To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Stożek

Anonymous - 28-10-2007, 20:08
Temat postu: Stożek
Witam zastanawiam sie nad wmontowaniem do swojego gala filtra stozkowego.
wiem ze gdy mam samochód z instalacja LPG filter powinien byc zabudowany, ale mam pytanie czy opłaca sie taka operacja ? czy to nie zaszkodzi misiowi ? i czy będą jakies efekty ? u mojego znajomego w renault- jest fajny pomruk i zaówarzył wzrost przyśpieszenia... ale... jest pytanie.. jak Go zamontowac ? bo do filtra powietrza idzie jakas elektryczna kostka ? co mam z nia zrobić ?
PROSZE WYPOWIADAJCIE SIĘ :]
POZDRAWIAM

Anonymous - 28-10-2007, 22:00

hmm u nas przepływomierz jest wewnątrz samego filtra czyli zakładając sam stożek pewnie więcej namącisz niż poprawisz jeżeli chodzi o charakterystykę momentu... jeżeli już to kup dedykowaną wkładke k&n i bedzie gitara :) co do samej wkładki k&n rozmawiałem z Tommy'm Crazy i On jest z niej zadowolony mówił mi że nieznacznie poprawiło się wkręcanie na obroty i że warto wyłożyć to bodajże 150 zł...

jeżeli mimo wszystko chcesz kupić jakieś badziewie z alledrogo to chociaż zadbaj o to by powietrze zasysane przez ten filtr było zimne i miało odpowiednie oddzielenie od komory silnika....

pozdrawiam

Anonymous - 29-10-2007, 07:06
Temat postu: yhym
Nie, no stary, nie badziewne :] wiem ze to dobre filtry. dobrej firmy, ale nie pamiętam jakiej i nie chce Cie oszukać :) komplet wraz z plastikową obudową kosztuje 130zl jak dla mnie bo pracuje w ochronie. normalnie jest to ok 170zl
JaGrab3 - 29-10-2007, 07:46

Tu sobie poczytaj
Anonymous - 29-10-2007, 08:07

ok dzieki :]