Forum ogólne - problem z odpaleniem zimnego silnika colta ca1a
Anonymous - 29-10-2007, 21:45 Temat postu: problem z odpaleniem zimnego silnika colta ca1a witam,mam nadzieje ze ktos mi podpowie co mozna zrobic aby coltinio odpalal na zimno przewody,swiece,pompa paliwa,akumulator,wymieniony czujnik temp.silnika,zamontowany zaworek zwrotny do paliwa.Auto nieodpala na zimnym silniku-krece czasem 3 czasem wiecej razy zanim odpali,na cieplym jest ok-jezdzi na benzynie i na lpg ok,dzisiaj wyczyszczona przepustnica wiec i obroty i moc sie polepszyla,check gasnie i niema z nim problemu-najwiekszy problem ze na warsztacie niemoga sie polaczyc z kompem i zaczyna mi brakowac pomyslow!do wymiany termostat bo nietrzyma temp.ale czy to to by moglo powodowac w/w problem-fakt samochod szybko stygnie!
przeczytalem tu o podobnym problemie ale nic mi to nie mowi-moze ktos dopowie co zrobic,gdzie sprawdzic,co sprawdzic,jestem z radkowa kotlina klodzka,z gory dzieki
akbi - 30-10-2007, 07:23
Jakiego producenta zalozyles kable WN i swiece?
Anonymous - 30-10-2007, 17:04
WITAM,kabelki INTERMOTOR przedtem JC ale problem zaczal sie zanim zmienilem kable a swiece ngk ABPR6E-OD POCZATKU JE ZAKLADAM,od wczoraj mam zaworek zwrotny i wyczyszczona przepustnice odpalil za drugim razem rano ok 4 i 14,staram sie wszystko co mozliwe systematycznie wymieniac bo robie 120 km do roboty,regulacja zaworow, inst.lpg
akbi - 30-10-2007, 21:35
W kable tez bym zainwestowal w NGK, albo w Seiwa .... o JC slyszalem wiele zlego, wlacznie z tym, ze nawet nowe robily przebicia.
|
|
|