To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Czyszczenie tapicerki/obicia siedzen/sufitu

JayChyl - 09-11-2007, 23:50
Temat postu: [CA1A 1.3] Czyszczenie tapicerki/obicia siedzen/sufitu
Hoi mitsumaniaki :P .

Czym czyscicie swoje maleństwa? Ja kocham swoje wiec musze jakos o nie dbać. Co polecacie do tapicerki ,a co do siedzeń, sufitu. itp.

Słyszałem ze do tapicerki to specjalna pianka do dywanów/tapicerek.

Co do sufitu/siedzen to Vanish? do kolorów.

Anonymous - 10-11-2007, 01:09

Jest specjalna pianka do czyszczenia tapicerki z serii "plak" Podobno jest to dobre :]
Hugo - 10-11-2007, 08:48

Ja używam pianki w sprayu wyprodukowanej przez Shell'a. Wszystko ładnie pięknie schodzi, niestety nie usuwa tłustych plam, bo mam taką jedną malutką na fotelu i jej nie rusza.
Anonymous - 10-11-2007, 09:20

Ja po zakupie samochodu mylem go całego Vanishem Odplamiaczem. Bardzo ładnie schodziło.
JayChyl - 10-11-2007, 10:27

Czyli 1 rzecz do wszystkiego. Mysle glownie by umyc deske rozdzielczą oraz obicia drzwi itp. Te plastiki.
czekoladka_1981 - 10-11-2007, 10:32

JayChyl napisał/a:
Czyli 1 rzecz do wszystkiego. Mysle glownie by umyc deske rozdzielczą oraz obicia drzwi itp. Te plastiki.

Do mycia wszystkich plastików uzywałam ciepłej wody z mydłem.

Maciejos - 10-11-2007, 11:10

czekoladka_1981 napisał/a:
JayChyl napisał/a:

Do mycia wszystkich plastików uzywałam ciepłej wody z mydłem.

A czym najlepiej zmyć plamy od atramentu ?...i nie pytajcie skąd plamy od atramentu w moim Mitsu ;-) )))

Anonymous - 10-11-2007, 11:44

fotele czyściłem w ten sposób że je rozebrałem :) i wyprałem w pralce... troche roboty jest ale czyszczą sie dokładnie i bez zacieków.... w sumie wszytsko zajęło mi jeden dzień ale nie non stop roboty... a wykładzina i podsufitka to sprawa dla vanisha :)
Anonymous - 10-11-2007, 19:50

Bądź dla panów z myjni. Ja mam zbyt mało czasu żeby prać samemu a wiem że oni wypiorą mi dokładnie
Anonymous - 11-11-2007, 01:09

biedrzyk napisał/a:
fotele czyściłem w ten sposób że je rozebrałem :) i wyprałem w pralce... troche roboty jest ale czyszczą sie dokładnie i bez zacieków.... w sumie wszytsko zajęło mi jeden dzień ale nie non stop roboty... a wykładzina i podsufitka to sprawa dla vanisha :)

A moglbys napisac jak zdjac te poszycia? Da sie zdjac jakos bez demiontazu foteli? Tez bym chetnie wypral...

Anonymous - 11-11-2007, 11:27

hmmm.. no to fotele na 100% trzeba odkręcić ale z całej operacji to jest akurat najłatwiejsze :) jak odkręcisz je to musisz pousuwać wszystkie druciki łączące poszycie z prętami... no nie wiem jak to wytłumaczyć... musisz rozkręcić i sam popróbować. przygotuj sobie od razu paski zaciskowe bo będzie trzeba ich troche żeby zastąpić poprzecinane druciki.
Anonymous - 12-11-2007, 21:14

Mam pytanko apropo`s czyszczenia środka w Miśkach. Nie uśmiecha mi sie czyścic podsufitki bo zacznie sie sypać , więc mam pytanko czy macie może dojście do kogoś kto ma do sprzedania podsufitke do Miśka w kolorze szarym ? z góry dzieki za pomoc ;) p.s mam miśka juz ponad pół roku i bardzo sobie chwale :D
Monia - 13-11-2007, 21:05

a po 7 mies. się zakochasz w misku i już go nikomu nie oddasz:]

Hmm w myciu podsufitki to moj brat było dobry, woda, coś czyszczace <nie wiem co > no i szczoteczka do zębów, i od razu umyte miejsce na sucho wycierał i obeszło się bez zacieków i wszystko elegancko wyczyszczone i czyściutkie do dziś :D

saphire - 13-11-2007, 21:10

A nie prościej pianką do czyszczenia dywanów? Popsikać, poczekać i wycierać czystą szmatką do sucha.
Monia - 13-11-2007, 21:18

Nie bo to jak iść na łatwizne, a tak z czułością można pieścić podsufitkę szczoteczką do zębów :D