[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Duszenie się/dławienie przy około 2 tys obrotów
Maretzky85 - 05-11-2007, 22:03 Temat postu: [E32A 1.8] Duszenie się/dławienie przy około 2 tys obrotów Chciałem sprawdzić spalanie benzyny ze względu na ogromne spalanie gazu tj. 15-17 litrów, ale napotkałem na problem... Silnik się dusi jakby nie dostawał benzyny, dostawał samo powietrze czy coś w tym stylu jak tylko podejdzie na około 2 tys, jak wcisnę pedał gazu bardziej to jeszcze trochę idzie, ale zaraz podłogę czuje ... żeby było ciekawiej ostatnio jak jechałem na PB na 1 biegu było spoko, na 2 jeszcze w miarę, na 3 już się nie dało jechać od 2 tys obrotów, czyli pod większym obciążeniem się dusi ... Cóż to może być ?? Wspomnę że mam gaźnik
PS. Czy ewentualnie jakiś może zaworek od gazu mógł się spierniczyć i dawałby resztki (bo przeważnie jak się gaz kończy przerzucam na PB) gazu równolegle z normalną dawką benzyny ?? ...
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
deejay - 06-11-2007, 19:14
Jak masz trochę pojęcia to spróbuj przedmuchac gaznik tzn. spreżonym powietrzem najprawdopodobniej któraś dysza jest przytkana lub łapie jakies zanieczyszczenia jak sie niemyle w tym gazniku jest pompka przyśpieszacza moze ona niedawac regularnie paliwa i to moze byc napewno przyczyna Powodzenia
Maretzky85 - 07-11-2007, 09:59
Jak tylko będę miał sprężone powietrze pod ręką - wypróbuje
JaGrab3 - 07-11-2007, 12:21
A jak z wydajnością pompy paliwa? Może masz paprochy w układzie, moze filtr do wymiany
Maretzky85 - 07-11-2007, 13:25
Pompa paliwa jest w miarę nowa, filtr możliwe, że jest do wymiany, chociaż wygląda czysto...
[ Dodano: 07-11-2007, 22:32 ]
Zdechł mi parownik, po wywaleniu go i paru innych pierdółek gazowych chodzi dobrze, natomiast teraz nie trzyma wolnych obrotów ... musze sprawdzić czy gdzieś lewe powietrze nie wpada ...
|
|
|