[92-96]Colt CA0 - [ALL] Zapłon
Anonymous - 20-10-2007, 20:26 Temat postu: [ALL] Zapłon Witam Wszystkich serdecznie!!!
Mam dziś do Was takie pytanie a mianowicie jak jest dokładnie z ustawieniem zapłonu. Generalnie chodzi mi o to, iż podczas ustawiania zapłonu w moim CAO masuję złącze, ustawiam zapłon na 5 stopni odłączam kabelek od złącza do ustawiania zapłonu. Potem odpalam silnik i gdy sprawdzam ustawienie zapłonu bez masowania złącza, nie ruszając aparatu, po prostu sprawdzam, zapłon jest ustawiony prawie na 10 ( jedną kreskę przed 10 na podziałce, 7 stopni o ile się nie mylę). Czy to jest normalna rzecz, czy to jakaś usterka?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
Anonymous - 21-10-2007, 01:14
Wszystko robisz prawidłowo i również autko reaguje prawidłowo.
Weź pod uwagę że po to masuje się złącze, aby "odciąć" ECU od regulowania zapłonem.
Poświeć lampą gdy ktoś ciśnie na gaz - wszystko ładnie widać . Pozdrawiam.
Anonymous - 21-10-2007, 11:29
Wielkie dzięki już jaśniej bo już zacząłem się martwić
Anonymous - 21-06-2008, 14:06
chcialem ustalwic wolne obroty i mam maly problem, gdzie znajduje sie złącza ustawiania zapłonu ? szukalem tego troche i nic, ktos moglby mnie naprowadzic ?
rafq - 23-06-2008, 12:49
Myślę, że odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w manualu.**
A podglądowe zdjęcie wyglądu tej wtyczki możesz znaleźć na
stronie Krzyżaka w dziale ->> Dane naprawczo-regulacyjne ->> Wolne obroty 4G13/4G9x ->> 3 fotka.
Z tego co pamiętam to w starszych coltach złącze to znajdowało się za trąbą słonia, umieszczone mniej więcej na tej samej wysokości i przyczepione do ściany grodziowej silnika.*
*piszę z pamięci, poprawcie mnie jeśli się mylę
**sorki, że tak pobieżnie, ale w pracy jestem : )
|
|
|