To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Gumy Ttuleje poduszki drążka wzmacniającego

Anonymous - 18-10-2007, 23:05
Temat postu: [CK1A 1.3] Gumy Ttuleje poduszki drążka wzmacniającego
Witam
mój misiek chodzi jak pszczółka, chociaż czasami słyszę lekkie stukania z przodu, z tego powodu podjechałem pewnego pięknego słonecznego dnia do stacji kontroli pojazdów i okazało się że zużyły się gumy, tuleje poduszki (jak kto chce tak to zwał )drążka wzmacniającego z przodu, po obejściu wszystkich sklepów w okolicy okazało się że nikt nie posiada w swojej ofercie takiego cuda, nie da rady nawet tego zamówić, wychodzę więc z prośbą, może ktoś wie gdzie takie coś dostane i ile orientacyjnie będzie kosztować wymiana:) z góry dziękuje i pozdrawiam.

e-gen - 18-10-2007, 23:28

Prawdopodobnie rozchodzi się o poduszkę wahacza lewego oraz o poduszkę wahacza prawego.
Anonymous - 19-10-2007, 00:14

w każdym sklepie z częściami mówią mi że na jeden przedni wachacz przychodzą dwie tuleje, jednak nikt nie może mi pomóc w znalezieniu poduszek, tuleji do drążka pomocniczego(stabilizatora):( już nie wiem gdzie ich szukać
Anonymous - 19-10-2007, 09:50

Przecież gumy stabilizatora znajdziesz w większości sklepów;/
Zadzwoń do Marka Malika-Japaneze - On na pewno będzie miał.
Oto numer
sklep. 042-215-44-02
kom.602-224-584
mejl. japaneze @ tlen.pl (bez przerw w mejlu)

Anonymous - 22-10-2007, 22:32

Chyba chodzi o gumy drążka stabilizatora?Czy o tuleje wahacza?
Anonymous - 25-10-2007, 22:16

dzięki bardzo za pomoc, okazało sie ze to są gumy drążka, szukałem wszędzie , a znalazłem je prawie pod własnym domem:) w sąsiada mechanika:) jak to mówią pod latarnia najciemniej:) mam pytanie, czy ktoś wymieniał już te gumy w swoim miśku? Myślałem że wymiata to będzie prosta sprawa, ale okazało się że jest to dobre kilka godzin roboty, tak mówi mechanik( więcej kasy chce :( ) wymieniał ktoś, kiedyś takie gumy, czy na prawdę tyle z tym roboty?
Hugo - 25-10-2007, 22:47

Powiem krótko: robota jest delikatnie mówiąc nieciekawa i pracochłonna. 2 godziny napewno. Wsadzić nowe gumy i przykręcić jest ciężko.
Anonymous - 26-10-2007, 21:54

Trzeba opuścić wozek jak i odkrecic stabilizatory celem dostępu do gum, no i pożniej je wsadzić i przykrecic jest sporo zabawy:( oczywiscie kup ori gumki bo robota bedzie na marnr jak wsadzisz JC!