To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Zabezpieczenie lakieru

Maciek - 25-02-2006, 07:54
Temat postu: Zabezpieczenie lakieru
Co sądzicie o TYM zobaczyłem na www.mitsumaniaki.pl Pewnie dla mojego "lakieru" ha ha ha jest za późno ale może ktoś kto ma nowsze autko skorzysta.
Firebee - 25-02-2006, 10:20

nigdy nie jest za pozno.
jedynie koszta moga sie zwiekszyc.. dzwonilem do nich i przeprowadzilem dluga i ciekawa rozmowe.. Goscie sa naprawde uprzejmi i chetni do odpowiedzi...
1) obeznanie ze stanem auta i wycena ile trzeba naprawic lakieru przed samym nalozeniem ochrony
2) nakladanie kolejnych warstw.

Ja mysle ze jest to niezla rzecz, ktora przywroci blask naszym misiom i nie misiom...:)
Koszta moze sa spore (kolo 1tys), ale z upustem bedzie juz lepiej.. czas wykonania - rano zostawiasz, wieczorem odbierasz..

chyba sie skusze w za pare miesiecy.

Pozdro
Firek

Matejko - 25-02-2006, 12:24

ciekawe jakby nakupic tych srodkow i samemu sobie tak odrestaurowac lakier, nawet na allegro je widac :o
Maciek - 25-02-2006, 18:36

U mnie jest problem bardziej złożony mam auto po dzwonie: na prawym nadkolu i drzwiach pasażera mam wielkie odpryski klar laku tzn metaliku czy jakos tam. Musiałbym prawdopodobnie najpierw nałożyć ta powłokę. Potem pewnie dopiero dać do renowacji (15 latek) auto.
Firebee - 25-02-2006, 19:57

ja mam tylko w sumie delikatne rysy i prawie 20 letni oryginalny lakier, ktory najgorzej nie wyglada... co do kupowania i samemu probowania to zdecydowanie nie na moje nerwy:)
Przyznam sie ze sam zainteresowalem sie ta firma i zaproponowalem wspolprace (czasami same firmy pisza do nas), mysle wiec ze warto.. zreszta mysle, ze sami sie zainteresuja wkrotce tym tematem..
Pozdro
Firek

Kofi - 26-02-2006, 00:57

Moj kolega pokryl sobie furke zabezpieczeniem w tej firmie. Efekt rewelacyjny. Lakier jak nowy, zero rys...wydatek dosc spory, ale mysle ze warto :)

LINK

Firebee - 26-02-2006, 08:35

czym przykrywal ewentualne rysy?szukam czegos na takie delikatne zarysowania (nie do podkladu), moze w kilku miejscach na nieco glebsze..
Maciek - 26-02-2006, 08:59

Może gdyby sie kilku chętnych znalazło to jakieś lepsze ceny sie wynegocjuje? A tak na marginesie coby nowego tematu nie pisać czy ktoś nakładał (bądź dawał do nałożenia) samą warstwe metaliku? Lakier mam ale łuszczy mi sie i odchodzi ta zewnętrzna warstwa. Jest przezroczysta jak bezbarwny lakier.
Firebee - 26-02-2006, 09:58

zaprosilem wlasciciela firmy do pociagniecia tematu, wiec mysle ze pomoze nam od poniedzialku w problemach, poza tym mamy juz calkiem ciekawy rabat, ale zawsze mozna pogadac :)
Pozdro
Firek

Hubeeert - 26-02-2006, 10:45

Maciek napisał/a:
Może gdyby sie kilku chętnych znalazło to jakieś lepsze ceny sie wynegocjuje? A tak na marginesie coby nowego tematu nie pisać czy ktoś nakładał (bądź dawał do nałożenia) samą warstwe metaliku? Lakier mam ale łuszczy mi sie i odchodzi ta zewnętrzna warstwa. Jest przezroczysta jak bezbarwny lakier.

raczej trzeba będzie lakierować...

Anonymous - 27-02-2006, 12:20

Firebee napisał/a:
zaprosilem wlasciciela firmy do pociagniecia tematu, wiec mysle ze pomoze nam od poniedzialku w problemach

Witam,

Dzieki za zaproszenie. Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

JCH - 27-02-2006, 12:37

shifty napisał/a:
Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

Czy jest jakiś odział, przedstawicielstwo lub zaprzyjaźniona firma, która zajmuje się tym na Górnym Śląsku :?: Do Warszawy nie pojadę ... :(

Anonymous - 27-02-2006, 12:37

Matejko napisał/a:
nawet na allegro je widac

Na allegro wystawialismy aukcje dotyczaca ochrony lakieru jako calej uslugi wykonanej u nas.

Firebee napisał/a:
czym przykrywal ewentualne rysy?szukam czegos na takie delikatne zarysowania

Mamy takie srodki w ofercie.
Jest ich kilka rodzajow : Cut Back, Diamond Cut, Dual Finish, Premier Cut, PGS. Kazdy z nich działa inaczej na roznych lakierach tzn.: w zaleznosci od producenta samochodow i uzytego lakieru na nim kazdy z tych srodkow moze zachowywac sie inaczej. Jeden szybciej usunie rysy, inny trudniej, na jednym polysk wyjdzie lepszy a na innym gorszy. To wszystko jest loteria. Nie ma zlotego srodka :( a jezeli ktos tak powie to znaczy ze nie ma pojecia o tym co sprzedaje :?
My wykonujac renowacje sprawdzamy kazdy produkt na danym lakierze i dobieramy do niego ten ktory daje najlepszy efekt.

Jezeli ktos samemu chce zpolerowac autko polecam PGS jest on najbardziej unwersalny i do tego zabezpiecza lakier. Nalezy pamietac, ze przy takiej pracy latwo uszkodzic lakier i jest to bardzo ciezka robota :(

Lakier w spolerowanym samochodzie nie ma juz swojej twardosci i wytrzymalosci. Generalnie auto niezabezpieczone po spolerowaniu bardzo latwo i szybko sie rysuje. W ciagu 10 kolejnych myc bedzie widac na nim mocne slady zuzycia.
Dlatego polecamy nalorzenie zabezpieczenia Diamondbrite, ktore pozwoli na utrzymanie dobrego wygladu auta przez 6 lat.

[ Dodano: 27-02-2006, 18:27 ]
JCH napisał/a:
shifty napisał/a:
Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

Czy jest jakiś odział, przedstawicielstwo lub zaprzyjaźniona firma, która zajmuje się tym na Górnym Śląsku :?: Do Warszawy nie pojadę ... :(

Obecnie tylko Warszawa.
Planujemy otworzyc nowe miejsca w Poznaniu, Krakowie i Gdansku. Gdzie i kiedy dokladnie nie wiedomo.

Firebee - 06-05-2006, 13:35

Witaj Shifty i lecimy, bo chyba pryszedl czas na Was:)
Zrobilem polerke lakieru (i to byl pewnie blad)

Co jest.. pelno kropek na masce i przednich nadkolach od kamykow.. Lakier bezbarwny w kilku miejscach schodzi.. pare glebszych rys do podkladu..

Czy z takimi rzeczami tez sobie poradzicie?

jesli tak to bedzie pierwszy klient pewnie wkrotce..

Do tego felgi - pare rys na aluskach nie wiem czym zrobione..

Pozdro
Firek

Rafal_Szczecin - 06-05-2006, 15:54

Firus chyba musisz wejsc sobie na ich strone, bo poprostu gosc nie wchodzi na mitsumaniaki :(