To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Brakująca część

Anonymous - 02-11-2007, 23:48
Temat postu: [1G 90-94] Brakująca część
Witajcie.
Mam pytanie o jeden brakujący podzespół z eclipsa 1g. Pod maską obok filtra powietrza zastałem taki oto widok:

Do pokrywy filtra coś było wcześniej przynitowane, niestety nie wiem co. Stawiam na jakiś kanał powietrzny doprowadzający powietrze z zewnątzr, bo w tej chwili silnik ciągnie nagrzane powietrze spod maski. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co tam powinno być i czy takie coś można w ogóle gdzieś kupić (i jeśli można, to gdzie i za ile)?

Pozdrawiam wszystkich.

Anonymous - 03-11-2007, 00:35

tam powinno byc takie kolankoktore powodowalo by zasysanie powietrza z zewnatrz czyli spod swiatla, na zdjacie jest rowniez widoczny otwor w karoserii, na tym kolanku est odnoga ktora przykrywa ten otwor i zasysa wiatr rowniez z niego.Samego kolanta to raczej nie kupisz, badziesz musial kupic całą obudowe lub cos podobnego dosztukować ale to raczej rzeźba w gó.nie.Gdzie kupić? Poszukaj na allegro kto ma kliperka na szesci to moze odsprzeda. Tu gosc ma prawie wszystkie czesci,zapytaj http://moto.allegro.pl/it..._16v_94_r_.html
Anonymous - 03-11-2007, 07:48

Dzięki za odpowiedź. Zaraz zabiorę się za przekopywanie allegro.
Pozdrawiam!

Anonymous - 03-11-2007, 13:55

dokładnie tak jest jak mówi mitutoyo tu masz fotki jak to wyglada

Link
Link

Anonymous - 03-11-2007, 23:01

Dzięki za fotki! Znalazłem gościa który dysponuje Eclipsem na części, spróbuję od niego wyszabrować coś takiego.
Anonymous - 03-11-2007, 23:04

Nie ma za co jak umie pomóc to pomogę sam nie jestem w tym dobrym ;) ale zrobic fotki czegos zawsze moge :)
HouseM - 06-11-2007, 15:21

Co wy za głupoty wypisujecie Koledze Lotharowi. aż ręce opadają jak sie takie bzdury czyta. Pod ta dziurą jest puszka reduktora tętnienia układu ssącego. Żadnego dolotu tam nie ma.
Anonymous - 06-11-2007, 23:33

Kolanko dolotu jest swoją odnoga nałożone na ten otwór.
Adaho_krak - 07-11-2007, 09:39

HouseM napisał/a:
Co wy za głupoty wypisujecie Koledze Lotharowi.

Patryk powstrzymaj się od takich haseł, wystarczy napisać co to jest Twoim zdaniem. W/w tekst może kogoś urazić i po co nowa wojna, a Tobie dłuższy pasek. Pozatym Lothar, otrzymał już odpowiedź wraz z fotkami.

Anonymous - 07-11-2007, 18:20

Adaho_krak napisał/a:
poza tym Lothar, otrzymał już odpowiedź wraz z fotkami

Lothar napisał/a:
Znalazłem gościa który dysponuje Eclipsem na części

no i jak Lothar napisał znalazł dawcę.
Jak już Lothar, uzupełnisz braki to sie pochwal :wink:

Anonymous - 08-11-2007, 07:03

Nie omieszkam się pochwalić, puszkę do filtra powinienem mieć na początku przyszłego tygodnia.