Space Runner Techniczne - Montaż gazu do GDI oferta firm
Anonymous - 14-10-2007, 15:07 Temat postu: Montaż gazu do GDI oferta firm Chciałbym zamontować gaz do 2.4 GDI Space Runner. Prosiłbym o podanie ofert firm zajmujacych się montażem gazu i opinie na ich temat.
turek61 - 14-10-2007, 15:19 Temat postu: Re: Montaż gazu do GDI oferta firm
Marmolada napisał/a: | Chciałbym zamontować gaz do 2.4 GDI Space Runner. Prosiłbym o podanie ofert firm zajmujacych się montażem gazu i opinie na ich temat. |
No...no musisz być bardzo bogaty, żeby do GDI montować gaz:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
Nie wiem czy w Polsce ktos montuje LPI ale chyba nie.Innej instalacji nie polecam chyba że chcesz po roku wymieniać silnik
Robson86 - 14-10-2007, 16:01
Marmolada napisał/a: | Chciałbym zamontować gaz do 2.4 GDI |
nie polecam i ja, chyba ze chcesz na krotko sie cieszyc oszczednosciami plynacymi z posiadania gazu (tfu) . Generalnie silnik GDI nie trawi Gazu (z czasem zacieraja sie wtryskiwacze -podczas jazdy na gazie)
Pozdroo
saphire - 14-10-2007, 20:37
Robson86 napisał/a: | Generalnie silnik GDI nie trawi Gazu (z czasem zacieraja sie wtryskiwacze -podczas jazdy na gazie) | E tam, trawi jak najbardziej pod warunkiem że to koszmarnie droga instalacja LPI.
Robson86 - 14-10-2007, 22:37
saphire napisał/a: | E tam, trawi jak najbardziej pod warunkiem że to koszmarnie droga instalacja LPI. |
z Holandi czyli (fabryczna)
pozdroo
saphire - 16-10-2007, 13:41
Niefabrycznie tez tam ja można zamontować a nawet u nas w kraju tyle że twój ori kolektor (chyba w kolektorze montują wtryski) wysyłają do Vialle a w zamian zakładają już taki przez nich przygotowany z nawierconymi odpowiednimi otworami i zamontowanymi wtryskami. Generalnie wykonalne ale drogo więc musiał byś setkami tysięcy km jeździć by się to zwróciło bo ostatnio słyszałem że ceny LPI to 8-10 tys zł.
|
|
|