce kupic pajero I rok 86-90 tylko i wylacznie ten maly 2 drzwiowy nie long. i tylko i wylacznie diesel musi byc, teraz do was pytanko koledzy na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie( nie bede sie spieszyl z zakupem wogole) wszystko bede ogladal powoli i nie bede napalony. i czy wszystkie mitsubishi pajero mialy wspomaganie kierownicy?? dla mnie jest to dosc wazne. jak blacha czy byla w ocynku?? i co z ta 2 wajcha od napedow?? czy np mozna odlaczyc tyl i przod czy tylko tyl lub przod?? Bardzo was prosze o odpisanie mi i pozdrawiam serdecznie wszystkich mitsumaniakow, nigdy wiecej nie kupie hitlerowskich wynalazkow ,MITSUBISHI TYLKO I WYLACZNIE BO KOCHAM TA MARKE!! aha i jeszcze jedno co to dokladnie jest mitsubushi pinin czym to sie rozni od pajeraka??
zbyszekm2 - 11-10-2007, 18:26

Było już na ten temat.
Hubeeert - 11-10-2007, 18:33

zbyszekm2, to podaj linki to konkretnych dyskusji/postów. Napisanie
zbyszekm2 napisał/a:
Było już na ten temat.
to tak jak podczas pozaru - gosc krzyczy wody a drugi mówi - niedaleko jest Straż Pozarna. Po czym odchodzi. :-)
Anonymous - 11-10-2007, 19:00

witam koledzy troszke dziwnie zostalem powitany w gronie nowych kolegow...jestem nowy na forum szukalem juz chyba z pol godz tego i nie moge znalezc...
Hubeeert - 11-10-2007, 19:09

tylne zawieszenie - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
dyfry - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
klima - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero
jazda po asfalcie - http://www.mitsubishi-gra...ighlight=pajero

Jak to uzyskałem?
Kliknalem na SZUKAJ a nastepnie wpisalem Pajero AND I i zaznaczylem do przeszukiwania dział Pajero/Montero/Shogun/Sport/Pinin

[ Dodano: 11-10-2007, 19:13 ]
ostryTE610,
ostryTE610 napisał/a:
witam koledzy troszke dziwnie zostalem powitany w gronie nowych kolegow...jestem nowy na forum szukalem juz chyba z pol godz tego i nie moge znalezc...

Bo źle szukałeś albo nie wiem czego.
Widać, że jestes nowy - masz 1 post i zarejestrowałeś się dziś. Pisząc post zmuszasz nas do czytania zdań siedmiokrotnie zlozonych i tytulujesz swój post WAŻNE PYTANIE - tu są same wazne pytania. Konkretnie chodziło Ci o KILKA SPRAW PRZED ZAKUPEM PAJERO I - i tak powinien wyglądać tytuł.

Nieważne - nie przejmuj się. I czytaj ten dział. Znajdziesz w nim odpowiedzi na wiekszość pytań. Mozesz też zapytac użytkownikow takich Pajero o ich zdanie.

Pozdrawiam

[ Dodano: 11-10-2007, 19:16 ]
A tak przy okazji - spędziłeś na forum 17 minut jako zalogowany
Przegladałeś nastepujące tematy:
Forum Tytuł tematu Oglądany Ostatnio oglądany Autor
Pajero/Montero/Shogun/Sport/Pinin WAZNE PYTANIE 7 Dzisiaj 19:01
Zloty i Spoty koszulki zlotowe V zlotu MM ad.2007 1 Dzisiaj 18:57
Zloty i Spoty ESKAPADA 4x4 1 Dzisiaj 18:56
Forum Dla Pań Facet MitsuManiak-Mechanik 1 Dzisiaj 14:51
Zloty i Spoty VI Zlot Mitsumaniaków Grudziądz 2008 ! 1 Dzisiaj 14:50
Zloty i Spoty 2007 Zlot Mitsubishi STRYKOW Watek Organizacyjny 1 Dzisiaj 14:49
Warmińsko - Mazurskie Warmiacy jedźmy razem z Pomorskim na zlot. 1 Dzisiaj 14:49

zbyszekm2 - 11-10-2007, 21:40

Chcielismy cię zachęcić do wysiłku, lepiej byś zapamiętał, między czasie byś się więcej czegoś dowiedział..
Hubeeert - 11-10-2007, 21:43

Cytat:
Chcielismy cię zachęcić do wysiłku, lepiej byś zapamiętał, między czasie byś się więcej czegoś dowiedział.._

Dokładnie ;-)

A w międzyczasie Kolega przejrzał więcej tematów :D

Anonymous - 11-10-2007, 22:22

niezla jazde zrobiliscie nowemu kolesiowi, sam jestem nowy i az mnie na bacznosc poderwalo.

