To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Mitsubishi Galant [EA2A] i problem wysokiego faceta

spidernet - 31-10-2007, 12:21
Temat postu: Mitsubishi Galant [EA2A] i problem wysokiego faceta
Mam prawie 2 metry wzrostu i przy dłuższych trasach odczuwam zmęczenie w nogach. Chciałbym cofnąć fotel jeszcze o jakieś 5-7 cm do tyłu ale fabryczne wykończenie nie pozwala mi na to. Czy ktoś z was może ma pomysł na przerobienie szyn od fotela?
Anonymous - 30-11-2007, 13:25

No niestety wygląda na to że Galanty nie są pod tym względem zbyt ergonomiczne. Ja kupiłem gala do gościa który też miał ok. 2m wzrostu i podobno drętwiała mu prawa noga podczas jazdy w korkach. Na początku nie chciało mi się w to wierzyć, ale ten post jest chyba potwierdzeniem. Ja jestem niskim facetem i mam niecałe 170cm a też trochę mnie prawa noga boli jak dłużej jeżdżę. Mam wrażenie że tunel przesunięty jest zbyt mocno w lewą stronę i wymusza to ciągłe napięcie prawej nogi. Mam nadzieję że uda mi się dobrać jakoś ustawienia fotela żeby uniknąć tego wrażenia. Być może jest to problem tylko ludzi wysokich i niskich :) . Napiszcie czy też macie taki problem...
akbi - 30-11-2007, 13:37

Yang75 napisał/a:
Napiszcie czy też macie taki problem...

Ja akurat jak odsunę na maxa do tyłu fotel to jest ok ...ale przyznam, że w Lancerze CB fotel odsuwał się jeszcze bardziej do tyłu

Anonymous - 30-11-2007, 15:39

No ja ze względu na swój wzrost nie mam problemu z odsunięciem fotela, tyle że jak go odsunę tak daleko żeby sobie swobodnie nogę prawą wyprostować to sprzęgła już nie wcisnę (na dodatek jest albo zapowietrzona pompka albo gorzej, czyli tarcze więc muszę mocno wciskać). Zaś jak mam wygodnie do sprzęgła to prawą muszę mieć cały czas jakoś tak nienaturalnie podniesioną. No chyba, że bym jeździł cały czas z gazem wciśniętym do podłogi :)
Marcino - 30-11-2007, 16:16

spidernet napisał/a:
Mam prawie 2 metry wzrostu

A powiedz mi jak jest z wysokością, tzn odległością od dachu? Moj kolega też na to narzeka i jak sie przymierzał do Galanta u mnie to mowi ze jest ciasno nad głową.
Druga sprawa to chyba ze dach z szyberdachem ma niz ej podsufitke...
pozdrawiam

spidernet - 30-11-2007, 18:23

Marcino napisał/a:
spidernet napisał/a:
Mam prawie 2 metry wzrostu

A powiedz mi jak jest z wysokością, tzn odległością od dachu? Moj kolega też na to narzeka i jak sie przymierzał do Galanta u mnie to mowi ze jest ciasno nad głową.
Druga sprawa to chyba ze dach z szyberdachem ma niz ej podsufitke...
pozdrawiam

Sufit nie jest problemem. Obojętnie czy podwyższony fotel czy obniżony nie przeszkadza mi w jeździe (nie mam szyberdachu). Niestety jeszcze nie znalazłem pomysłu na ten fotel a to z prostego względu -nie mam zbytnio czasu aby luknąć w konstrukcję suwaków fotela. Mam nadzieję, że w niedalekim czasie to się jednak zmieni...

YourMama - 15-10-2008, 12:18

A ile masz dokladnie wzrostu?? Moze pedały troche spiłowac??:) :lol:
Marcino - 15-10-2008, 23:50

YourMama napisał/a:
A ile masz dokladnie wzrostu?? Moze pedały troche spiłowac??:) :lol:

kolego.... obetnij soebie troszkę nogi.... zobaczymy co wtedy...:)

YourMama - 16-10-2008, 08:58

heh ;) zartowalem tylko :P tez jestem wysoki a moglbym jeszcze fotel do tylu odsunac pare cm. Jesli miescisz sie normalnie, a nogi mecza Ci sie tylko przy dluzszych trasach, to
moze chodzi o samo ustawienie fotela i pozycje podczas podrozy? Jak mialem problemy z kolanem tez musialem jezdzic z praktycznie wyprostowanymi nogami ;)