To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - zakup Outlandera w salonie sprowadzonego z niemiec

Anonymous - 05-11-2007, 13:07
Temat postu: zakup Outlandera w salonie sprowadzonego z niemiec
Witam,

mam pytanie czy któryś z kolegów korzystał z takiej opcji jak na razie dowiedziałem się, że mogę kupić szybciej autko, które przyjechało z niemiec bez przebiegu ponoć. Jedyna minus to fakt skróconej gwarancji.
Szczegóły poznam dzisiaj lub jutro po południu.

Czego mogę, żądać jako rekompensaty skróconej gwar. lub czego sie wystrzegać

JCH - 05-11-2007, 14:23

konos napisał/a:
dowiedziałem się, że mogę kupić szybciej autko, które przyjechało z niemiec bez przebiegu ponoć
Gdzie to, w jakim salonie i za jakie pieniądze?
Anonymous - 05-11-2007, 14:55

konos napisał/a:
Jedyna minus to fakt skróconej gwarancji.

o co chodzi ze skrocna gwarancja??

Anonymous - 05-11-2007, 19:48

okazało się, że gwarancja rozpoczeła się od 4.09.07 kiedy to auto zostało sprzedane w Niemczech, czyli mam gwarancję 3 letnia skróconą o 1,5 miesiąca.

za to dostałem metalik, czujniki cofania, poprzeczki bagażnika, dywaniki.
cena katalogowa Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D Intense

Anonymous - 06-11-2007, 18:43

Co to sa poprzeczki bagaznika?
Anonymous - 07-11-2007, 20:18

poprzeczki bagażnika to pewnie po prostu bagażnik dachowy ;-)

a tak swoją drogą, to gdzie zamawiasz to auto? u dealera? bo jeśli tak, to masz gwarancję od dnia odbioru od dealera liczoną...

Anonymous - 07-11-2007, 20:49

Ja też ,,zanabyłem'' auto,ale mi się podoba to określenie,zaczerpnięte od GENE,od dealera multisalonu.Jedyna nideogodnośc to instrukcja obsługi w języku Niem.Ale w maju u Dealera Mitsubishi na Outlandera dopiero były zapisy na sierpień.Instrukcję w języku Polskim na nośniku cd otrzymałem za free :wink: :roll:
Anonymous - 07-11-2007, 21:39

odbieram w piątek Outlandera z Austrii sprzedanego przez salon polski z normalną 3letnią gwarancją.Jedyny minus to...czas czekiwania na... dokumenty. Trwa to do 3 tygodni od chwili "importu" samochodu do Polski. Generalnie cena jest o klika tys. niższa niż w cenniku. nie wiem co to za opcja bo to auto dla dziewczyny, ale w sumie ma wszystko co trzeba mieć. teraz trzeba to będzie jakoś "podciągnąć" bo ten diesel ma pewne braki :)
pozdrawiam
P.

Anonymous - 09-11-2007, 00:13

Witam
Szukam firmy ktora zajmuje się sciąganiem nowych aut np Austrii (chyba tam najlepiej wychodzi cenowo outlander) Z jakimi kosztmi dodatkowymi trzeba się liczć, ktoś przerabiał temet ?
Wszelka pomoc mile widziana
pozdrawiam
P.

Anonymous - 09-11-2007, 08:29

Przem73 napisał/a:
Szukam firmy ktora zajmuje się sciąganiem nowych aut np Austrii (chyba tam najlepiej wychodzi cenowo outlander) Z jakimi kosztmi dodatkowymi trzeba się liczć, ktoś przerabiał temet ?

do czego ci firma?? chyba ze chcesz odliczyc jakos podatek i niechce ci sie latac z papierkami.
ale jesli chcesz kupic indywidualnie dolicz akcyze w zaleznosci od wersji silnikowej i wszystko.

Student - 09-11-2007, 10:37

Jeżeli samochód ma do 1/2 roku to akcyzę i VAT :cry:
Anonymous - 09-11-2007, 12:00

Student napisał/a:
Jeżeli samochód ma do 1/2 roku to akcyzę i VAT :cry:

podwojny VAT? w austrii i w polsce? nie wiedzialem.

Student - 09-11-2007, 12:42

Nie wiem czy w Austrii bo nie sprowadzałem ale wiem że w Polsce napewno i dla tego wiele osób się na to łapie, wcale nie wychodzi to tak atrakcyjnie jak się doda akcyzę np.3,5% (13,5%) + 22 VAT.
Taki mały fiskalizm państwa :lol:

Anonymous - 17-11-2007, 21:48

Witam serdecznie, od dwóch dni jestem posiadaczem Outl II sprowadzonego prywatnie z Niemiec. Co do gwarancji, to owszem biegnie od momentu pierwszej rejestracji w Niemczech. W moim przypadku mam w plecy 2 m-ce. Poza tym wszystko ganz neue, przebieg 9km w momencie odbioru. Rekompensuje to cena zakupu, auto w polskiej wersji Intense+ wyszło na gotowo z kosztami podróży , rejestraci poniżej 100K. Auto dostępne było od ręki, bez czekania. Cała operacja zajęła mi 1,5 dnia.
Nie wiem jak dla Szanownego Koleżeństwa, ale dla mnie, zaoszczędzic prawie 30 tysiów za 1,5 dnia wysiłku to całkiem niezłe osiągnięcie.

Anonymous - 17-11-2007, 23:03

to jeszcze VAT masz do zapłacenia ;-)

W Niemczech cena wyjściowa w salonie to 35.000Euro co daje jakieś 130.000 pln, więc jak to zrobiłeś?