To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kilka podstawowych pytan od nowego uzytkownika Carismy

kubas - 15-11-2007, 21:56
Temat postu: Kilka podstawowych pytan od nowego uzytkownika Carismy
Witam.Kupilem kilka dni temu Carisme DI-D 2002r z niemiec.Autko w miare zadbane. Mam kilka pytan do uzytkowników.Niektore odpowiedzi znalazlem, ale nie sa dla mnie zbyt wiazace.
1. Jaki olej polecacie do DI-D, jaki zaleca fabryka?
2. Czy jest w nim kontrolka paliwa?(Wskazowka kilka razy zeszla mi na 0 ale nic sie nie zapalalo)
3. Mam w nim cos w rodzaju komputera, ktory wyswietla mi spalanie w danej chwili.Niestety nie wiem jak przałączyc aby pokazywal inne funkcje, tzn. ile zobie na paliwie ktore zostalu w baku itp. Czy moze ktos doradzic czy to taka wersja ubozsza czy jest jakis klawisz ktorego nie dostrzegle do przelaczania funkcji.
4. pod predkosciomierzem moge wybrac dwa dystansy: A i B moze ktos objasnic o co tu chodzi?
5. Mam do niego alusy 15'' z oponami letnimi 195/60 - czy moge na te felgi wlozyc zimowki 185/60/15 ??

Narazie zadnych pytan wiecj nie mam.Bede wdzieczny za odpowiedzi na moje pytanka.Z gory dziekuje i pozdrawiam

Anonymous - 15-11-2007, 22:02

ad1 taki jaki obecnie jest zalany, ew. najlepiej najrzadszy ze wzgledu na turbine
ad2 tak
ad3 nie wiem
ad4 mozesz sobie ustawic dwa dystanse A i B ktore beda zliczaly niezaleznie od siebie
ad5 http://www.opony.com.pl/m...enniki_opon.asp

kubas - 15-11-2007, 22:25
Temat postu: Dzieki.
Co do pytania number 4 - wyswietlacz komputera o ktorym mowa znajduje sie na srodku deski rozdzielczej - na wysokosci - pomiedzy siedzeniami. A co do oleju chodzi mi o konkretna markę. Pozdrawiam
mareqm - 16-11-2007, 08:05

ad 5.Możesz.Sam tak zrobiłem i jest OK.
Pozdrawiam.

phot - 16-11-2007, 12:53

Wszystko tak jak napisal arturro a co do punktu trzeciego to sprawa wyglada tak:

Jezeli masz fabryczne radio to jest na nim taki przycisk jak DISP bialy bodajze i to za jego pomoca zmieniasz wskazania komputera powyzej.. Ja u siebie zmienilem radyjko na ciekawsze wiec zostawilem sobie srednie spalanie na wyswietlaczu.. Same wskazania mozna resetowac przyciskiem po lewej stronie pod wyswietlaczem komputera.
PS: osobiscie uwazam ze sterowanie komputerem z poziomu radja jest chyba dosc srednim pomyslem:D;)
Pozdrawiam