Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] czy łatwo jest wymienic przedni reflektor w caris
Anonymous - 19-10-2007, 12:05 Temat postu: [Cari 1.6] czy łatwo jest wymienic przedni reflektor w caris Witajcie
czy łatwo jest wymienić przedni reflektor w carismie'00 ???
Niestety miałem spotkanie z autobusem i lampa jest do wymiany. dam rade zrobić to sam? niestety nie znam sie na tym - a pytam bo może ktoś miał podobną czynność do zrobienia i ma swoje spostrzeżenia...
Pozdrawiam
luk_szc - 19-10-2007, 12:32
Jeżeli masz do wymiany cały / kompletny reflektor wraz z regulatorem elektrycznym to wymiana prosta .
Nie wiem jak masz z dostępem tj. po której stronie od akku czy po prawej ?
Tak czy inaczej reflektor trzyma się na trzech (czy też czterech )śrubkach , trzeba zapewne je odkręcić po wcześniejszym odpięciu kostki z żarówki głównej i postojówki oraz z regulatora położenia .
No i w magiczny sposób próbować wyjąć całość na powierzchnię
Odwrotną drogą montujesz "nowy" reflektor , po dokręceniu i podpięciu doregulowujesz ręcznie położenie wew. klosza za pomocą śrubokręta (są dwie regulacje tj. pozioma i pionowa )
Anonymous - 21-10-2007, 21:52
Nie wiem jak w nowej, ale w starej budzie żeby wyjąć lewy reflektor musiałem luzować zderzak i zdemontować atrapę. Troszku się namęczyłem.
Ty na pewno nie demontujesz atrapy
Anonymous - 23-10-2007, 12:07
u mnie perzy okazji wymiany żarówek do końca się rozsypało mocowanie tego srebrengo (?odbłyśnika) co jest w środku i musiałem wyciagać reflektor ale chyba tylko atrapkę od góry luzowałem i reflektor po odkręceniu śrubek spoko wyszedł. Cari 1.6 1995.
[ Dodano: 23-10-2007, 12:08 ]
u mnie przy okazji wymiany żarówek do końca się rozsypało mocowanie tego srebrengo (?odbłyśnika) co jest w środku i musiałem wyciagać reflektor by to skleić superglue, ale chyba tylko atrapkę od góry luzowałem i reflektor (prawy)po odkręceniu śrubek spoko wyszedł. Lewego jeszcze nie demontowałem ale jak mam tam żarówkę chociaż wymienić to chory jestem. Cari 1.6 1995.
|
|
|