To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Podgrzewane lusterka

juar_78 - 06-11-2007, 07:38
Temat postu: Podgrzewane lusterka
Witam. Mam małe pytanko - próbowałem znaleźć w starszych postach ale na nic nie trafiłem. Mam Colt C50 1500GLXi 1991r. Miał lusterka elektryczne ale bez podgrzewania. Zmuszony jestem wymienić jedno lusterko i dostałem takie, które jest dodatkowo podgrzewane. Pytanie takie: czy powinienem mieć podciągnięta instalacje do ogrzewania lusterka ? Jeśli tak jak to sprawdzić ? Jeśli nie to czy można to w miarę łatwo podłączyć i gdzie (ogrzewanie tylnej szyby?)?.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam,
juar

Anonymous - 06-11-2007, 15:52

Wybaczcie że podłącze się do tematu ale pytanie podobne potrzebne mi jest lusterko na zaraz i czy wiecie może czy z jakiegoś innego auta pasują?? może od nowszej wersji bo takie mogę szybko zdobyć. Z góry dzięki za odpowiedź.
Anonymous - 06-11-2007, 16:13

mam lusterko docolta z tym ze lustro wypada ale chyba mozna przykleic
josie - 06-11-2007, 20:37

ziele477 napisał/a:
czy wiecie może czy z jakiegoś innego auta pasują?? może od nowszej wersji bo takie mogę szybko zdobyć.

Od nowszej wersji nie pasuje. Pasuje od Dodge, Plymouth Colt i od Lancera. Od Galanta 88-92 jest baaardzo podobne ale nie wiem czy pasuje.

tomusn - 06-11-2007, 21:16
Temat postu: Re: Podgrzewane lusterka
juar_78 napisał/a:
Witam. Mam małe pytanko - próbowałem znaleźć w starszych postach ale na nic nie trafiłem. Mam Colt C50 1500GLXi 1991r. Miał lusterka elektryczne ale bez podgrzewania. Zmuszony jestem wymienić jedno lusterko i dostałem takie, które jest dodatkowo podgrzewane. Pytanie takie: czy powinienem mieć podciągnięta instalacje do ogrzewania lusterka ? Jeśli tak jak to sprawdzić ? Jeśli nie to czy można to w miarę łatwo podłączyć i gdzie (ogrzewanie tylnej szyby?)?.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam,
juar

Słabo szukałeś :P
Instalacji nie było a przynajmniej nie znaleźliśmy
tomusn w innym temacie napisał/a:

Trzeba (w Colcie):
:arrow: zdjąć boczki,
:arrow: odkręcić lusterka,
:arrow: rozebrać je na części,
:arrow: szybkę wyjąć (lepiej podgrzać ten plastik suszarką),
:arrow: nakleić matę (lepiej dobrze zmierzyć lustro, bo ja wziąłem za małe),
:arrow: podłaczyć przewody do maty
:arrow: zmontować przeciągając przewody razem z elektryką sterowania lusterek,
:arrow: przewody podłączyć do podgrzewania tylnej szyby we wiązce w okolicy lewego progu i do masy,
:arrow: z prawej trzeba jeszcze przeciągnąć przewód przez konsolę, a reszta tak samo

najłatwiej w progu, bo widzisz kable (idące do tylnej szyby) na wierzchu, a żeby się podłączyć pod deską to powodzenia życzę. dodatkowo warto wstawić przekaźnik, ale o tym pisali Krzyzak i Josie. (cały prąd idzie przez włącznik a szyba i maty grzewcze to jednak trochę daje)

juar_78 - 07-11-2007, 07:34

tomusn - dzięki za odpowiedź.
Spróbuję znaleźć tę wiązkę od ogrzewania szyby tylnej.
Jedno pytanie - którędy przeprowadzić, dodatkowy jak rozumie, przewód od kostki lusterka do tej wiązki od ogrzewania tylnej szyby ?
Pozdrawiam,
Arek

Krzyzak - 07-11-2007, 16:17

przez drzwi i potem tym trojkacikiem w rogu przedniej szyby
pewnie zobaczysz kable od silniczkow lusterek, wiec tamtedy pusc

juar_78 - 08-11-2007, 07:07

OK. Dzięki za wyjaśnienia. Jeśli się za to już zabiorę i będę miał problemy pozwole się znów odezwać :)
Pozdrawiam.