To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Zegary z obrotomierzem do 1.3 12v 1993 r????

marekoza - 12-10-2007, 23:03
Temat postu: [CA1A 1.3] Zegary z obrotomierzem do 1.3 12v 1993 r????
Czesc. Własnie sprawilem sobie colcika oczywiscie czarnego :) z autka ogolnie jestem zadowolony ale doskwiera mi brak obrotomierza... mozna tak po prostu wstawic zegary od 1.6 ? bedzie to pasowalo? mam na mysli kostki, zaczepy i cala reszte ? z góry dzieki za odpowiedz :)
Anonymous - 12-10-2007, 23:07

siema wszystko pasuje takze podpinasz i masz.... mam nadzieje ze pomoglem... nastepnym razem poszukaj w szukajce bo duzo na ten temat jest :) pozdrawiam
marekoza - 12-10-2007, 23:11

dzieki wielkie... przepraszam ze zasmiecilem forum ale jestem tu nowy i dopiero odnajduje zakamarki... zasluzyles na wielkie pomogl... dzieki jeszcze raz :) teraz bedzie duzo przyjemniej ze smigielkiem na zegarach :)
Anonymous - 11-05-2008, 20:45

Witam.Od niedawna jestem posiadaczem źrebaka :)
Mam zamiar wymienić zegary na takie z obrotomierzem.Jeszcze nie kupilem,ale juz przymierzalem sie do wyjmowania starych.Wszystko idzie gładko do momentu kiedy chce wyjać zegary.Chocbym niewiem jak obracal nie moge ich wyjac z deski.Wy cos jeszcze odkrecaliscie?Nie chce polamac mocowań.Wszyscy pisza ze poszlo bez problemu,więc powiedzcie mi w którą strone przekrecic zeby wyjąć.Z góry dzięki.

Anonymous - 11-05-2008, 21:09

Najpierw trzeba wykręcić najpierw dwa wkręty krzyżowe u góry osłony i wyjąć tę osłonę. Potem kolejne cztery wkręty krzyżowe, mocujące zegary. Następnie wyjąć zegary. Montaż nowych w odwrotnej kolejności.
Anonymous - 11-05-2008, 21:14

To sie nie zrozumieliśmy.Skorzystałem w szukania i wiem jak odkręcić,ale jak juz mam luźne zegary to nie moge ich wytargać z deski :)
Anonymous - 11-05-2008, 21:18

Musisz najpierw wyprostować kierownicę. Zegary musisz położyć "na plecy" :wink: i przełożyć przez kierownicę.
Anonymous - 11-05-2008, 21:37

No dobra i wtedy zaczynają sie schody.Przeszkadza osłonka od kolumny kierownicy,a raczej ta tulejka od predkosciomierza wystająca z tyłu zegarów nie pozwala mi ich wyjać.Dzieki za pomoc, bede walczyl jak kupie zegarki :)
Anonymous - 11-05-2008, 21:57

adamovicius napisał/a:
No dobra i wtedy zaczynają sie schody.Przeszkadza osłonka od kolumny kierownicy,a raczej ta tulejka od predkosciomierza wystająca z tyłu zegarów nie pozwala mi ich wyjać.Dzieki za pomoc, bede walczyl jak kupie zegarki :)
Przecież kolumnę kierownicy możesz sobie obniżyć. :roll:
Anonymous - 11-05-2008, 22:03

Hehe o takiej bzdurze zapomnialem