To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Subaru ulubioną marką nazwijmy to kobiet homoseksulanych?

Hubeeert - 17-10-2007, 20:54
Temat postu: Subaru ulubioną marką nazwijmy to kobiet homoseksulanych?
http://kobieta.gazeta.pl/...81,4572581.html

Własnym oczom :shock: nie wierzyłem ale skoro na Subaru :shock:
Cytat:
mówi się 'lesbarus'
:shock: to chyba o czymś świadczy. :lol:

Jak dla mnie i na polskie warunki to strzal w kolano marki, która podobnie jak Mitsu w przeciwieństwie do innych japońskich wciąż jest produkowana w Japonii. :?

A co Wy o tym sądzicie :?:

Anonymous - 17-10-2007, 21:06

Co o tym sądzimy? Mam podkładkę pod tablicę rejestracyjną z napisem "Subaru Forester - The Top Lesbian Car 2006". Jakoś nie przeszkadza to mojej żonie zabierać mi ciągle samochodu. Świetnego samochodu dodajmy. IMHO to rewelacyjna reklama. Przeszkadzać to może jedynie... homofobom? ;)
Anonymous - 17-10-2007, 21:12

Jakiś pomysł na reklamę to jest, a widać szefom Subaru to nie przeszkadza.
Mi osobiście w żaden sposób to nie przeszkadza i jak miałbym możliwość kupna Subaru to nie brałbym tego nawet pod uwagę...

Hubeeert - 17-10-2007, 21:20

Fido__ napisał/a:
Przeszkadzać to może jedynie... homofobom?
Hubeeert napisał/a:
Jak dla mnie i na polskie warunki to strzal w kolano marki

Chodziło mi o ten "news" .
I tu pytanie - czy w Polsce homofobia to problem? I czy może wpływać źle na wizerunek marki?

Krzyzak - 17-10-2007, 21:22

Hubeeert napisał/a:
homofobia

a co to takiego? - czy to analogiczne do antysemityzmu?
(czytaj jacys - ogolnie mowiac - ludzie uwazaja sie za pepek swiata i twierdza, ze wszyscy wokol ich nienawidza)

Hubeeert - 17-10-2007, 21:25

Darku raczej nienawisc do tego co inne.

A antysemityzm. Hmmmm na ten temat można popatrzeć z dwóch punktów widzenia - ja nie jestem antysemitą/homofobem i o ile wiem nikt z moich znajomych również.

Z drugiej strony widziałem takich co zieja nienawiscią. Ale to nie moi znajomi.

Anonymous - 17-10-2007, 21:30

A niech sobie dziewczyny jeżdżą czym chcą - marka nie ma na to wpływu. Jakby nagle sie wszyscy geje w Polsce umówili i jeździli mitsu to marka nie ma na to wpływu a na pewno gdzieś by o tym pisali...........
Anonymous - 18-10-2007, 04:12

Krzyzak napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
homofobia

a co to takiego? - czy to analogiczne do antysemityzmu?
(czytaj jacys - ogolnie mowiac - ludzie uwazaja sie za pepek swiata i twierdza, ze wszyscy wokol ich nienawidza)

Za wikipedią... Dla tych co nie wiedzą, albo tylko udają :P

Homofobia ( określenie pochodzące od słów "homoseksualizm" i "fobia" z gr. φόβος phóbos - strach) - irracjonalny lęk przed zetknięciem się z przedstawicielami mniejszości seksualnych, wstręt, wrogość wobec tych osób lub dyskryminowanie ich ze względu na orientację psychoseksualną.

Osobę uprzedzoną wobec osób o orientacji homoseksualnej nazywa się homofobem. Natomiast głoszenie treści lub poglądów szerzących uprzedzenie wobec takich osób - homofobicznymi.

Termin w znaczeniu zbliżonym do obecnego zaczął funkcjonować w języku angielskim od 1969 roku, kiedy to został użyty przez amerykański tygodnik Time.

Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" zdefiniował homofobię jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"

[ Dodano: 18-10-2007, 04:25 ]
Hubeeert napisał/a:
I tu pytanie - czy w Polsce homofobia to problem?

