To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Problemy "termiczne" po dużym remoncie, bać się, c

Anonymous - 11-11-2007, 12:45
Temat postu: Problemy "termiczne" po dużym remoncie, bać się, c
Witam,
Podczas remontu mojego Mitsubishi LAncera 1.6 GLi z 94 roku, o którym pisałem też w innym wątku (przesunięcie rozrządu o 1 ząbek), panowie znaleźli mi następujące rzeczy:

:( Przesunięty o 1 ząbek rozrząd
:( Nieszczelne uszczelki głowicy (objaw był taki, że przy mocnym dodaniu gazu z rury
wydechowej leciał zielonkawy płyn chłodniczy)
:( Dające zbyt niską temperaturę świece (podobno jakiś był symbol na starych, literka "G", czy coś..)
:( Ogólnie przed remontem samochód dużo palił, dawał na analizatorze węglowowdory niespalone rzędu 1000 jednostek, był mułowaty na niższych prędkościach, trząsł silnikiem...

Po wyjeździe z warsztatu wszystkie objawy zniknęły... ale pojawiły się inne. Dwa z nich mocno mnie niepokoją i właśnie o nie chciałem się spytać:
:? Po kilkuminutowej jeździe z okolic głowicy silnika czuć swąd przypalonej gumy
:? Kiedy samochód stoi na włączonym silniku, non stop działa wentylator. Wcześniej załączał się co jakiś czas,

Czy ma ktoś może jakąś oświecającą myśl, czym może być to spowodowane?
Pozdrawiam

Maryjon - 13-11-2007, 13:24

Ad.1 Jeśli nic nie dotyka do układu wydechowego (przewody gumowe, przewody elektryczne) - sprawdzić naocznie, to prawdopodobnie wypalają sie jakieś resztki zostawione na nim.

Ad.2 Sprawdź ilość płynu w układzie chłodzenia. Możliwe że należy uzupełnić. Po takiej robocie musi sie układ odpowietrzyć więc płynu ubywa.
Możesz też sprawdzić podłączenia czujników temperatury. Możliwe że po remoncie coś słabiej łączy i daje niewłaściwe wartości.