To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]

Anonymous - 11-02-2006, 12:34
Temat postu: Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]
Mam chwilke, to skrobne kilka slow o moim Colcie. Niektorzy - zwlaszcza M3M - wiedza, ze mialem dwa takie cudaw Polsce. Najpierw czerwonego C5 1.3 EXE , pozniej CJ 1.3 GLX , teraz przyszla pora na cos troszke mocniejszego. CA 1.6 GLXi Mirage.

Tak w przeszlosci bylo, ze zawsze chcialem go kupic ale kupowalem inny model. Za pierwszym razem pojechalem z Gdanska pod Grudziac zobaczyc czerwonego C5. Chcialem koniecznie CA ale postanowilem dac mu szanse. Wykorzystal ja - jak gosc wjechal nim na stacje benzynowa, gdzie bylismy umowieni - wiedzialem, ze juz jest moj - pozostala tylko kwestia dogadania sie co do ceny :wink: Jezdzilem nim 3 latka i nir mialem z nim praktycznie zadnych problemow - najwiekszy z tych nie-eksploatacyjnych to uszkodzone lozyska w tylnim kole :D

Po3 latach postanowilem go sprzedac - spontanicznie, bo jakbym myslal to bym sie z nim nie rozstal.

Znowu szukalem A, a znalazlem okazyjnie CJ - nie podobaly mi sie za bardzo jego tylnie swiatla ale... pojechalem do Torunia z kaska :wink: Jak go uslyszalem to mnie zauroczyl. Caly naprawde zadbany - gosc dal m isie przejechac - chyba wyczol, ze jak sie nim przejade to juz "po mnie" - Znowu wrocilem nie tym co chcialem ale z wielkim cheesem na ryju 8) :D

Musial isc pod mlotek,bo wyjezdzalem na wyspy... z lzami w oczach poszedl do komisu, a pozniej do jakiegos pana, co nie chcial za bardzo utrzymywac kontaktu z klubem Mitsu :/

Tutaj wreszcie udalo mi sie kupic mojego obecnego Miska za 200 funtow. Stan jego daleki jest od dobrego ale... po kolei.

Znalazlem go na mitsucolt.co.uk - byl niedaleko ode mnie - w Liverpoolu. Postanowilem sie umowic jakos z gosciem i go zabrac. (czyt.obejrzec z gory wiadomym skutkiem :wink: )
Nie moglem sie z nim zgrac przez 2 tygodnie.. ale w koncu postanowil po mnie wpasc z Liverpoolu z kumplami i zabrac na miejsce. Colt mial uszkodzona pompe wodna... chcialem go jakos przetransportowac , ale nie mialem jak, a za lawete to bym zabulil...
Typ przyjechal z czterema goscmi , jakwsiadlem do srodka to poczulem tylko zapach paonego ziela... zycie - kazdy ubarwia jak chce ( nie, zebym nigdy nie palil :P )
Dojechalismy i po ogledzinach zeszlismy z ceny do 200 ( zaczynal od 500 na necie ale kupca nie znalazl) ylo juz ciemno a ja strasznie bylem napalony na miska - mimo tej pompy wodnej zialem hektolitry ody zesoba i ruszylemw droge. Co 3-5 mili musialem sie zatrzymywac, zeby dolac wody, bo pompa wyrzucala poloe na zewnatrz :> Kazdy postoj i napelnienie trwalo kolo 30 min - czekalem az silnik sie schlodzi. Podroz ktora normalnie trwa 30 min trwala jakies 3h - zdazylem z nim zzyc juz przez ta pdroz - takie doswiadczenie zbliza :wink:

Wyladowalem u siebie w garazu - to byl listopad jeszcze. Wstawilem do garazu i zaczelo sie oszczedzanie na naprawy...
na pierwszy ogien poszla nowa pompa wodna, wszystkie filtry i pasek rozrzadu, nowa chlodnica,planowanie glowicy i nowa uszczelka w glowicy :twisted: troooche... wiecej niz myslalem ale np. chlodnica - rozsypywala sie w miejscu gdzie sie dotknelo :wink:
Juz w warsztacie powiedzieli mi, ze mam 4 lyse opony - Coz.... i tak mialem zamiar kupic nowe kola ,to tylko to przyspieszylo i lewy przedni amor do wymiany ( Colcik ma lewe drzwi do wymiany i blotnik bo jak powiedzial poprzedni wlasciel - ten Colt byl dla niego za szybki - a raczej refleks jego byl za slaby od tego palenia ...)

Na nastepny rzut poszly amorki - stwierdzilem, ze nie stac mnie na robienie tej samej roboty dwa razy i odkladalem poltorej miecha na komplet Koni sport ze sprezynami, zeby go obnizyc o 30mm.

Jakies 2 tygodnie temu udalo mi sie nazbierac na nowe kola - Wolfrace Kendo 16 calowe z oponami TOYO :> Znowu cieszylem sie jak dziecko :D

Oczywiscie przez caly ten czas nie jezdzilem COltem ( poza malymi nielegalnymi spacerami , coby sie nei zastal :P ) Bo nie mial przegladu, podatku i ubezpieczenia... a za to mogliby mi go odholowac...

Wczoraj bylem na przegladzie - tak wyglada w chwili obecnej ( ta lepsza strona :P )

Pobawilem sie tez w pomalowanie paru czesci na czarno wewnatrz

Tak mial oryginalnie:

Tak ma teraz:

Musz\e jeszcze cos zrobic z tylnia lotka, bo ktos w Liverpoolu mu poprostu oderwal niszczac pewnie lotke, no i ta czesc blachy na dachu , fo ktorej jest przymocowana. Gosc powiedzial, ze sie wk*** i zakosil jakiemus innemu , co mial Colta. Szkoda tylko, ze mam Colta CA i lotke od CJ ( z wylamanymi nozkami , wiec jak narazie stanowi efekt dekoracyjny garazu :P i pewnie juz tak zostanie )

Jak cos sie jeszcze zmieni, albo przypomne sobie to sie odezwe
pozdro dla wszystkich mitsumaniakow.

