Eclipse - Techniczne - [1G 93 rok USA automat]
Anonymous - 19-10-2007, 18:22 Temat postu: [1G 93 rok USA automat] Witam serdecznie
Planuje dołączyć w Wasze szeregi już niedługo :beer:
Mam do kupienia Eclipse z 93 roku wersja USA z automatyczną skrzynią bigów
Jednak ma mały mankament…
Pani która użytkuje to auto tłumaczyła to w tan sposób
„Coś mi szarpie przy hamowaniu np. dojeżdżam do skrzyżowania hamuje i mi szarpię”
Za dużo z tego nie zrozumiałem więc porozmawiałem z jej mężem który powiedział mi to samo dodając „wrażenie takie jak by przy hamowaniu na niższe biegi przerzucał”
CO TO MOŻE BYĆ
Nie chce wtopić gotówki więc wolę się dowiedzieć czy to coś groźnego… kosztownego…
Auto jadąc przeżuca biegi normalnie płunie cała akcja dzieje sie przy hamowaniu...
PROSZĘ O FACHOWĄ ODPOWIEDŹ
Pozdrawiam i mam nadzieję że już niedługo napisze do Was jako użytkownik Eclipsika k:
Napiszcie mi jeszcze ile mi to spali benzynki
i czy automat w tych autach to + czy bardziej -
I jeszcze jedno pytanie- Potrzebował bym też szybe drzwi pasażera czy może ona być od eclipse europejskiego albo Talon-Eagle?
POZDRAWIAM
Anonymous - 19-10-2007, 19:11
WItaj!! Niestety o automacie nie wiele wiem i w tej sprawie nie pomogę ale szczerze osobiście automatu bym nie kupował,ten samochód ma ta tyle szeroki zakres obrotomierza ze eksperymentowanie z biegami jest bardzo przyjemną sprawą.
Według mnie jeśli kupisz automat, pozbawisz sie sporej frajdy.
Druga sprawa to jeśli nie jesteś wyjadaczem w dziedzinie kupowania samochodów to spróbuj kogoś znaleźć z okolicy kto znalby sie na Mitsubishi i wiedział na co zwrócić uwagę podczas kupowania Eclipse, kogoś kto bedzie wiedział jak błędy sprawdzic, jak zmierzyć kompresję,,jak sprawdzic np. uszczelniacze itp. Kupując tego rodzaju samochód możesz sie zaskoczyć w obie strony, podstawa jednak to dobre rozpoznanie przed podpisaniem umowy.
Szczerze życzę CI abyś wstąpił w Nasze szeregi jak najszybciej, zdobywał doświadczenie i cieszył sie swoim Eclipse przez długi czas.
Powodzenia!!
Anonymous - 19-10-2007, 20:00
mitutoyo napisał/a: | jeśli nie jesteś wyjadaczem w dziedzinie kupowania samochodów | mój tata handluje autami od 17 lat
Ale myślełem że tu ktoś mi powie fachowo co to może być z tym szarpaniem
Anonymous - 19-10-2007, 20:33
Zobacz na http://www.automat.pl/news.php pzdr a tak btw kupie 1G moze ktos z klubu sprzedaje
Anonymous - 19-10-2007, 20:42
jeta1, dzięki napisałem może oni mi coś poradzą
POZDRAWIAM
Anonymous - 19-10-2007, 21:07
ASB niewazne jakiej generacji, powinna plynnie zmieniac biegi bez wzgledu czy redukuje czy rozpedza auto. Wszystko zalezy jak byla serwisowana czy jest odpowiedni poziom oleju, czy zmieniony filtr itp. prywatnie powiem ze remont generalny ASB niemusi byc drogi i prawdopodobnie koszt porownywalny z remontem skrzyni recznej. Wszystko zalezy od fachowca. W W-wie w znanych serwisach ASB sredni wydatek to ok 5klzl do5,5klzl, a w dleglosci ok 110km od W-wy ( goraco polecam ) wymana pakietu tarczek + konwertor wraz z robcizna wydatek 2,5klzl dostajesz gwarancje polroczna i masz nowke skrzynke. Sprzedajacy na pewno wie o poczatku konca jego skrzyni, zbic cene ale to wszystko musisz rozwazyc. Skrzynia reczna w klipie to jej slaby punkt ( tak pisza koledzy )
tomusn - 19-10-2007, 22:55
MarianoItaliano napisał/a: | Mam do kupienia Eclipse z 93 roku wersja USA z automatyczną skrzynią bigów
Jednak ma mały mankament…
Pani która użytkuje to auto tłumaczyła to w tan sposób
„Coś mi szarpie przy hamowaniu np. dojeżdżam do skrzyżowania hamuje i mi szarpię”
Za dużo z tego nie zrozumiałem więc porozmawiałem z jej mężem który powiedział mi to samo dodając „wrażenie takie jak by przy hamowaniu na niższe biegi przerzucał”
CO TO MOŻE BYĆ
Auto jadąc przeżuca biegi normalnie płunie cała akcja dzieje sie przy hamowaniu...
PROSZĘ O FACHOWĄ ODPOWIEDŹ
|
czy już jechałeś tym autem?
czy też miałeś odczucie szarpania?
mój Colt też potrafi odczuwalnie zmienić bieg na niższy, czuć to bardziej na zimnej skrzyni
(ale nie nazwałbym tego szarpaniem, chyba że byłbym bardzo wyczulony, a najfajniej jest jak TCU nie może dobrać biegu i miąłem tak chyba dwa razy jak przerzucał 3-4-3-4 )
kiedy był wymieniany olej w skrzyni? może pomoże zmiana?
tak czy inaczej do zobaczenia na bydgoskich spotkaniach
|
|
|