[02-06]Lancer CS0 - Koszty utrzymania lancerka 2.0
Artii - 11-11-2007, 12:59 Temat postu: Koszty utrzymania lancerka 2.0 Planuje kupić w grudniu jakiegoś fajnego misia. Co sądzicie o tych poniższych, czy warto? Ten czarny mysle ze za 32tys pln pojdzie. Może ktoś zna ich historie?
http://moto.allegro.pl/it..._2_0_sport.html
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3755936
1. Jak to jest ze spalaniem tych silniczków 2.0? 9l trasa 11-12l miasto to realne spalanie?
2. Czy wszystkie wersje 2.0 są obniżone o 3cm i utwardzone?
3. Czy te silniczki dobrze znoszą jazde na gazie? Widze że dużo egzemplarzy na allegro jest juz z gazem?
4. Czytalem na forum że rozrząd z pompa wody to 4tys? Czy coś sie w tej kwestii zmienilo?
5. Koszt klocków to też gdzieś czytalem że 1,5tys. Czy nie ma jakichś zamienników? (nie wiem czy nie chodzilo czasem o wersje z USA).
6. Czym sie różnią wersje europejskie od tych z USA. Wiem ze w USA są silniczki 2,4l, no i chyba zegary maja inne. Czy cos jeszcze?
7. Jak odczytać błędy ecu? Czy konieczna jest wizyta w ASO?
8. Jeśli chodzi o silniczki 1,6l 95km to czy nie jest on za słaby? Czy ma on parametry zbliżone do mojego poczciwego lancerka 1,5l 90km?
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi na w/w pytania oraz za wszelkie sugestie i porady dotyczące modeli misiów z tych lat?
marti33 - 11-11-2007, 19:16
Witaj kolego naprawdę warto ja swojego Lancera znalazłem całkiem przypadkowo w AUTO TAX a W-we po tym jak pewien mieszkaniec podwarszawskich REGÓŁ brzydko mówiąc zrobił mnie w h...... ( miała być corolka ....) Jeśli masz taka kasę to zastanów się nad kombiakiem Co do spalania to podane przez Ciebie wartości są całkiem realne 135kM trzeba czymś nakarmić co nie .Jeśli chodzi o koszty serwisowe w ASO to moim zdaniem są całkiem normalne (a inne marki to niby taniej ? ) Tak, koszt roz.....+ pompa wody to około 4 tysi, niedawno zmieniałem, jeśli chodzi o hamulce to jest spory wybór w INTER CARS, cena 1,5 kz to max. Pozdrawiam, pochwal się co kupiłeś
Anonymous - 11-11-2007, 19:55
Artii napisał/a: | http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3755936 |
to chyba lancer uzytkownika z forum, tzn jego siostry
to jest/byl lancer uzytkownika Karwos http://www.mitsubishi-gra...ewprofile&u=105
tomekrvf - 11-11-2007, 22:39
1. Tak
2. Tak
3. Tak
4. Na oryginałach tak ale to chyba już z robotą.
5. Hamulce takie jak w Lancerze 1.6 więc klocki od 150 do 450
6. Mogą mieć bębny z tyłu
7. Odczyt kodów OBDII możliwy przy użyciu uniwersalnego testera
Matejko - 11-11-2007, 23:40
arturro napisał/a: | to jest/byl lancer uzytkownika Karwos |
blisko i tez tak myslalem, ale po blizszym przyjrzeniu sie, to nie Karwosia
Artii - 13-11-2007, 16:06
Czy pompe wody trzeba wymieniać zawsze podczas wymiany rozrządu?
Krzyzak - 13-11-2007, 16:11
z reguly wytrzymuje 2x wymiane rozrzadu, ale wiekszosc firm motoryzacyjnych nakazuje jej wymiane razem z rozrzadem (oczywiscie przy serwisowaniu w ASO)
Artii - 13-11-2007, 17:15
Rozumiem. Jesli chodzi o silnik 2.0 w lancerze to czy jesli sie pompy nie wymieni wraz z rozrządem a ulegnie ona uszkodzeniu jakiś czas po wymianie to trzeba rozrząd wymieniać drugi raz?
Jakie wersje lancerów mają liczniki normalne a które maja takie jak w oplach (nachodzące na siebie). Mam nadzieje że wiecie co mam na myśłi.
Anonymous - 16-11-2007, 12:39
Witaj
-Co do kwestii 1 pyt. pali (ze wskazaniem 12l jeśli ma jechać troszkę trzeba go zakręcić/ mowa o 2,0l).
-Tak @autko świetnie jeździ (zakręty łyka JAK PRZYKLEJONY, naprawdę). Inna sprawa, że stan naszych dróg zmniejsza ilość uciech jakie może dać tak zestrojone zawieszenie. Jazda po kiepskiej nawierzchni to dla mnie koszmar:(
-Nie mam pojęcia i nie sprawdzę! (bo poprzednie auta jakie miałem z gazem to ciężka lipa).
-Kupiłem od znajomego = właściciela salonu/M tak więc obowiązuja inne ceny + minimalna stawka robocizny.
-Własnie wymieniłem tylne wiem, że klientowi z zewnątrz krzyczą nawet 300 paki. Koszt np.lucasowskich w INTERCARS to 85zeta( do przezycia )
-Do 6 nie zabieram głosu.
-Do 7 j/w.
-W kwestii 8 pyt. to sprawa czego oczekujesz od auta powiem tak 2,0 l wcale nie jest jakimś szczególnym pociskiem, myślę że 1,6 tym bardziej.
Pozdrawiam wszystkich MITSUMANIAKÓW
Artii - 17-11-2007, 04:51
Czy te silniczki 2.0 w CS0 sa takie same jak w galantach EA?
Czy jest wersja lancera 2.0 nie SPORT?
Czy bardzo twarde jest zawieszenie w wersji sport? Nigdy nie jeżdzilem wersją z twardszym zawieszeniem no i nie wiem czy to dla mnie.
sla - 21-11-2007, 15:19
Artii napisał/a: |
Czy bardzo twarde jest zawieszenie w wersji sport? N |
nie
nie
akbi - 21-11-2007, 16:01
sla napisał/a: | Artii napisał/a:
nie |
Mi się wydaje, że były ... ale tak czy inaczej Lancery CS z silnikiem 2.0 chyba nie są już dostępne jako nowe ... nastała era Lancera X
sla - 21-11-2007, 18:13
akbi napisał/a: | tak czy inaczej Lancery CS z silnikiem 2.0 chyba nie są już dostępne jako nowe ..: |
Są i jeszcze będą w wersji kombi.
akbi - 22-11-2007, 08:17
sla napisał/a: | Są i jeszcze będą w wersji kombi. |
to dlaczego na stronie w cenniku MMC już ich nie ma
sla - 22-11-2007, 09:43
akbi napisał/a: |
to dlaczego na stronie w cenniku MMC już ich nie ma |
To jest kolejny przykład jak MMC traktuje nabywców w Polsce.W nnych krajach są cały czas w sprzedarzy i będą jeszcze długo, do momentu pojawienia sie nowego modelu w tej wersji.
|
|
|