To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Kontrolka od rezerwy!!!

Anonymous - 18-11-2007, 09:29
Temat postu: [ALL] Kontrolka od rezerwy!!!
Witam wszystkich mam takie małe zapytanie :mrgreen: kiedy zapala sie lampka od rezerwy?? pytam się oto nie bez przyczyny ponieważ miałem niestety taka sytuacje ze wskazówka od paliwa powędrowała mi poniżej czerwonej kreski a lampka od rezerwy się nie zapaliła.Czy jest możliwe ze lampka sie spaliła czy po prostu lampka zapala sie duzoooo po opadnięciu wskazówki poniżej czerwonej kreseczki... Odpowiedzcie bo nie mam o tym zielonego pojęcia ponieważ sytuacja taka zastała mnie pierwszy raz i mnie to zaciekawiło dosyć :D z góry dzieks za odp...elooo :mrgreen:
Anonymous - 18-11-2007, 10:02

To normalne LSA69 . Generalnie z tego co wiem to rezerwa się zapala jak wskazówka jest dobrze poniżej czerwonego pola. Było juz o tym na forum.
Hugo - 18-11-2007, 10:17

Bajurny napisał/a:
Było juz o tym na forum.
Z tysiąc razy. LSA69 nie jesteś na forum od dziś, używaj funkcji SZUKAJ.
akbi - 18-11-2007, 12:46

Bajurny, Hugo, nieprzeginajcie...LSA69, napisal dopiero 20-stego posta.

LSA69, wskazowka zawsze spada ponizej czerwonej kreski i dopiero zapala sie kontrolka rezerwy ... dzieje sie to w momencie gdy w zborniku pozostaje 8 litrow

Anonymous - 18-11-2007, 12:50

Po zapaleniu pali sie ona u was caly czas? U mnie np. jak sie zapali to jak zaczynam hamowac to gasnie i dopiero po jakims czasie znowu sie zapala.
pawela - 18-11-2007, 13:13

Wg instrukcji zapala sie kiedy w baku zostaje 8 litrow. Wg moich obserwacji i wyliczen mruga (tzn mignie raz na kilkadziesiat sekund czy minut) gdy jest jakies 10 litrow w baku a stale pali sie (pomijajac hamowanie) gdy zostaje ok 8. Wskaznik jest juz wtedy jakies 2mm ponizej czewonego pola. Tez sie kiedys o to balem ale jest zarezykowalem jazde do rezerwy i wsio dziala. Jak masz wskaznik na czerwonej kresce to masz jeszcze spokojnie 10-11 litrow. Ponadto przy skrecaniu w lewo CA0 przerywa gdy jest juz ze 3-4 litry. To juz najwyzszy czas na tankowanie!

Odpowiedz znajdziesz tez tutaj:

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=13807

lub tutaj:

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11071

Anonymous - 18-11-2007, 14:42

Ok:D dziekuje za ODP :mrgreen:
Hugo - 18-11-2007, 18:25

SlaVkoEg napisał/a:
U mnie np. jak sie zapali to jak zaczynam hamowac to gasnie i dopiero po jakims czasie znowu sie zapala.
Dokładnie tak. Poza tym jest taki motyw, że przy określonej ilości paliwa w zbiorniku przy skręcie bodajże w lewo zapala się na chwilę i gaśnie na prostej.
Anonymous - 20-11-2007, 18:07

akbi, wybacz ale ja napisalem dopiero 10 postów wiec nie wiem skad ta Twoja dygresja, że LSA69, napisał dopiero 20 ?! Poza tym nie zauważyłem, żebym w jaki kolwiek sposób "przegiął" odpisując LSA69, ...
Sorry za OT,
Pozdrawiam

Anonymous - 20-11-2007, 20:15

Nie polecam jazdy na na tzw. czewronym komorniku ;-) Ja to przeriabiałem i skutki nie są miłe.

Zawsze lepieuj mieć te 10 litrów w baku.

Anonymous - 20-11-2007, 20:22

Święta racja, jak zapala się na stałe jadę szybciutko na stacyjkę i pod korek, zawsze zostaje 8-9litrów paliwka jak się okazuje:)
akbi - 21-11-2007, 09:15

Bajurny, sorki ...masz rację ... Zirytował mnie post Hugo, i pewnie Twoje ostatnie zdanie odczytałem w jego tonacji, zamiast traktując je jako wskazówka dla LSA69,
pawela - 21-11-2007, 09:48

a zapytam jeszcze, czy ktos wie ile wchodzi do baku CA0 jak sie zatankuje pod korek?? O ile wiecej od standardowych 50L ?
Anonymous - 22-11-2007, 20:42

Ja tankowalem ostatnio tak jak mowisz pawela, czyli pod sam korek ze az ledwo zakrecilem bo sie wylewalo :P ( zagapilem sie :) Wlalem jakies 43,5 litra. A rezerwa sie dopiero co zalaczala, mrugajac co jakis czas. Wiec mysle ze spokojnie mialem w baku okolo 52 litrow, jak nie wiecej.
londolut - 24-11-2007, 18:29

Niema powyżej standardowego 50l :D jeździłem kiedyś przez nieuwagę aż do krztuszenia się silnika i na stacji weszło niecałe 49 więc nie da rady zalać 50 chyba że do kubeczka jeszcze dokapniemy :P