Problemy techniczne - Allianz Auto - Warszawa
Anonymous - 13-02-2006, 20:37 Temat postu: Allianz Auto - Warszawa Witam,
W dniu jutrzejszym umówiłem się wstępnie w w/w serwisie na wymianę:
- olej silnikowy + filtr
- olej skrzyni (automat) + filtr
- filtr powietrza
- płyn hamulcowy
- płyn chłodniczy
- świece
Macie jakieś uwagi dotyczące tego ASO, bądź na co im zwrócić uwagę przy powyższych czynnościach...???
Trochę się zdziwiłem gdy powiedzieli, że to "nietypowy samochód" :D:D..... Boję się po prostu bez opieki go pozostawić, więc proszę Was albo o uspokojenie (dadzą sobie radę - dobrzy są), albo o pomocną dłoń (nie jedź do tego serwisu:D).
Z góry dziękuję za pomoc...
P.S. Byłem w szoku gdy człowiek z działu częsci powiedział, że przewody WN kosztują 1000 pln (słownie: tysiąc polskich nowych złotych:D:D:D)
josie - 13-02-2006, 21:44
Patrol napisał/a: | Byłem w szoku gdy człowiek z działu częsci powiedział, że przewody WN kosztują 1000 pln |
Co prawda nie znam tego serwisu, ale sądząc po ich cenie kabli to za powyższe czynności skasują Cie gdzieś 1tyś zł
Anonymous - 13-02-2006, 21:59
josie napisał/a: | Co prawda nie znam tego serwisu, ale sądząc po ich cenie kabli to za powyższe czynności skasują Cie gdzieś 1tyś zł |
Dokładnie...
Cena kabli była taka sama w 4 serwisach......
Anonymous - 13-02-2006, 22:22 Temat postu: Re: Allianz Auto - Warszawa
Patrol napisał/a: | nie jedź do tego serwisu:) |
Tu nie ma co się śmiać! Jeśli jesteś dżentelmenem, to jutro rano łap za telefon i grzecznie odwołaj wizytę. To chyba najgorsze ASO w W-wie. Szukałem w bazie postów forum MMC, ale takich informacji "akurat" tam już nie ma. Żadne warszawskie ASO nie jest idealne, każde miało wpadki, ale najwyżej oceniane jest Bemowo i Marki. Chyba że coś się w rankingu pozmieniało....
krzysio1972 - 13-02-2006, 22:37
josie napisał/a: | Patrol napisał/a: | Byłem w szoku gdy człowiek z działu częsci powiedział, że przewody WN kosztują 1000 pln |
Co prawda nie znam tego serwisu, ale sądząc po ich cenie kabli to za powyższe czynności skasują Cie gdzieś 1tyś zł |
Obawiam, sie ze wiecej:
olej w silniku 200
olej w ASB, nie wiem jaki wlejesz, ale z fitrem to moze byc i 500, 10 litrow
filtr pow w ASO 60
plyn hamulcowy 20
chlodniczy ze 30
swiece za denso jakies 350, za NGK przynajmniej 450, 3 sa pod kolektorem plus uszczelka(?)
no i robocizna, pewnie za roboczogodzine biora wiecej niz 100pln
przewody nippartsu kosztuja 400pln wg katalogu intercarsu
kilka osob polecalo ten warsztat
luk_szc - 13-02-2006, 23:29
Swego czasu w Alianz mieli jakiegoś dziwnego mechanika , który to potrafił wyjąć z samochodu klienta (na gwarancji autko) mechanizm podnoszenia szyb i włożyć do innego auta . Poinformował o tym fakcie klienta , że to załatwią w ramach gwarancji tj. uzupełnienie stanu posiadania auta i co ? i go zwolnili a klient (mój znajomy ) został na lodzie
Anonymous - 14-02-2006, 00:05
krzysio1972 napisał/a: | kilka osob polecalo www |
to byli pracownicy Mitcar (ASO), który też mieści się na Puławskiej ale kawałek dalej.
Alek napisał/a: | najwyżej oceniane jest Bemowo i Marki |
też to słyszałem wielokrotnie...
Anonymous - 14-02-2006, 06:51
Jest trochę tutaj http://forum-mmc.mitsubishi.pl/viewtopic.php?t=156
Jednak generalnie o ile pamiętam tego ASO należało się trzymać z daleka
Anonymous - 14-02-2006, 11:15
Dzięki za wszelkie info....
Po "dżentelmeńsku" odmówiłem wizytę... Na czwartek jestem umówiony w GT....:)
Anonymous - 14-02-2006, 11:53
Patrol napisał/a: |
Dzięki za wszelkie info....
Po "dżentelmeńsku" odmówiłem wizytę... Na czwartek jestem umówiony w GT....:) |
AutoGT jest cool... gdyby mieli subaru, to od jutra bym się u nich stołował... A do Jacka bym tylko towarzysko wpadał
Hubeeert - 14-02-2006, 13:57
Fido__ napisał/a: | AutoGT jest cool |
i to baaardzo - za chłodnicę chcieli ponad 4200zł a u siebie serwisują 5 takich Mirage Turbo jak mój
Anonymous - 14-02-2006, 14:04
Hubeeert napisał/a: | Fido__ napisał/a: | AutoGT jest cool |
i to baaardzo - za chłodnicę chcieli ponad 4200zł a u siebie serwisują 5 takich Mirage Turbo jak mój |
Jeśli Szanowny Pan raczy mieć garnitur dobry i tani, to Szanowny Pan musi mieć dwa garnitury
Hubeeert - 14-02-2006, 14:30
Nie o cenę za chłodnicę chodzi ale na litość Boską 5 takich Mitsu Mirage TURBO
To mi momentalnie przypomniało jak MIT-CARS wysłał mi sprzegło do 4G61T. Jak sie okazało to było sprzegło do 4G61 i musiałem je odesłac na uwaga własny koszt a nastepnie zapłacić za przysłanie tego prawidłowego + oczywiście dopłacić bo było prawie 2 razy droższe.
Anonymous - 14-02-2006, 20:50
Alek napisał/a: | Szukałem w bazie postów forum MMC |
Jak ja szukałem!?
Anonymous - 14-02-2006, 20:56
Alek napisał/a: | Jak ja szukałem!? |
Wydaje mi się, że nie masz powodów do wstydu - ja też szukałem....:D:D:D
|
|
|