Off Topic - Dług publiczny
Maciek - 19-02-2006, 21:40 Temat postu: Dług publiczny Właśnie sie dowidziałem (poprawnie napisane widziałem) ze nasz dług publiczny WYNOSI 466000000000 tj 466 miliardów około Jest to ok 12000 zł na osobe nie zależnie od wieku.
Powiedzcie (napiszcie) ze sie myle please
PS nie chciałbym aby ktoś napisał że więcej.
Anonymous - 19-02-2006, 21:44
Maciek napisał/a: | Powiedzcie (napiszcie) ze sie myle please |
Mylisz się.....
Lubisz być oszukiwanym....????:D:D:D
Maciek - 19-02-2006, 22:20
Nie ale w tym przypadku łatwiej mi sie będzie upijać :):) Pijąc o kolejne piwo ponad zawsze będzie toast za dług publiczny . Pozdro
Hubeeert - 19-02-2006, 22:21
Tylko tyle? Myslałem że więcej.....
Karwoś - 19-02-2006, 22:56
Ja to się nad jednym zastanawiam - Trybunał Konstytucyjny orzekł że pobieranie 500 zł za kartę pojazdu jest łamaniem prawa, ale jednocześnie łamać to prawo można aż do 1 maja - i to bezkarnie - to coś tu chyba jest nie tak. Orzeczono że coś jest łamaniem prawa ale nikt nie powiedział że natychmiastowo trzeba to skończyć no i oczywiście prawo nie działa wstecz i ci co zapłacili nie mają prawa by ubiegać się o zwrot 425zł.
Skoro w polsce można łamać prawo zgodnie z prawem ( pomijając fakt że można ustalić prawo niezgodne z już obowiązującym) to jak można się dziwić że mamy taki dług - każdy pcha sobie w kieszenie ile wlezie - sąd orzeka że to nielegalne np. ustalanie sobie diety państwowej na poziomie wynagrodzenia sułtana Brunei - ale co z tego - są orzekł że to nielegalne - ale prawo nie działa wstecz przecież i ci co to robili są usprawiedliwieni. To jak w takim kraju może być dobrze.
Ale się rozpisałem
Chooper - 20-02-2006, 07:06
Karwoś napisał/a: | oczywiście prawo nie działa wstecz i ci co zapłacili nie mają prawa by ubiegać się o zwrot 425zł. |
a kto powiedział, że nie mozna ???
to, że nie działa wstecz to znaczy, że organ, któremumu siałeś zaplacić, i który pobrał sumę, nie ma obowiazku oddania Ci tej kasy dobrowolnie, ale jak sie postarasz, to sądowo już tak
tomusn - 20-02-2006, 07:21
Chooper napisał/a: |
a kto powiedział, że nie mozna ???
to, że nie działa wstecz to znaczy, że organ, któremumu siałeś zaplacić, i który pobrał sumę, nie ma obowiazku oddania Ci tej kasy dobrowolnie, ale jak sie postarasz, to sądowo już tak |
Mam kolegę w wydziale komunikacji i rozmawiałem z nim o tym, na razie nie ma możliwości żeby oddali, chyba że po sądzie
Chooper - 20-02-2006, 16:39
tomusn napisał/a: | i rozmawiałem z nim o tym, na razie nie ma możliwości żeby oddali, chyba że po sądzie |
patrz: mój post wyżej "SĄDOWO JUŻ TAK"....
tomusn - 20-02-2006, 20:55
Chooper napisał/a: | tomusn napisał/a: | i rozmawiałem z nim o tym, na razie nie ma możliwości żeby oddali, chyba że po sądzie |
patrz: mój post wyżej "SĄDOWO JUŻ TAK".... |
napisalem tak na potwierdzenie twoich słów
Karwoś - 20-02-2006, 21:11
A chciałoby się wam jeździć po sądach za 425zł?? Więcj na paliwo wydacie itp.
szczeslaw - 22-02-2006, 09:31
Ale tutaj nie ma zastosowania "działanie prawa wstecz". Trybunał konstytucyjny nie zmienił prawa, tylko orzekł, że zgodnie z dotychczas obowiązujacym prawem pobieranie tej opłaty jest nielegalne. Zmieniła się tylko interpretacja a nie prawo.
Ale niestety Polska to chory kraj i TK ma prawo zezwolić rządowi na łamanie istniejącego prawa aż do uchwalenia nowego (patrz: sprawa pobierania opłat parkingowych w centrach miast).
Karwoś - 22-02-2006, 17:35
Otóż to - i jak w tym kraju ma być dobrze ??
Anonymous - 24-02-2006, 10:50
to nie dosyć, że nie dostałem swoich 300 milionów, to teraz się okazuje, że jeszcze pożyczyli z mojej kasy 12 kawałków?
nie no to skandal jakiś
- Babciaaaaa !!! Niech babcia granaty wykopuje, idziemy do sądu po swoją sprawiedliwość,
Granatyyyyy !!!! głuchoto jedna
Czy ja krzyczę?
sie zdenerwowałem tylko
piwkotom - 01-03-2006, 19:56
zajrzyjcie tutaj, jest niezle....
ale bedzie jeszcze lepiej
polecam tez uwadze komentarz jlibera na samym dole, facet czesto wie co mowi
|
|
|