[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sedan otwieranie bagaznika
Anonymous - 29-10-2007, 17:07 Temat postu: [EAxA] Sedan otwieranie bagaznika Chcialem sie zapytac czy ma ktos z was klamke w klapie bagaznika? chodzi mi o otwieranie reczne przy otwarym samochodzie bo meczy mnie latanie do srodka za kadzym razem jak cos chce wlozyc lub wyjac z kufra, albo z kluczykiem ;/
steve69 - 29-10-2007, 18:22 Temat postu: Klamka w sedanie Witaj.
Na początek muszę się zorientować w sytuacji, bo z oznaczenia Twojego modelu EA5W wynika jasno , że jest to kombi (W-wagon), a pytasz o sedana. Jeśli chodzi o sedana, to nie ma żadnej klamki, jest tylko zamek na kluczyk, natomiast nie wiem jak jest w kombi.
Pozdrawiam
steve69
Anonymous - 29-10-2007, 19:13
hyh no tak moj blad chodzi o sedana a wybralem sobie opcje w temacie bo tak mi sie zdawalo ze to sedan bedzie kiedys znalazlem tutaj dokladna rozpiske tych oznaczen a potem juz nie moglem.
juz zmienilem chyba teraz dobrze
a moze wiesz czy ktos takie cos zakladal w sedanie wlasnie, bo kombi mnie nie interesuje. da sie to przerobic? i jaka cena wtedy.
steve69 - 29-10-2007, 23:18
Przykro mi, ale nic na ten temat nie słyszałem. Osobiście jakoś nie przeszkadza mi brak klamki, zawsze jak nie dźwigienka to kluczyk i jakoś sobie daję radę.
pozdrawiam
steve69
Anonymous - 30-10-2007, 17:26
A ja przyznaje, ze troche to uciazliwe i to nie tylko ze wzgledu wygody, ale szkoda lakieru. U mnie to miejsce gdzie wklada sie kluczyk jest dosc obdrapane i takie juz bylo jak go kupilem. Nie trudno o to szczegolnie w tym okresie kiedy jest niemal ciagle ciemno. Gdyby byla taka mozliwosc i w rozsadnej cenie z checia zalozylbym klamke.
Anonymous - 30-10-2007, 18:11
no u mnie nie jest obdrapane ale i tak wygodniej z klamka. dzownilem do ASO i powiedzieli ze nie robili tak seryjnie wiec oni tez nie zrobia. wiec lipa a dziwne bo jest zaslepka jakby byla klamka tam i taki przelacznik mam przy zamku LOCK/UNLOCK chyba tak sa te napisy. to wiem ze mialoby sens wlasnie przy klamce a tak to nie wiem co to zmienia.
Anonymous - 30-10-2007, 18:22
ten przelacznik zablokowuje mozliwosc otwarcia, teraz nie pamietam kluczykiem albo dzwigienka, jedno z dwojga. raczej by sie nie przydal. to w kombi jest jakas klamka? jak tak to gdzie?
swinks_UK - 30-10-2007, 21:13
Klamek chyba nie ma w ogóle w Galach EAxx. Też mnie to wk****a, ale da się z tym żyć.
Za to na pocieszenie dodam, że takiego rozwiązania zazdrościł mi sąsiad (Anglik) zaraz po kupnie, bo on pracuje na co dzień w City i tam dojeżdża. Mówił, że niemal codziennie jakieś londyńskie cwaniaki wyciągają (kradną) graty z bagażników autek stojących na światłach lub w korku. Podchodzą od tyłu, szybko klamka, klapa do góry i z jakimś fantem w nogi. W City często są to laptopy .
Anonymous - 30-10-2007, 22:06
SOB! ciesze sie ze tam nie zyje, nie zebym Ci nie zazdroscil bo ma swoje plusy UK.
BOT: kup sobie zwykly silownik do otwierania bagaznika, w sedanie przy podswietlaniu rejestracji (obok) sa dwa panele w ktorych zainstalujesz elektroniczny switch jakikolwiek czy czytnik lini papilarnych. teraz bedziesz elektronicznie otwieral zamek, jedynie pozostanie ci blokada silownika na zamknietym aucie, ale podpowiem: to tylko 1 kabelek* ze sterownika drzwi kierowcy , ktory podepniesz smialo na niewykozystana linie wycieraczki tylniej i nie musisz nic ciagnac. koszt calkowity nie wiem 80PLN no i nie trzeba nic szpecic ani wiercic.
*nie pamietam ale SGND na locked chyba, cylinderek zdaje sie to wymusza tak ze nie klopocz sie weryfikacja ze schematami po prostu sprawdz i wrzuc tu koniecznie diode na przekaznik.
Anonymous - 31-10-2007, 13:49
PLPynton napisał/a: | zainstalujesz elektroniczny switch |
w Pugu 307 jest tak zrobione, nie ma klamki tylko jakis czujnik dotykowy, jak ktos ma dostep to mozna zerknac.
roch_27 - 09-11-2007, 17:05
Simones napisał/a: | w Pugu 307 jest tak zrobione, nie ma klamki tylko jakis czujnik dotykowy | tak samo otwiera się klapa bagażnika w Mondeo
pozdro
robertdg - 25-12-2009, 17:31
Dla zainteresowanych instrukcja montazu automatycznego otwarcia tylnej klapy w sedanie za pomoca pilota, oczywiście istnieje możliwość rozbudowy tego rozwiązania do wersji wagon/kombi kwestia wprowadzenia kabli w klape bagaznika i montazu elektrozamka, instrukcja po niemiecku, ale tłumacz google moze bez problemu pomoc, pomimo tego ze jest laicki, wszystko fajnie zobrazowane
Otwarcie tylnej klapy za pomocą pilota
sipex - 14-12-2010, 11:57
robertdg,
gdzie taki zestaw mozna nabyc?
plecho1 - 14-12-2010, 13:16
Np. tu:
http://moto.allegro.pl/na...1355633300.html
mar111cin - 14-12-2010, 13:25
tak jak na to patrze, to nie prościej by było zamontować ten silnik w okolicy fotela kierowcy, żeby ciągał za cięgno do otwierania bagażnika?
|
|
|