To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - [ALL] Wzmocnienie plynu chlodniczego.

Anonymous - 15-11-2007, 21:33
Temat postu: [ALL] Wzmocnienie plynu chlodniczego.
Mam pytanie ktore chodzi mi od jakiegos czasu po glowie. Chce troche wzmocnic plyn chlodniczy poprzez dolanie koncentratu i moj problem polega na tym ze w sumie nie wiem jak to zrobic, a konkretnie gdzie go wlac... Colt jest moim pierwszym japonckim samochodem i ma on troszke inaczej "zrobiony" uklad chlodzacy. W poprzednim samochodzie plyn wlewalo sie do zbiorniczka wyrownawczego i po rozgrzaniu silnika mieszal on sie z reszta. W colcie jest wlew w chlodnicy a zbiorniczek wyrownawczy wyglada na taki jakby przelewal sie do niego tylko nadmiar plynu w chlodnicy i nie wracal spowrotem, bo jest tylko wezyk od gory. Po rozgrzaniu samochodu do normalnej temperatury pracy plyn w zbiorniczku byl zimny czyli nie zmieszal sie z tym w chlodnicy i w bloku silnika. Czy trzeba spuscic troszke plynu z chlodnicy i tam go dolac czy moze po jakims czasie ten ze zbirniczka wyrownawczego wymiesza sie z reszta?
Krzyzak - 15-11-2007, 21:48

mysle, ze najlepszy efekt uzyskasz wlasnie spuszczajac troche plynu z chlodnicy i dolewajac do niej
pamietaj, ze max. stezenie koncentratu powinno wynosic 60-70%