To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Istalacja elektryczna problem z zapalniczką

Marti - 24-10-2007, 06:56
Temat postu: [EAxx] Istalacja elektryczna problem z zapalniczką
Witam. Mam pytanie czy w moim modelu Mitsu zapalniczka ma swoje oddzielne zabezpieczenie (bezpiecznik). Nie chce mi się wierzyć żeby w takim aucie zepsuła się zapalniczka (nie ma napięcia). Podświetlanie zapalniczki i popiołki jest. Pozdrawiam.
Anonymous - 24-10-2007, 08:01

Ma. Skrzynka bezpiecznikow w kabinie. Wyjmij schowek kierowcy (po lewej) i za nim sa bezpieczniki, na samej klapce nalepka z opisem.
czekoladka_1981 - 24-10-2007, 09:13

Najprędzej zrobisz jak weżmiesz próbówkę samochodową włożysz koniec do gniazda , a drugi koniec na masę i już będziesz wiedział czy dochodzi prąd.
Może masz przepalony żarnik zapalniczki

Anonymous - 24-10-2007, 17:58

jest jakas latwa opcja zeby prad w zapalajce byl caly czas a nie tylko przy przekreconym kluczyku??
Anonymous - 24-10-2007, 18:50

M4mooT - no nie zalamuj mnie -> szukam jakiegos stalego +12 zeby radyjko mi sie nie resetowalo i myslalem ze zapalniczka jest na stale a nie po stacyjce :(
Anonymous - 24-10-2007, 20:07

no po stacyjce wlasnie ;] inaczej mi telefon sie nie laduje na postoju ;/ hmm to co przerabiales radyjke zeby cale wyjmowane bylo? ja na razie mam jakiegos soniacza starego jak swiat ale juz reszta sound systemu zmieniona i smiga az milo, jeszcze tlyko to radyjko na gwiazdke i wypas :P
Anonymous - 24-10-2007, 20:13

Kupiem taka przejsciowke z kostki mitsu na ISO ale badalem miernikiem i na kostce mitsu nie bylo stalego +12. :|
Marti - 25-10-2007, 19:32

Wdzięczny bym był za podpowiedź jak dobrać się do tej zapalniczki bez strat. Potrzebuję sprawdzić podłączenia ale za diabła nie wiem jak ściąga się przedni panel, w którym zamontowana jest zapalniczka i popiołka. Pozdrowienia
roch_27 - 25-10-2007, 23:22

Marti napisał/a:
nie wiem jak ściąga się przedni panel, w którym zamontowana jest zapalniczka i popiołka.
mówisz i masz ;) :arrow: W TYM temacie masz opisane co i jak ;)

pozdro

Marti - 26-10-2007, 10:33

Wielkie dzięki - punkt dla Ciebie. Pozdrawiam

[ Dodano: 21-11-2007, 09:32 ]
Teraz mam inny problem mianowicie nie działa mi tylny spryskiwacz i podświetlanie lewej strony climatronika. Jak ma ktoś jakieś doświadczenia z wymianą podświetlania to proszę o rady. Pozdrawiam

seba77 - 06-04-2008, 15:07

a ja prosze o jakas sugestje mialem jakies dziwne zachowanie przy podlaczaniu CB spalilo mi bespiecznik wymienilem na nowy ale niestety po zmianie bespiecznika nadal lipa zapalniczka nie dziala dodam ze podswietlenie apalniczki dziala , moze ktos wie co sie moglo sfajczyc itp..i jeszcze jedno czy aby wyciagnac gniazdo zapalniczki trzeba rozbierac panel srodkiwy ?
czekoladka_1981 - 06-04-2008, 15:25

seba77 napisał/a:
aby wyciagnac gniazdo zapalniczki trzeba rozbierac panel srodkiwy ?

No!

czekoladka_1981 - 06-04-2008, 15:59

seba77 napisał/a:
czy aby wyciagnac gniazdo zapalniczki trzeba rozbierac panel srodkiwy ?

Trzeba trochę chęci, a nie iść na łatwiznę:
http://www.mitsubishi-gra...zdo+zapalniczki

Anonymous - 03-01-2010, 12:03
Temat postu: zasilanie zapalniczki
Witajcie
Takie krótkie pytanoko
Czy bezpiecznik zapalniczki zabezpiecza rówqnież jeszcze jakiś inny obwód oprócz zapalniczki?

Anonymous - 03-01-2010, 13:15

cerber napisał/a:
Witajcie
Takie krótkie pytanoko
Czy bezpiecznik zapalniczki zabezpiecza rówqnież jeszcze jakiś inny obwód oprócz zapalniczki?

TAK
Światło wewnętrzne, drzwiowe lampki, radio (fabryczna instalacja) i coś jeszcze, ale nie mam pewności więc nie wypisuje.

BTW. To zabezpiecza bezpiecznik z pod maski..... A o którym ty piszesz?