Oczywiście, że problem, choć w moim odczuciu głównie dla samych homofobów. To oni mają z tym największe kłopoty. Vide choćby decyzja byłego prezydenta warszawy o marszu równości. Dla mnie nie ma najmniejszego problemu z tym czy mój szef, nauczyciel moich dzieci, czy też mój kolega z pracy woli chłopców czy dziewczynki. To jest tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa. W naszym społeczeństwie pokutuje też IMHO równanie gej=pedofil. To z kolei wynika z wszechobecnych stereotypów i braku edukacji. Lubimy bardzo nie rozmawiać o sprawach skomplikowanych. Łatwiej je schować pod dywan ;-)

Częstą przyczyną homofobii jest nieakceptowanie własnego homoseksualizmu. Jeden ze znanych senatorów jest tego wzorcowym przykładem. Krzyczy najgłośniej, choć wszyscy wkoło wiedzą, że ma inne preferencje.

Hubeeert napisał/a:
I czy może wpływać źle na wizerunek marki?

Nieeeee... a już na pewno nie tej marki. Większość nabywców subaru, podobnie jak mitsubishi to ludzie świadomi, o otwartych umysłach. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Choć większość, to nie znaczy wszyscy.

Anonymous - 18-10-2007, 07:09

Fido myślę że bardziej idzie tu o to, że panowie ciepli chcieli by np:adoptowac dzieci, bo sami raczej nie urodzą bo i jak :D a stereotyp o którym mówisz chyba jest bardzo minimalny pedał=pedofil :? bo ja o takim np dowiaduje się od ciebie
Anonymous - 18-10-2007, 14:27

Ze strony marketingowców Subaru to bardzo dobre posunięcie - zidentyfikowali całkiem pokaźną niszę na rynku, którą zagospodarowali. Natomiast w naszym, zaściankowym kraju, ta informacja raczej zaszkodzi tej marce.
Anonymous - 18-10-2007, 17:26

lesbijki popieram kazda czescia ciala :) i bardzo chcialbym jezdzic lesbijskim autem, dla mnie to tylko i wylacznie plus.
Anonymous - 18-10-2007, 18:04

arturro napisał/a:
lesbijki popieram kazda czescia ciala :) i bardzo chcialbym jezdzic lesbijskim autem, dla mnie to tylko i wylacznie plus.

a z panami byś sie nie przejechał :twisted:

też ludzie :!: tylko pupe maja do innych celów :badgrin:

Anonymous - 18-10-2007, 21:24

Cytat:
a z panami byś sie nie przejechał :twisted:

lesbijki popieram :) , a "panow" nierozumiem :doubt:

szczeslaw - 18-10-2007, 23:34

Fido__, wytłumacz mi w takim razie jedno: czy jeżeli nie mam nic do gejów, ale tylko dopóki nie wychodzą na ulice krzycząc głośno o swojej orientacji seksualnej (czyt.: geje mi nie przeszkadzają, dopóki nie organizują marszów tzw. "równości") to jestem homofobem czy nie?
Fido__ napisał/a:
Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" zdefiniował homofobię jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"

Ciekawe kiedy zmienią definicję na: "jakakolwiek, karalna z urzędu, niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm" :D
arturro napisał/a:
lesbijki popieram , a "panow" nierozumiem

Nie wiem czemu, ale mam podobnie. Czyżbyśmy się pierwszy raz zgadzali? :D

cns80 - 19-10-2007, 09:14

Hubeeert napisał/a:
czy w Polsce homofobia to problem? I czy może wpływać źle na wizerunek marki?
Bardziej niż chłopcy w dresach ujeżdżający Imprezy z piątej ręki z naklejką PAJONIEER na szybie i futerkiem na kierownicy to chyba nic nie może zaszkodzić :twisted:
To może nawet pomóc dokładnie określić granice segmentu rynkowego. Wystarczy promować Subaru jako samochód dla les, aby później móc promować je tak:
"Nie chcesz być uważany za homofoba - kup Subaru" :D

arturro napisał/a:
lesbijki popieram , a "panow" nierozumiem
Hmmm....
Nie popieram ani jednych ani drugich. Nie przeszkadzają mi :) Do panów nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, bo bardziej się z tym kryją i zawsze gdy to widzę cuję się dziwnie. Do pań mam wielki żal, bo znam kilka zajebiście pięknych i pociągających lesbijek i jak je widzę to mam uczucie marnotrawienia walorów :mrgreen:

Hm... Z*A*J*E*B*I*Ś*C*I*E jest wulgaryzmem ???