To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Co można zrobić samemu ?

Anonymous - 14-11-2007, 06:41
Temat postu: Co można zrobić samemu ?
witam

mam Carisme GL 1.6 rocznik 97' instalacja gazowa Vialle LPi

>co mażna zrobić we własnym zakresie,nie wydaj±c niepotrzebnie pieniędzy w warsztatach :?: :?: :?:
(chodzi mi o wymianę płynów,podstawowych napraw silnika,zawieszenia,wszystkich innych czę¶ci jak i również konserwacji instalacji gazowej Vialle LPi)
>napraw w miarę prostych i nie wymagaj±cych użycia specjalistycznego sprzętu :)

turek61 - 14-11-2007, 07:12

fukwary napisał/a:
i również konserwacji instalacji gazowej Vialle LPi

przy tym nie grzebać w ogóle i nie dawać grzebać żadnym gazownikom, którzy nie maja w swojej ofercie serwisu tej instalacji.Szczególnie w razie problemów z ni± nie zmieniać bezpiecznika na większy :!: My¶lałem, że dzięki linkowi jaki Ci wcze¶niej podałem nie będziesz pytał o LPI w tym kontek¶cie :doubt:
Jeżeli chodzi o pozostałe sprawy wszystko znajdziesz na forum gdyż było o tych sprawach pisane mnóstwo razy.Trzeba niestety czytać.
Spawa wymian płynów i podzespołów uzależniona jest od przebiegu(wykaz czynno¶ci serwisowych przy okre¶lonym przebiegu tez jest zamieszony na forum) ew. od tego kiedy i co zostało wymienione.
Które czynno¶ci wykonać samemu to juz uzależnione od umiejętno¶ci.Ja np. wymieniam sobie sam tylko filtr powietrza, płyn do spryskiwaczy, teleskopy klapy, napęd el. szyb, wycieraczki, wykonuje czyszczenie przepustnicy itp. pierdoły :badgrin:
Oleju wymieniać samemu sie nie opłaca i nawet rak brudzić ale jak masz smykałkę można wymienić sobie tarcze, amortyzatory, gumy stabilizatora i inne podzespoły co zostało opisane w szczegółach na forum i nie jednokrotnie wzbogacone zdjęciami operacji.
Na górze strony masz szukajkę.Wystarczy wpisać np. amortyzatory - zaznaczyć Carisma i wuala :finga:
Powodzenia... :wink:

Anonymous - 14-11-2007, 08:42

turek61 napisał:
Cytat:
przy tym nie grzebać w ogóle i nie dawać grzebać żadnym gazownikom, którzy nie maja w swojej ofercie serwisu tej instalacji.Szczególnie w razie problemów z nią nie zmieniać bezpiecznika na większy Myślałem, że dzięki linkowi jaki Ci wcześniej podałem nie będziesz pytał o LPI w tym kontekście

to prawda na forum jest sporo info. o LPI, napewno nie oddam na przegląd czy konserwacje do jakiegos pierwszego lepszego gazownika który znając życie bardziej by zaszkodził niz pomógł,mógłbym miec tez szczescie hehe gazownik byłby szczery i przyznał sie do tego ze nie zna się na tych instalacjach,ale to bym musiał miec duze szczęście :wink: raczej byloby tak ze pogrzebał by poprzestawiał pozmieniał podotykał a mi powiedział ze zrobione hahahaha jeśli serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamościa

turek61 dzieki bardzo za fatyge i cierpliwosc :lol:

turek61 - 14-11-2007, 13:16

fukwary napisał/a:
serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamo�cia

Z moich info wynika ze s± dwa zakłady w Warszawie a o Zamosciu pierwsze słyszę, chyba ze mi umknęło :roll:
Gdyby¶ chciał zrobić przegl±d taniej i fachowo wal do kenoipa do Radomia.W razie W namiar telefoniczny posiadam.

Anonymous - 14-11-2007, 23:11

turek61 napisał/a:
fukwary napisał/a:
serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamo�cia

Z moich info wynika ze s± dwa zakłady w Warszawie a o Zamosciu pierwsze słyszę, chyba ze mi umknęło :roll:
Gdyby¶ chciał zrobić przegl±d taniej i fachowo wal do kenoipa do Radomia.W razie W namiar telefoniczny posiadam.

tak tak Radom nie Zamo¶ć :P zamotałem się troche hehe :roll:
spoko turek jak by co zapodasz nuemer jaki¶ wyj±tkowy® bo ten zwykły do warsztatu mam :)