Carisma - Techniczne - pomocy, gdzie kupie ew zregeneruje układ kierowniczy?
quadalcanal - 15-11-2007, 07:04 Temat postu: pomocy, gdzie kupie ew zregeneruje układ kierowniczy? ruszajac szybko kierownica jest stuk i mały luz, po włączeniu silnika owszem znika temat ale to jest dla mnie niepokojące. sadze ze czeka mnie wymiana, mam na liczniku 174 tys i chyba jest to mozliwe. kolega wymieniał układ w fabi co miala raptem 78 tys.....
Prosze zatem jakby Ktoś z Was wiedział gdzie regenerują ew gdzie mozna kupic sensowną używkę....
saphire - 15-11-2007, 08:14
Stuk masz pewnie od pykających zaworków wspomagania - przy rozpoczęciu skręcania kółkiem te zaworki otwierają dopływ hydrauliki wspomagania więc to że pyka to normalne, luz jakiś 1 cm tez jest ok a skoro po włączeniu silnika jak ci się włącza wspomaganie i wszystko jest ok to IMHO jest OK
quadalcanal - 15-11-2007, 08:40 Temat postu: dziekuje ale może źle napisalem chodzilo mi o szybki ruch tam i z powrotem kierownicą, mechanik twierdzi ze to niestety układ. miesiac temu jeszce tego nie mialem, mowil mi ze to wina wjechania w jakiś krawężnik ew dziure...
saphire - 15-11-2007, 10:14
To może masz wybite końcówki drążków lub cos innego przy zawieszeniu.
Anonymous - 15-11-2007, 19:01
Przekłądnie raczej są trwałe w carismach, także bardziej doszukałbym sie rzeczywiście czegoś , ale jak mówi saphire w zawieszeniu...
Anonymous - 15-11-2007, 19:32
| Gattsu napisał/a: | | Przekłądnie raczej są trwałe w carismach, |
jest dokladanie inaczej, przekladnia jest jedna z wad carismy, mianowicie wyrabia sie w miejscu gdzie sie zgnina podczas uderzenia, i wlasnie stuk i maly luz podczas machania na zmiane lewno/prawo na to wskazuje.
ja w swojej carismie wymienilem cztery lub piec przekladni (dokladnie nie pamietam) wiekszosc na gwarancji, cena uzywki ok 600zl.
maxwell61 - 15-11-2007, 20:40
u mnie tak stuka już 3 lata...ponoć to przypadłośc tego typu tak jak pisze arturro, , ale jakoś szczególnie się tym nie przejmuje...pozdrawiam
|
|
|