To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Zmieniarka w Carismie?

Anonymous - 13-02-2006, 11:44
Temat postu: Zmieniarka w Carismie?
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Carismy, mam w niej oryginalne radio Mitsubishi, niestety kasetowe, chcę do niego podłączyć zmieniarkę. W radiu mam wejście na zmieniarkę 13 pinowe (okrągła wtyczka), jaką zmieniarkę można podłączyć pod to (czy w ogóle to jakieś standardowe gniazdo?), czy można to jakoś w razie czego przerobić? Zauważyłem, że niektóre zmieniarki blaupunkta mają takie same gniazda, czy będzie to grało z moim radiem?
Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość, być może pytam o coś oczywistego dla innych...

Anonymous - 13-02-2006, 12:10
Temat postu: Re: Zmieniarka w Carismie?
Piotralu napisał/a:
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Carismy, mam w niej oryginalne radio Mitsubishi, niestety kasetowe, chcę do niego podłączyć zmieniarkę. W radiu mam wejście na zmieniarkę 13 pinowe (okrągła wtyczka), jaką zmieniarkę można podłączyć pod to (czy w ogóle to jakieś standardowe gniazdo?), czy można to jakoś w razie czego przerobić? Zauważyłem, że niektóre zmieniarki blaupunkta mają takie same gniazda, czy będzie to grało z moim radiem?
Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość, być może pytam o coś oczywistego dla innych...

Zapytaj w warsztacie o przejścówkę do jakiejś firmowej zmieniarki. Powinni mieć. Jak nie będą mieli, to daj znać na PW.

Anonymous - 13-02-2006, 12:20

A znasz jakieś namiary na takie warsztaty bo ja nie za bardzo jestem zorientowany w temacie.
Anonymous - 13-02-2006, 12:27

prosciej bylo by pojechac do jakiegos sklepu ktory zajmuje sie profesjonalnymi zabudowami caraudio i spytac sie o przejsciowki
Anonymous - 13-02-2006, 12:31

A jak jest ze zmieniarkami Blaupunkta, mają takie samo, 13 pinowe wejście, czy ktoś próbował podłączać taką zmieniarkę?
Anonymous - 13-02-2006, 12:35

jesli nawet podlaczysz to i tak wekslarka nie bedzie chcial wspolpracowac z radiem jesli jest innej firmy niz radio
TNT - 13-02-2006, 14:57

Zachar nie byl bym taki pewny o ile pamietam fabryczne radio z cari to pr4oduk blaupunkta badz na podzespolach. Ale reki nie dam sobie uciac. W wawie jest sporo firm montujacych audio wez pierwsza lepsza gazete motoryzacyjna i znajdziesz namiary
Anonymous - 13-02-2006, 15:42

zalezy jaki patefon, dla mitsu robil philips, kenwood, blaupunkt
Anonymous - 13-02-2006, 23:18

Po wymontowaniu radia znalazłem tylko model MZ594188 - Mitsubishi Electric Corporation Assembled In The Netherlands, niestety prawie zero przydatnych informacji o tym w inernecie. Po zdjęciu obudowy na układach nie było żadnej nazwy producenta..., bądź mądry i pisz wiersze
Grześku - 14-02-2006, 16:03

Oryginalnej zmieniarki na oczy nie widziałem, bo mi łzami zaszły jak się jej ceny dowiedziałem - 2100.
Też miałem radioodtwarzacz kasetowy i myślałem o zmieniarce, zamiast tego kupiłem radio CD i sam płyty zmieniam :)
A co do zmieniarek innych niż ori to sprawdź tego Blaupunkta, powinien pasować, ale sprawdź zanim kupisz.

Anonymous - 17-02-2006, 14:46

Ja mam zmieniarkę Mitsubishi z katalogu akcesoriów, kupiona razem z samochodem, czyli już prawie 5 lat temu. Oznaczenie ma CD5852C na 10 płyt. Współpracuje z oryginalnym radiem i wyświetlaczem. Drogie to było, już nie pamiętam chyba ze 2500 ale dziś ceny idą w dół takich rzeczy...
Anonymous - 07-03-2006, 18:18
Temat postu: Re: Zmieniarka w Carismie?
Kupiłem przejściówkę i zmieniarkę sonego i wszystko gra! Wielkie dzięki dla Fido__, pozdrawiam
Marcino - 10-03-2006, 08:31

A ja mysle ze w dobie Mp3 zmieniarka to juz przzytek... czy nie lepiej czasem zamiast kobnacji podłaczyć sie Mp3 palyerem pod kasete? czy to jest olbrzymia strata na jakości? Sam mam zmainiarke i radio blaupunkt ale sie zastanawiam coby jej opchnac i nie kupic radia z Mp3, zreszta o Mp3 był juz topic..
Pozdawiam

Anonymous - 10-03-2006, 09:42

Marcino napisał/a:
A ja mysle ze w dobie Mp3 zmieniarka to juz przzytek... czy nie lepiej czasem zamiast kobnacji podłaczyć sie Mp3 palyerem pod kasete? czy to jest olbrzymia strata na jakości? Sam mam zmainiarke i radio blaupunkt ale sie zastanawiam coby jej opchnac i nie kupic radia z Mp3, zreszta o Mp3 był juz topic..
Pozdawiam

A ja myślę, że mp3 w wyniku kompresji traci zbyt dużo na jakości. Niektórzy wolą posłuchać pełniejsze brzmienie. Niestety nawet w samochodzie jest to mocno słyszalne.

Anonymous - 10-03-2006, 10:10

szczegolnie na dobrym sprzecie slychac roznice,
najepiej miec radyjko z cd i mp3