Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Stukanie po wymianie amortyzatorów z przodu
Anonymous - 31-10-2007, 18:52 Temat postu: [Cari 1.6] Stukanie po wymianie amortyzatorów z przodu dziś wymieniłem amortyzatory na nowe i podczas skręcania kierownicą słyszę stuki w lewym kole. Czy ma znaczenie to jak przykręcimy te trzy śruby od góry tzn. która znich gdzie była?
JPR - 31-10-2007, 19:13
Dokręć z góry amortyzator na łożysku oporowym.
I stnie się cisza.
Pozdrawiam mitsumaniaków
Matejko - 31-10-2007, 19:18
JPR napisał/a: | Dokręć z góry amortyzator na łożysku oporowym. |
raczej watpie,
masz luz na lozysku w gornym mocowaniu pewnie i przy wymianie cos sie obruszylo i teraz wali, albo amortyzator slaby
Anonymous - 31-10-2007, 23:22
Witam!Nawiazujac do tego posta chcialem sie dowidziec gdzie mozna nabyc takie lozyska, pewnie chodzi o McPersona bo mam podobny problem. Stuka jak jezdzeie po wyboistej lub nierownej drodze. Cale przednie zawiesenie zrobilem a amortyzatory sa ok, wiec mysle ze to musza byc te lozyska. I ile moga kosztowac.
Anonymous - 01-11-2007, 08:47
Manius napisał/a: | Witam!Nawiazujac do tego posta chcialem sie dowidziec gdzie mozna nabyc takie lozyska, pewnie chodzi o McPersona bo mam podobny problem. Stuka jak jezdzeie po wyboistej lub nierownej drodze. Cale przednie zawiesenie zrobilem a amortyzatory sa ok, wiec mysle ze to musza byc te lozyska. I ile moga kosztowac. |
Tutaj bym raczej stawial na elemanty stabilizatora - laczniki albo tulejki. Lozyska raczej slychac jak w rzypadku kolegi kiedy zakreca.
Anonymous - 01-11-2007, 12:35
Tutaj bym raczej stawial na elemanty stabilizatora - laczniki albo tulejki. Lozyska raczej slychac jak w rzypadku kolegi kiedy zakreca
Ale ja mam nowe laczniki i gumy stabilizatora wiec to musi byc te lozsko
Anonymous - 01-11-2007, 12:50
Zgadnijcie co sie stało cisza nastąpiła sama nic sie tłucze i wszystko jest ok ale jeszcze i tak zajrzę do łożyska. Podejrzewam że musiało się po prostu "ułożyć"
|
|
|