ale bardzo podoba mi sie takie konkretne podejscie.

choc z drugiej strony jak niemozna by bylo pisac o tym samym dwa razy to za jakis czas jak tematy sie wyczerpia .....

pozdrowienia dla Ostrego i powodzenia w szukaniu

Anonymous - 11-10-2007, 22:36

qbaq dzieki za pozdrowionka,koledzy dzieki za odpowiedzi ale chocicaz przejrzalem te forum to i tak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania takie jak np czym sie rozni pajero od pinin,czym sie kierowac przy kupnie,czy wszystkie mitsubishi pajero mialy wspomaganie kierownicy,jak blacha czy byla w ocynku itp sorry koledzy moze mi na oczy padlo ale nie widze naprawde odpowiedzi na moje pytanka,sorry jesli was podkur..... pozdrawiam i czekam jednak na te odpowiedzi

[ Dodano: 11-10-2007, 22:39 ]
PS. kolego hubert wczesniej ogladalem te tematy nie bedac zalogowanym ...

zbyszekm2 - 11-10-2007, 22:48

ostryTE610 napisał/a:
nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania takie jak np czym sie rozni pajero od pinin,.

wejdź na Allegro otwórz dwa okna, wpisz w jedno okno PININ a w drugie PAJERO. I zobaczysz podstawowe różnice.

Anonymous - 11-10-2007, 22:59

myslalem ze pinin jest tez w starszych wersjach np przed 90 rokiem, poza roznica mala w wygladzie nic wiekszego nie zauwazylem
Hubeeert - 11-10-2007, 23:30

ostryTE610 napisał/a:
kolego hubert wczesniej ogladalem te tematy nie bedac zalogowanym ...
Wiem. Dlatego napisałem, ze bedąc zalogowanym te ogladałeś.

Nie wszystko na forum jest.
Ale trzeba pytać.
Co do Pinina - zaprojektowany dla MMC przez Pininfarine. Mniejszy niz Pajero. Brak blokady centralnego dyfra o ile pamietam.
Mały i nie za wygodny moim zdaniem no ale co kto lubi.

Co do Pajero I - trudno znaleźć taki w dobrym stanie chyba, że od Hobbysty. A wtedy nie bedzie tanio. Szukaj samochodu nie zameczonego na jazdach terenowych, sprawdź dokładnie w serwisie. Nie daj Boze kupic samochód od Autopomocy - zajeżdżony będzie na max.

Ogladaj ogloszenia i pytaj na forum. Jak nie na naszym to na 4x4.

Pozdrawiam

Gene - 12-10-2007, 08:51

Witaj, i nie miej za zle kolegom za takie przyjecie. Zobaczysz, ze jak za pol roku ktos nowy zapyta, na co zwrocic uwage przy zakupie Pajero I to krew Cie zaleje. Ludzie tu maja sporo zyczliwosci ale czasem jak to mowie "lekcje powinny byc odrobione"
tu jest to o co pytales (mniej wiecej): http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=15817

Do tego dodam, ze jesli szukasz auta do codziennego uzytkowania to moze lepiej pokusic sie o II generacje. Tak czy siak powinienes przygotowac sie i zadbac o "pakiet startowy" po kupnie Pojarki. Czykac Cie bedzie wymiana kilku rzeczy bo nie ma sily aby po wielu latach np zawieszenie nie bylo padniete lub tapicerka czysta.

Anonymous - 12-10-2007, 09:12

ostryTE610 napisał/a:
myslalem ze pinin jest tez w starszych wersjach np przed 90 rokiem, poza roznica mala w wygladzie nic wiekszego nie zauwazylem

ze sie grzecznie zapytam po kiego grzyba Ci auto terenowe czytaj Pajero jak bladego pojęcia nie masz co to jest reduktor do czego służy jak nie widzisz różnicy pomiędzy autami z rama i konstrukcją samonośną….. :?

BTW Pajero I & II to klasyczne auta terenowe ( wiem że dla ortodoksów IFS to nie auto terenowe ) = ma ramę / sztywny most z tyłu / redkutor. Jeśli chcesz popełnić Pajero I to tylko i wyłącznie auto 1989/91. Na starsze nawet nie patrz.

Pajero Pini to auto klasy Toyota Rav4 małe autko rekreacyjne z napedem na 4 koła. Nazwa Pajero to tylko chwyt marketingowy - auto winno sie zwać Mitus..Pini :D

Gene - 12-10-2007, 09:34

eskapada napisał/a:
Pajero Pini to auto klasy Toyota Rav4 małe autko rekreacyjne z napedem na 4 koła. Nazwa Pajero to tylko chwyt marketingowy - auto winno sie zwać Mitus..Pini :D

No no no... byly wersje z SS i calkie calkiem smigaly ale generalnie masz racje, ze to male rekreacyjne autko. :D