To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] LPG w E32 1.8 Glsi 90KM

Anonymous - 26-10-2007, 22:07
Temat postu: [E32A 1.8] LPG w E32 1.8 Glsi 90KM
Witam wszystkich, szukałem tu takiego tematu , ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Chce założyć LPG do mojego miśka E32A 1.8 Glsi 90KM 92r 167tyś km.
Czy możecie się wypowiedzieć jak te miśki znoszą LPG jaką polecacie instalacje, no i czy sekwencja czy wielopunktowy wtrysk???
Dzięki za pomocne odpowiedzi.

swees - 27-10-2007, 14:50

hallo. slabo szukales. te silniki bardzo dobrze znosza gaz, szczegolnie jezeli dbasz o uklad zaplonowy (swiece, kable). wystarczy instalacja 2 gen, czyli gaznik z emulatorem sondy lambda. dobry fachowiec to ponad polowa sukcesu. ja mam instalacje autronic al-700, dziala bardzo dobrze.

pozdr

Maciek - 27-10-2007, 20:02

swees napisał/a:
dobry fachowiec to ponad polowa sukcesu.

A nawet 90% u mnie od nowości kłopoty (instalka firmy landi renzo nie piszę że to złe instalki) po prostu pewnie na papraków trafiłem. Należy przed zapłatą pojechać na test auta jakaś drobna fala na obrotach itp mogą się z wiekiem tylko pogłębiać. No i sprawa wysokich kosztów utrzymania tj
swees napisał/a:
(swiece, kable).
co najmniej 2 razy częściej wymieniane. Do tego jeśli ktoś jest b oszczędny i ustawi zbyt ubogą mieszankę to temp. spalania znacząco rośnie. Większa "kwasowość" spalin prowadzi do szybszego zużycia częci wydechu. ITD ITP to dopiero początek. Ale jeśli robisz wiele km/miesiąc tj pow 3-4k i masz zamiar tym autem śmigać wiele latek (a co innego zakładać - super autka) to może się zwróci. Pamiętaj że nie tylko różnica na cenie paliwa się liczy. Pozdro i powodzenia.
Anonymous - 28-10-2007, 20:17

Cytat:
Witam wszystkich, szukałem tu takiego tematu , ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Chce założyć LPG do mojego miśka E32A 1.8 Glsi 90KM 92r 167tyś km.
Czy możecie się wypowiedzieć jak te miśki znoszą LPG jaką polecacie instalacje, no i czy sekwencja czy wielopunktowy wtrysk???
Dzięki za pomocne odpowiedzi.

Powiem szczerze... moj galant chodzi lepiej na gazie niz na benzynie. nie mam sekwencji a naprawde jest bajka i pali 8,58l na 100km przy spokojnej jeździe :] SPRAWDZAŁEM :]
Pozdrawiam

szubab - 03-11-2007, 10:38
Temat postu: dobrze się gazuje
Ja jeżdże 2,5 roku na instalacji drugiej generacji i nie mam z nią żadnych kłopotów. Trzeba tylko popytać gdzie instalacje dobrze montują i będzie dobrze. Mój Galant spala ok. 10L gazu na miasto, benzyny brał 8L. Jeżdżę ok. 30000 km/rok.
Anonymous - 29-11-2007, 17:32

Mam przejechane 8 tys km (w trzy miesiące) na najtańszej instalacji gazowej (zakład R. Kożuszek z Kołobrzegu) wszystko chodzi super. Spalanie ok 10,5 l w mieście i 8,5 na trasie. Jednak bardzo żałuję że nie starczyło mi kasy na lepszą instalację, mam wrażenie że robię miśkowi krzywdę.