Rafal_Szczecin - 11-02-2006, 12:47

Draghu a ja mam takie pytanko, kiedy zamierzasz , mniej wiecej na stale wrocic do polski ??
i jak bedziesz wracac, to co zrobisz z colcikiem ? przyjedziesz nim tutaj , i sprzedasz na czesci ?

autko ladne, tylko ta kiera po zlej mance ;)

pozdro, i 3 maj sie cieplo !!!!!!!!!!!

Matejko - 11-02-2006, 12:47

draghu wrzuc zdjecia na serwer mitsumaniakowy bo te sie nie chca ladowac bo przekroczony transfer :)
Rafal_Szczecin - 11-02-2006, 12:49

a ja widze wszystkie zdjecia, tylko trzeba byc cierpliwym , i odswiezac, co jakis czas :D
Anonymous - 11-02-2006, 13:04

Sorki za serwer ale nie mam jeszcze neta a to byl pierwszy, ktory mi przyszedl na mysl - poprawie to jakos w piatek - poki co trzeba byc cierpliwym... Chyba, ze ktos z moderatorow bylby na tyle cierpliwy, ze to zrobi za mnie - ja moge tylko co jakic czas z biblioteki korzystac ;/ i to tez max 30 min jak jest za duzo osob ... pooorazka

Na stale zamierzam wrocic za jakies 4-5 latek i Colta nie sprzedam. Stwierdzilem, ze go naprawde ZROBIE i odpicuje , a jak wroce do PL to pokombinuje ze zmiana kierownicy na ta wlasciwa strone :D

a jak nie, to kupie innego CA i przeloze wszystkie czesci :P

Colt-addicted :D

Matejko - 11-02-2006, 13:14

no a ja nadal nic :(
Hubeeert - 11-02-2006, 19:48

Nooooo :D ładne cacko Draghu :D tylko sprzęgła nie zamorduj :lol:
josie - 11-02-2006, 22:17

Lux torpeda:)
Zajefajna kiera :D Bo standard był okrutny.
Deenbe nic nie kupuje?:)

P.S.
Widziałem "Twoje" CJ przed terminalem promowym w Gdyni. Wyglądał jeszcze OK, oprócz zgubionego kołpaka:)

Pozdro

raddex - 13-02-2006, 23:27

zdjecia colta juz widzialem, ale amorki i felgi sa super, cos tylko z tymi trafionymi drzwiami musisz zrobic i bedzie pieknie, Draghu prosze zdradz mi ile ten komplet amorkow i sprezyn kosztowal - jestem bardzo ciekawy :)

pozdrow deenbe i do zobaczenia na spocie w marcu :)

Anonymous - 03-03-2006, 17:18

josie : ta kiera to standard w tej wersji :]

raddex - amorki plus sprezyny 435 funtow

Rafal_Szczecin - dzieki wielkie za wklejenie fotek

Przyszla pora na kolejne zmiany :D

Wyszlo, ze mialem walnieta uszczelke przy pokrywie silnika. Tym razem zbralem sie za to sam :D Mechanikiem nie jestem , ale jak cos rozkrece, to wiem, ze bede w stanie to skrecic spowrotem...

tak tez sie stalo, ale zamiast tylko wymienic uszczelke zabawilem sie troche z pokrywa - najpierw ja przeczyscilem z farby, a pozniej...

Tutaj pare zdjec z calej akcji

Sorki, ze znowu na tym serwerze - nie mam dostepu do innego... a czasu w bibliotece tez niewiele :/

jeszcze nie zlozylem wsystkiego do kupy , bo zostala mi jeszcze jedna warstwa na literki i nowe sruby - zamowilem nowy komplet , bo stare byly brudne i by sie kiepsko prezentowaly przy reszcie :P

tomusn - 03-03-2006, 19:51

to jest piękne!!!

jeśli moge mieć małą uwagę to osłona kolektora też nie będzie pasować

PS. u mne zdjęcia działają!

Matejko - 03-03-2006, 20:37

moze znowu ktos zdjecia przekleic ??:D
Rafal_Szczecin - 03-03-2006, 22:40

no wlasnie ja tez bym prosil zeby ktos przekleil zdjecia, bo tym razem ja tez nie widze. .. :(
Anonymous - 09-03-2006, 18:13

Sorry - za tydzien wracam do domku na 2tyg to zrobie tutaj porzadek :D

Co do oslony kolektora ....
tak - idzie teraz na tapete :] powolutku...

igi - 22-03-2006, 12:08

Draghu, juz zmienione. Zdjecia i adresiki na naszym tzn grafixowym serwerku :)

Wiec tak

Zdjecie nie moze byc wieksze niz 100 kb dlatego ci wyskakiwal komunikat o zerowym czyms tam ;)

TU WRZUCAMY ZDJECIA http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/elo.php

A tu praktyczny poradnik ;) http://www.mitsubishi-gra...wtopic.php?t=26

Josie i rafi prośba o wykasowanie z waszych postów zdjec bo bezsensu zeby sie powtarzały po 2 razy

Pozdrawiam i przepraszam moderatora za OT ;)

P.S. 2 a raczej 3 posty poleciały. 2 posty Josie i 1 rafiego