To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Wielka prośba o foto do Mitsumaniakow z EA2X z kilmą

Anonymous - 24-10-2007, 20:01
Temat postu: Wielka prośba o foto do Mitsumaniakow z EA2X z kilmą
Witam!
Zwracam sie z ogromniastą prośbą do Mitsumaniaków jeżdżących w/w galantem o zrobienie i przesłanie mi/na forum fotki (najlepiej kilka) prawej stron komory silnika a dokładniej rurek od klimy i ich połączeń przy ścianie grodziowej. Niedawno zakładali mi instalacje gazowa i mimo tego ze powiedziałem im ze jeszcze będzie tam klima montowana mi wpieprzyli tam części instalacji i chce zobaczyć czy na pierwszym przeglądzie muszą coś przesunąć czy sie wyrobie z przewodami/rurkami.
Pozdrawiam i z góry dziękuje.
Kamyk

JaGrab3 - 25-10-2007, 16:47

Anonymous - 25-10-2007, 18:36

Dzieki Kolego -> w sumie to chodzilo mi glownie o ta gruba rurke ktora idzie od przegrody i dalej za mocowaniem kolumny. Widze ze zakonczona jest ona odcinkiem gumowym wiec chyba i z drugiej strony da sie to jakos uciac i kawalek gumowy wstawic bo cos czuje ze bedzie ciezko z namowieniem ich do przesuniecia instalki.
Tak czy siak , dziekuje za fotki:)
Pozdrawiam
Kamyk

Anonymous - 25-10-2007, 18:55

Jak to wygląda realnie możesz zobaczyć na trójmiejskim spocie który jest 15nastego każdego miesiąca-ZAPRASZAM:)
Anonymous - 25-10-2007, 21:23

Uh... dzieki za zaproszenie ale moje auto to rudera (poki co :) ) i zanim go doprowadze do stanu "jako takiego" to wstyd az nim jezdzic a co dopiero sie na spotach pokazywac :)
Do czasu 15-go to juz bede dawno po tym przegladzie wiec info mi bylo potrzebne na jutro :)
Pozdrawiam
Kamyk

akbi - 26-10-2007, 09:36

KamykGdynia napisał/a:
Uh... dzieki za zaproszenie ale moje auto to rudera (poki co :) ) i zanim go doprowadze do stanu "jako takiego" to wstyd az nim jezdzic a co dopiero sie na spotach pokazywac :)

eeeh, nie ściemniaj, tylko wpadaj na spota 15 listopada. Na miejscu znacznie lepiej coś zobaczyć i doradzić ... My tu nie jeździmy wylizanymi cackami, każdy z nas jest normalnym użytkownikiem auta :) ... choć auta nadzwyczajnego :D

a tak jeszcze zapytam, ... To Ty śmigałeś z białym zderzakiem (albo w ogóle bez zderzaka) jakieś półtora miecha temu??

Anonymous - 26-10-2007, 19:59

Poniekąd tak bo auto mam w jedynym slusznym kolorze tzn bialym :)
A zderzaki wszystkie sa na miejscu od poczatku wiec nie wiem czy to mnie widziales.
Mam EA2W.
Pozdrawiam
Kamyk

OLV - 07-11-2007, 18:57

CZERWIEN
a gdzie te spoty w 3miescie

Jak to wygląda realnie możesz zobaczyć na trójmiejskim spocie który jest 15nastego każdego miesiąca-ZAPRASZAM:)
i teraz zima tez każdego 15-stego ???

akbi - 08-11-2007, 09:25

OLV napisał/a:
a gdzie te spoty w 3miescie

zbieramy się na parkingu przy Centrum Osowa (były Geant)

OLV napisał/a:
i teraz zima tez każdego 15-stego ???

tak ...godz 18

Resztę szczegółów, a także fotki i filmy z poprzednich Spotów znajdziesz w tym temacie:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=14107

Zapraszam

Anonymous - 08-11-2007, 11:10

KamykGdynia napisał/a:
Dzieki Kolego -> w sumie to chodzilo mi glownie o ta gruba rurke ktora idzie od przegrody i dalej za mocowaniem kolumny. Widze ze zakonczona jest ona odcinkiem gumowym wiec chyba i z drugiej strony da sie to jakos uciac i kawalek gumowy wstawic bo cos czuje ze bedzie ciezko z namowieniem ich do przesuniecia instalki.
Tak czy siak , dziekuje za fotki:)
Pozdrawiam
Kamyk

Przewodow do klimy sie nie sztukuje. Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic. Klimatyzacja dziala pod duzym cisnieniem i konsystencja cieczy chlodzacej (freonu) jest bardzo rzadka. Jesli chcesz miec dzialajaca klime to zrob to dobrze.

spidernet - 08-11-2007, 17:53

JaGrab3, ma fotce nr 1 zamieszczono aluminiowy element którego nie znajduję u siebie. Co to jest wogóle?
macia - 08-11-2007, 19:11

allias napisał/a:
Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic

Nie zgodzę się. Miałem kiedyś w galu E55A nieszczelność przewodu, którą jeden macher mi zaspawał odpowiednio i klima działała jak ta lala i nie było żadnego ubytku czynnika. Da się to zrobić, tylko trzeba wiedzieć jak i czym :wink:

Anonymous - 08-11-2007, 21:31

allias napisał/a:
Przewodow do klimy sie nie sztukuje. Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic. Klimatyzacja dziala pod duzym cisnieniem i konsystencja cieczy chlodzacej (freonu) jest bardzo rzadka. Jesli chcesz miec dzialajaca klime to zrob to dobrze.

LOL chlopie skoro oryginalny przewod sklada sie z kawalkow aluminiowych + odcinek gumowy to nie widze powodu dla ktorego nie miałbym zastosowac kolejnego kawalka elastycznego. U mnie czesc przewodow jest peknieta od wypadku wiec kupowac i tak bede "nowe". Co do naprawy to sam umiem spawac alu TIGiem ale sprzetu nie mam.
Pozdrawiam
Kamyk

Anonymous - 09-11-2007, 00:38

KamykGdynia napisał/a:
allias napisał/a:

LOL chlopie skoro oryginalny przewod sklada sie z kawalkow aluminiowych + odcinek gumowy to nie widze powodu dla ktorego nie miałbym zastosowac kolejnego kawalka elastycznego. U mnie czesc przewodow jest peknieta od wypadku wiec kupowac i tak bede "nowe". Co do naprawy to sam umiem spawac alu TIGiem ale sprzetu nie mam.
Pozdrawiam
Kamyk

Tu nie tyle chodzi o spawanie tylko o laczenie gumy z aluminium. Jesli masz kogos kto ma do tego maszyny to prosze bardzo. Dla mnie taniej i wygodniej bylo kupic nowe zamiast sztukowac i latac. Zdaje sobie sprawe jak ktos wprawny i ma sprzet to moze zespawac albo podobne ale problem jest w laczeniach gumy z aluminium. Uklad chodzacy ma okolo 1kPa natomiast klima dziala pod cisnieniem 2.5-3kPa jesli jest nabita (moge sie tu mylic, bo nie pamietam dokladnie) wiec nie mozesz zastosowac zwyklej opaski i miec nadzieje ze bedzie wszystko git.